USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.75 40.00
  • PLN 9.76 9.94

ЛПЕ просить дозволу взяти в кредит майже мільйон гривень

22 Червня 2016 14:01
Оскільки у підприємства іноді виникає нестача обігових коштів, отримати овердрафтовий кредит у сумі 998,5 тисячі гривень просить у міської ради Луцьке підприємство електротранспорту.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії міськради з питань торгівлі, послуг та розвитку підприємництва 22 червня.

Депутати розглянули проект рішення про надання дозволу на отримання овердрафтового кредиту Луцькому підприємству електротранспорту.

Головний бухгалтер підприємства Лариса Каткова розповіла, що ЛПЕ здійснює пасажирські перевезення, в тому числі, пільговиків, більшість з яких пенсіонери. Цьогоріч у державному бюджеті не закладене фінансування цих пільгових категорій. Тобто, держава залишила пільги, не надавши фінансування. За станом на 1 січня цього року держава недофінансувала підприємство на 24,5 мільйона гривень. З 1 січня ЛПЕ отримає компенсацію на перевезення пільгових категорій громадян з місцевого бюджету.

Підприємство наразі не має заборгованості з виплати зарплати, але має борги по податках з минулих років, які обросли штрафними санкціями. Іншою вагомою статтею витрат підприємства є витрати на електроенергію. На ці потреби просять надати дозвіл на отримання овердрафтового кредиту у сумі 998,5 тисячі гривень терміном на 12 місяців з відсотковою ставкою 28-30% річних. Це – кредитування на здійснення платежу, що перевищує суму на поточному рахунку.

Зі слів заступника міського голови Сергія Григоренка, місячний бюджет ЛПЕ становить 3,8 мільйона гривень, з яких 2,4-2,6 мільйона становить зарплата, 600-700 тисяч вартість електроенергії та мінімум 0,5 мільйона – вартість поточних ремонтів, утримання контактної мережі. ЛПЕ заробляє 1,2-1,4 мільйона на місяць, 2,4 мільйона отримують з міського бюджету, тому іноді у підприємства виникає нестача обігових коштів.

Голова комісії Петро Нестерук наголосив, що міськрада виступатиме гарантом цього кредиту, але рішення про використання коштів ухвалюватиме керівництво ЛПЕ.

Сергій Григоренко зауважив, що підприємству виділили 18 мільйонів гривень, розраховуючи, що коштів вистачить по вересень включно. Втім, з цієї суми довелося закривати борг перед «Богдан-Лізингом», фірмою «Багіра» та частково закрити заборгованість за 2015 рік, що виникла з вини держави. Таким чином, коштів на фінансування ЛПЕ наразі достатньо лише до кінця червня, а вже у липні доведеться приймати рішення про подальші дії.

Члени комісії рекомендували підтримати проект рішення про надання дозволу на отримання овердрафтового кредиту ЛПЕ.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Хвєдя Показати IP 22 Червня 2016 14:14
Якщо держава недофінансувала, то чому ЛПЕ має брати кредит під шаленні відсотки? Нехай Гросмани дають те що заборгували!
Оксана Показати IP 22 Червня 2016 15:34
Хай менше крадуть і проводять офшори з перевезеннями маршруток, а пільги замінити грошима,бо їздить безкоштовно весь Луцьк.Менше видавайте цих посвідчень,як паспорти. Молоді діти 10-15 років витягують ці посвідчення і тикають в обличчя. За які заслуги їм пільги. Багатодітні,малозабезпечені, вони одержують гроші на дітей, а малозабезпеченя ми усі,бо у нас пенсія 1200 у всіх без перебору.Такого безпределу не видержить ніяка галузь.А яка заробітна плата у цього головного бухгалтера не 15 тисяч і всіх началників на ЛПЕ.Почніть з себе бідненькі.А не кажучи,скіфльки вкрадете
axabnrg Показати IP 22 Червня 2016 17:20
У зрадофілів рве пукани – після об’єднання бюджет громад збільшився у десять разів: http://decentralization.gov.ua/news/item/id/2283
Луцьк Показати IP 22 Червня 2016 20:27
нащо кредити. повість камери на кондукторів то зразу підприємство стане отримувати гроші... поясню вам. кондуктор ділиться з шофером дає йому 15 гривень з повернених квитків а скільки кондуктор собі лише хто його знає... от візьмемо просто що 30 гривень мають з повернених квитків вдень. помножимо на кількість кондукторів а потім на 30 днів в місяць от і побачите суми які кондуктора кладуть собі гроші...
Лучанин Показати IP 22 Червня 2016 20:27
Ми бачимо, що в ЛПЕ вкидаються величезні грощі і нікого не спиняє, що їх необхідно повертати та ще з величезними відсотками. Зрозуміло, що ЛПЕ ніколи їх не поверне - тоді потрібно вертати з місцевого бюджета! а це нащі з вами грощі! Шановні- нас грабують та ще тримають за дурнів! Ганьба!
Оксані Показати IP 22 Червня 2016 23:19
Пані, що стосується пенсії по 1200, то усі їх володарі, як і володарі пенсій у десять разів більших, їздять у тролейбусах безкоштовно. А що стосується багатодітних сімей, то скажіть мені, які ж вони "одержують гроші"? І взагалі, ви впевнені, що у кожній багатодітній сімї є по 1200 на кожного?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus