USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Луцьк прощається з бійцем «Небесної сотні». РЕПОРТАЖ

23 Лютого 2014 13:48
Тисячі лучан проводили в останню путь загиблого під час сутичок у Києві студента Василя Мойсея.

Панахида у Свято-Троїцькому кафедральному Соборі та хода вулицями міста до меморіального комплексу «Вічна слава» відбулися 23 лютого.

Для того, щоб попрощатися із загиблим від кулі снайпера юнаком зібралися десятки тисяч лучан у храмі та на Театральному майдані.

«Підступна рука снайпера відібрала життя цього юнака. Ми не говоримо про снайпера, як про якогось інопланетянина, ми говоримо про військовика, якому ми платимо зарплату. Ви йому даєте на хліб, а він вбиває ваших дітей – така правда життя. Ми повинні не замовчувати її. Ми несли його на Майдані не для того, щоб зціпивши зуби та кулаки завтра мстити. Достатньо пролитої крові! Правду ми повинні знати, щоб знову за наші з вами кошти не наймати вбивць наших дітей. Кривава влада, криваві і її діяння. І хто ж у більшості – Партія регіонів та Комуністична партія. Дві криваві партії,які виділили кошти для цих снайперів. Сьогодні заради того юнака, простимо,так,як Господь, який казав в адресу тих, які його розпинали «прости їх Отче, не знають, що роблять», - звернувся до лучан митрополит Луцький та Волинський Михаїл.



Він закликав пробачати заради майбутнього, а не мститися. Працювати заради того, щоб більше не доводилося виходити на Майдан проти неправди та жертва, яку принесли ці хлопці, не була марною. Як зазначив владика, Василь Мойсей не менш гідний бути похованим на Меморіалі Слави у Луцьку, ніж ті, хто гинув під час Другої світової війни та у період кривавої радянської влади у Афганістані. Він - герой України та, як християнин - праведник і святий, приклад любові до своєї землі та ближнього.

Зі слів митрополита, Господь знає, хто натискав на спусковий гачок і кара Божа знайде кожного. Він нагадав, що сьогодні за церковним календарем – неділя про Страшний суд, який торкнеться убивць та тих, хто віддавав наказ.



Під час ходи вулицями міста люди скандували гасла «герої не вмирають», «слава Україні – героям слава», «Василь - герой» та «Небесній сотні слава». Поховають полеглого за Україну на Меморіалі Слави у Луцьку.




Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 23
наталія Показати IP 23 Лютого 2014 13:56
дуже жаль, що таке в Україні відбувалось і хлопець віддав своє життя за краще життя людей. Співчуваю рідним..
СЛАВА ГНРОЯМ!!! до наталія Показати IP 23 Лютого 2014 18:02
СПІВЧУТТЯ РІДНИМ..ГЕРОЙ!!! ЙШОВ ЗА УКРАЇНУ ДО ОСТАННЬОГО...ГЕРОЙ... А ЦИХ БАНДИТІВ ПОВІСИТИ, А САМЕ ЯНИДКОВИЧА ЗЛОВИТИ І ПРИВЕСТИ НА МАЙДАН, ТА ПОВІСИТИ ЩОБ ВСІ ЛЮДИ ЦЕ ББАЧИЛИ А ПОТІМ ДАТИ ЩОБ СОБАКИ НА КУСКИ ВСЕ ЙОМУ ПОВІДРИВАЛИ... ВАСИЛЬ ГЕРОЙ!!!
Слава Героям! Показати IP 23 Лютого 2014 14:03
вулицю Інститутську перейменувати у вулицю Небесної Сотні.
Інна Показати IP 23 Лютого 2014 14:06
Для чого приходити на похорон у масках та шоломах? Бо зараз так модно? Сором таким хлопцям!
Інні до Інна Показати IP 23 Лютого 2014 14:13
Вони в цих масках і шоломах віддавали своє життя за Україну
Саша до Інна Показати IP 23 Лютого 2014 14:31
Це тобі сором!!!!як тільки язик повернувся таке казати. Як би ти дивилась смерті в лице як би в тебе було таке горе, то не роздумувала б в чому прийти на похорон. Не тобі їх судити "Склочница"
Сергій до Інна Показати IP 23 Лютого 2014 16:45
Треба дякувати цим хлопцям! Вони змінили країну! Шкода тільки що поки не всі це зрозуміли! Слава Україні! ГЕРОЯМ СЛАВА!
Сергій до Інна Показати IP 23 Лютого 2014 16:52
Треба дякувати цим хлопцям! Вони змінили країну! Шкода тільки що поки не всі це зрозуміли! Слава Україні! ГЕРОЯМ СЛАВА!
Ольга до Інна Показати IP 24 Лютого 2014 11:19
Можливі провокації, от у нас в Тернополі ніби розгромили СБУ та забрали зброю, а потім ті стволи знайшли у батьків заступника начальника СБУ.
Лариса Показати IP 23 Лютого 2014 14:11
Вічна пам'ять Герою, нехай земля йому буде пухом!!! Він завжди буде в серцях багатьох українців
Оксана Показати IP 23 Лютого 2014 14:48
жаль,що нестало такої молодої та хорошої людини......Вічна память Герою..Василю!!!
НАТАЛІЯ Показати IP 23 Лютого 2014 14:53
НЕ МОЖНА ПІДІБРАТИ СЛІВ ДЛЯ СПІВЧУТТЯ ВІЧНА ПАМЯТЬ
Петро Показати IP 23 Лютого 2014 15:08
ВІЧНА ПАМЯТЬ ГЕРОЮ !!!
Тарас Показати IP 23 Лютого 2014 15:10
Слава Героям!!! Достойна смерть, світлих доріг йому на небесах!!! Героям Слава!!!
*** Показати IP 23 Лютого 2014 15:29
Те кто пишет и думает и смеется с тем что этим ребята умирали от пуль АЛЬФЫ,как в тире расстреляны.Люди думайте кто вы что вы и зачем вы сюда пришли на это свет Люди скорбят плачут и понять не могу почему и за что их убивал ЭЛИТНЫЙ НАШ СПЕЦ ОТДЕЛ,А Альфа.Слава Героям.
Андрій Показати IP 23 Лютого 2014 17:38
Я щиро співчуваю рідним і близьким Василя.Хай земля йому буде пухом.З асуджую бандитську владу яка віддавала злочинні накази.Але вдумайтесь люди,це рядовий зомбований українець цілився з снайперської гвинтівки в серце або голову свого земляка.Це ж психічно хворі люди які ходять поруч з нами по вулицях.Їх потрібно як соціально небезпечних елементів ізолювати від суспільства.Ми їх найняли щоб вони охороняли наш спокій.Дали їм зарплати з наших податків,мізерних пенсій для того, щоб вони нас катували,принижували і убивали.Це ж нонсенс.Ринок невільників,де раби купляють собі рабовласників.
Сергій до Андрій Показати IP 23 Лютого 2014 18:16
А мені чомусь здається, що це не українець стріляв в українця. Я не здивуюсь що для цього спеціально наймали людей, можливо навіть з іншої країни.
Оксана Показати IP 23 Лютого 2014 20:36
Нехай земля Тобі буде пухом! ВІЧНА ПАМ"ЯТЬ ТОБІ, ВАСИЛЮ!!! Герою Слава!!!
Наталя Показати IP 23 Лютого 2014 21:19
Була на похованні хлопця. Це справжнє горе - не лише для батьків, рідних, а й для нас -українців. Адже цей світ покинула щира, щедра і добра людина, справжній патріот України. Не була знайома особисто, але він не пошкодував власного життя, ось у чому щедрість... Шкода ніби свого, рідного. Взагалі дуже боляче було дивитися на портрети загиблих - на ці милі і усміхнені обличчя, яким тільки жити й жити... Люди, не спаплюжте їхньої пам'яті! Живіть достойно... для них, і за них. Слава Героям!
надя Показати IP 23 Лютого 2014 21:41
герої не вмирають! знайома з Васею особисто! це був світлий,дружелюбний, турботливий хлопець, до тепер не віриться у його смерть...
Mukola Показати IP 23 Лютого 2014 22:47
a sho dalshe ??? skunulu vladu , vse roztrochulu , a xto bude vidbudovuvatu ??? Klichko ??? Kruza zakinchulas , vona tilku pochunaetsia ...................
Валя Показати IP 24 Лютого 2014 08:46
Слава героям
СВИТЛАНА Показати IP 24 Лютого 2014 19:12
ДА ЦЕ НАША УКРАИНА!АЛЕ ВОНА НЕ МОЖЕ ЗАБЫРАТЫ НАШЫХ РИДНЫХ И ДРУЗИВ!НИ НИ НИ НИ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus