USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.40
  • PLN 9.71 9.93

Лучан вчили виготовляти казкових героїв з газет та тирси

17 Травня 2014 16:42
У Луцьку показали майстер-клас із виготовлення казкових героїв та інших «скульптур» із тирси та паперу.

З таким незвичайним видом мистецтва репортера Інформаційного агентства Волинські Новини познайомили вчителі та вихованці із Нововолинського будинку дитячо-юнацької творчості.

Як пояснила Віра Таранович, такі вироби можна використовувати для ландшафтного дизайну, зокрема, як садові скульптури. «Окрім газет та туалетного паперу, скульптурки можна виготовляти й з гіпсу, однак цей матеріал значно дорожчий та не кожному початківцю під силу ним оволодіти», - запевняє пані Віра.
Зі слів організаторів, керівника гуртка технічного дизайну Лариси Савчук та керівника гуртка технічного моделювання Віри Таранович, у незвичайному майстер-класі взяло участь більше 50 лучан – малят та дорослих. Вони були вражені, адже такий вид мистецтва – це кардинально новий напрямок у хенд-мейді.
До слова, майстрині охоче поділилися із репортером Волинських Новин доволі нехитрою технологією виготовлення таких шедеврів. Так, спочатку виріб моделюють за допомогою сухої газети чи іншої вторинної паперової сировини методом зминання.
Потім усі елементи склеюють за допомогою гарячого клею, або скручують ниткою.
Коли виріб підсохне, його декорують за допомогою туалетного паперу, надаючи майбутньому зайчику чи равлику необхідної гладкості та форми загалом. Якщо робота майже готова, окремі її елементи мажуть клеєм ПВА та посипають тирсою чи іншою дерев’яною стружкою.
А вже, як і цей шар підсохне, казкового героя розмальовують гуашшю або так званими «вуличними фарбами»: меблевим лаком, чи акрилом.

Вироби, виготовлені власними руками, дітям й дорослим дозволили взяти із собою, на згадку про чудово проведений час.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
скептик Показати IP 17 Травня 2014 18:59
коментар було видалено

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus