USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Лучани «воюють» з сусідом-забудовником

14 Травня 2014 21:01
Вже кілька років мешканці багатоповерхівки у Луцьку ведуть боротьбу з не надто приємним сусідом. Підприємець, який викупив землю навпроти, набудував без усіляких дозволів споруд та ще й не дає спокійно жити ані дітям, ані дорослим

Мешканка будинку на вулиці Кравчука, 48 Надія Байло каже, що війна з підприємцем Хомичем О.І. триває з 2006 року. Саме тоді розпочалося будівництво навпроти їхніх вікон. За той час, каже жінка, лучани вже вивчили, яка інстанція за що відповідає, які обов’язки у міської ради і зокрема міського голови. Назбирали вже й чимало документів, які, стверджує вона, свідчать про те, що будівництво здійснювалося з порушенням, та й експлуатується воно теж не за цільовим призначенням.

«Цей підприємець поздавав у оренду приміщення для кафе, піцерії, торгового супермаркета, де свій хлібобулочний цех. Однак, у висновках комісії, яка давала дозволи, йдеться, що це має бути торговий центр, а не заклад харчування. Жодного дозволу на це немає, навіть від санстанції. Як вони там харчують людей, не знаю», - зауважує жінка.


Немає, переконує Надія Байло, і дозволів на експлуатацію. Та ще й місцевим мешканцям сусідство із закладами додає чимало проблем.

«Наш Край – пече булочки, Престо Піца – теж має свою кухню, кафе «Латте» - також. І всі ці запахи ідуть до нас у двір, який зовсім крихітний, - заховатися ніде. У нас діти з алергією, і ми не можемо з ними гуляти в дворі, не можемо відкрити вікна. А ще в них були витяжки на 16 кіловат – коли вони працювали, то гул стояв як на аеродромі. Зараз, на щастя, їх зняли. В одному із закладів на даху до 24 години крутять кислотну музику. Уявляєте, як нам жити?», - обурюється лучанка.

Ще одну будівлю поруч зводять в три поверхи – теж без будь-яких дозволів, переконують мешканці.


Жителі будинку підготували всі матеріали, які мають, і склали лист до правоохоронних органів і місцевої влади – Луцької міської та Волинської обласної рад. Надія Байло розповідає, що в листі є аж 9 питань, які вони просять вирішити. Вона розповідає, що мешканці неодноразово зверталися з цією проблемою до міськради, однак міський голова тільки розвів руками.

Крім того, всі комунікації, зокрема електроенергія, підключені з підвалу будинку на Кравчука, 48. Хто і як сплачує за використану електроенергію – теж невідомо.

Мешканці під’їзду, яким найбільше дошкуляє сусідство, призначили «побачення» владцям і правоохоронцям Волині. Зустріч з представниками обласної ради, міської ради та прокуратури має відбутися вже завтра. Вони сподіваються, що влада не залишиться байдужими до проблеми лучан.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 16
тарас Показати IP 14 Травня 2014 23:46
коли вже припинить луцька міська рада давати га хабарі дозволи а потім відписки писати
Лариса Показати IP 15 Травня 2014 00:48
Коли наші люди накінець стануть добрішими,не завистливими і телерантними,а саме головне правдиво викладати інформацію! Замість того,щоб бути задоволеними розвиненою інфраструктурою в районі,то вони навпаки гоками колять,але що поробиш,такі ми вже украінці!....
йося моргенштерн до Лариса Показати IP 15 Травня 2014 09:26
ЛАРИСО!!! Чому ти дивуєшся? Непотріб, а не люди, і на жаль таких у Луцьку приблизно 80 відсотків!!! Полішво! А хочуть бути "европейцями"!!!
до йосі до йося моргенштерн Показати IP 15 Травня 2014 10:06
Ще потрібно дослідити - хто чого варти - полішво, чи корінні лучани.
фуу до йося моргенштерн Показати IP 15 Травня 2014 15:58
Людина, яка інших називає непотрібом не дойстойна жити в нормальному суспільстві! Жах! Будьте толерантними!
Наталка до фуу Показати IP 19 Травня 2014 17:01
Толерантність (від лат. tolerantia – терпіння) – у загальному значенні ослаблення чи відсутність можливості реакції на який-небудь несприятливий фактор в результаті зниження чутливості до його впливу.
я Показати IP 15 Травня 2014 06:28
ну, значит чем -то ваша инфаструктура не угодила....
У-ух! Показати IP 15 Травня 2014 08:18
... не можно "інфроструктуру" розводити за рахунок та на головах лучан
Мах Показати IP 15 Травня 2014 09:54
Ну побийте вікна або червоного півня пустіть. Не хочете? значить не так вже воно вам і заважає!
житель буд.кравчука Показати IP 15 Травня 2014 11:16
Дорогі сусіди,майте совість!!!Будівництво торгового центру розпочалось разом з будівництвом будинку.Ми ходили 5 років в гумових чоботях,але дякуючи власнику,який нам зробив благоустрій ми маємо можливість купувати свіжі продукти і відвідувати заклади громадського харчування.Будівництво інфраструктури-це розвиток нашого рідного міста.Корінні лучани,насолоджуйтесь життям і не заважайте людям працювати.Всього доброго.
Гузь Показати IP 15 Травня 2014 12:36
Нічого страшного просто, хомич - це кум теперішнього голови волиньради Вітера В. До того цей новодемократ працював в санстанції і добряче допомагав в цих питаннях. Зверніться в прокуратуру і сбу, а також до депутата в волиньраді і попросіть вітера, що дав оцінку цій ситуації!!! для обєктивності насправді такі заклади потрібні, але нахай приведуть до чинного законодавства свою діяльність і компенсуюють понесені збитки.
ахахаха Показати IP 15 Травня 2014 12:38
ахахахахах Нахай приїде Вітер і насварить Хомича))))))) пальчико так строго))))))
Олег Показати IP 15 Травня 2014 12:49
Шановна Надія таке враження шо вам більше немає чим зайнятися в закладах такого типу кислотна музика не грає і це ще раз каже про вашу некомпетентність !
Знайома Надії до Олег Показати IP 27 Вересня 2015 16:16
а ти, Олег, компетентний? Напевно, регулярно в тій кав"ярні залишаєш свої зароблені?
я в шоці Показати IP 21 Травня 2014 12:22
Шановні жителі! я знаю усіх власників тих закладів які вам мішають, у кожного з них стоїть надсучасне обладнання вентиляцій, і повірте нічого і ничим там з заду будинку не смирдить!!! можливо це ваші сусіди вікна відкрили і щось парять шкварять. У мене сусідка знизу теж буває щось як зажарить особливо цибулю з салом то хоть з хати втікай. То мені що теж на неї заяву писати про виселення??????
Компетентна ))) до я в шоці Показати IP 27 Вересня 2015 16:20
То запросимо тебе на перевірку наступного разу, понюхаєш ще раз, і авторитетно заявиш перед людьми, "смИрдить" чи не "смИрдить", знавець сучасного обладнання вентиляцій )))

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus