USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.80 9.95

Луцький спиртзавод відновив роботу, але не на користь міського бюджету

17 Липня 2014 18:34
У Луцьку запрацював спиртогорілчаний завод, і вже перша партія продукції виготовлена. Однак, юридичний статус підприємству не вдалося відновити, й працює воно під назвою «Луцьке МПД» (місце провадження діяльності), будучи у власності Київського державного підприємства «Укрспирт», куди й сплачує податки.

Нагадаємо, Луцький спиртогорілчаний комбінат працює із 1946-го року. На підприємстві виготовляли 32 види горілки.

Інформаційне агентство Волинські Новини повідомляло, що «золоті яйця» в бюджет може приносити луцьке підприємство, адже завод сплатив лише за 2010-й рік майже 62,5 мільйона гривень.

Втім, як розповідає депутат Луцької міської ради Сергій Сівак, 29.08.2011 року на базі комбінату створили Луцьке МПД відповідно до наказу ДП «Укрспирт» за № 339 й по тому горілку перестали виготовляти.

«Кажучи простіше, вони створили цех і юридичну адресу спиртзаводу перемістили в місто Бровари Київської області. В кінці 2013 року було оприлюднено інформацію, що комбінат, вибачайте, «цех» останні 1,5 року простоює, за цей час помінялося 9 керівників, продукція не виробляється, працівники перебувають у вимушених відпустках, з’являючись на робочі місця 1-2 рази на тиждень для переклички, причому отримуючи із державного бюджету 2/3 від посадового окладу. Розпочалося це 28 липня 2010 року, коли Кабінет Міністрів України видав постанову № 672 «Про утворення державного підприємства спиртової та лікеро-горілчаної промисловості», згідно якої ліквідовується державний концерн «Укрспирт», а на його місці створюється Державне підприємство спиртової та лікеро-горілчаної промисловості», - розповідає Сергій Сівак.

Аби відновити роботу спиртогорілчаного комбінату, депутати Луцькради зверталися в Київ, щоб повернути юридичний статус підприємству. Однак із Києва прийшов лист, мовляв відмовляють, бо немає попиту на нашу горілку. Так, депутати вирішили повторно звернутися в столицю, але вдруге спільної згоди не знайшли.

Доки лучани боролися за свій завод, ДП «Укрспирт» відновив роботу цеху й виготовив першу партію - 300 000 пляшок об’ємом 0,5 літра та 120 000 пляшок об’ємом 0,25 літра, які доставлені до провідних торгових мереж країни. Про це повідомили на офіційному сайті ДП «Укрспирт».

Як запевняють на підприємстві, «Укрспирт» здатен виробляти горілчану продукцію, яка становитиме достойну конкуренцію існуючим популярним брендам.

Все ж горілку виготовлятиме Луцьке МПД, а не юридична особа Луцький СГК, як цього добивалися луцькі депутати. Нещодавно торгові марки ТМ «Волинська», ТМ «Віче», ТМ «Віват Волинь», ТМ «Віват Європа», ТМ «Віват Азія» віддали у власність «Укрспирту».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Зато Показати IP 17 Липня 2014 18:40
Зато на користь громадян... "Волинська", ням-ням...:)
123 Показати IP 17 Липня 2014 22:51
Не смішіть ! По перше робив цех розливу а не завод і робив він аж три дні! А зараз знову стоїть а роздули як нібито ракету в космос запустили.
Хівря Показати IP 18 Липня 2014 08:58
А що то за фірма така-Укрспитр-може, Укрспирт?
555 Показати IP 18 Липня 2014 13:33
Сіваку обламалось так вже хотілось поживитись на спирт заводі, волинь ліфті кишка тонка !
Прапорщик Зацілуйко Показати IP 19 Липня 2014 05:13
На користь олігархів.Голосуйте і далі за них.Без штанів і босими в армію кроком руш.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus