USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Медики випадково врятували від самогубства школярку з «групи смерті»

16 Лютого 2017 12:31
В Івано-Франківську лікарі випадково врятували 13-річну школярку від суїциду. До лікарні дівчина потрапила з гіпертонічним кризом. Окрім підвищеного тиску, медики помітили на руці дівчини дивні мітки. Це був вирізаний, а потім прокреслений маркером кит. А також дата – 10.02 і час – 4.20. Схвильований персонал викликав поліцію.

Як виявилося, школярка виконувала завдання «групи смерті» в контакті. Мітки були часом, коли дівчина мала вчинити самогубство, повідомляє «Високий замок».

«Старанна учениця елітної школи потрапила в лікарню за тиждень до години Х. З великими труднощами вдалося її розговорити. Дівчинка вороже налаштована до оточуючих. Вона кричала, що всіх ненавидить. Вдалося поспілкуватися тільки наодинці. В присутності мами вона відмовлялася говорити. Між ними віддалені стосунки. Зі школяркою не те що важко, а страшно було спілкуватися. Згодом дівчинка розповіла, що означає дата на її руці. А також про куратора однієї з таких груп у соцмережах. Він диктував, що саме потрібно робити. Однак дівчину заблокували, так як вона перебувала в лікарні і завдання не виконувала», – розповіла начальник сектору ювенальної превенції УПД поліції в області Алла Бойчук.

Зізнання дівчинки збентежили поліцейських. Дівчинка розповіла від початку і до кінця про масове смертельне захоплення серед молоді. А також про саму роботу «груп смерті». Так як акаунт школярки заблокували, відновити листування неможливо.

Кіберполіція відразу виявила 200 сторінок учасників. 7 із них – з Івано-Франківська. З цими дітьми працюватимуть правоохоронці. Це члени двох спільнот – «Синій кит» і «Море китів».

Нині слідчі намагаються встановити зв’язок із кураторами смертельних груп. Поліція звернулася до адміністраторів «Вконтакте». Спільноти заблокували. Однак на їх місці з’явилися нові.

«З дітьми постійно працює маніпулятор. Завдання дають о 4.20 ранку. Це невипадково, адже дитина у сонливому стані. Не може нормально реагувати. Увесь час дітям розповідають, що вони нікому не потрібні. Єдиний вихід – самогубство. Померти повинні перед веб-камерою. Потім це відео організатори продають на канали в мережі Інтернет або Darknet. На них заробляють так само, як на роликах в Youtube», - розказують правоохоронці.

Зі слів колишньої учасниці Ангеліни, у «гру» приймають не всіх. Лише тих, хто доведе своє бажання померти. Сторінки кандидатів куратори довго моніторять. Якщо знаходять підтвердження наміру накласти на себе руки, приймають в групу. Це повинні бути депресивні записи, музика, фото. «Прилетить синій кит і забере тебе в тихий дім» – так вони пишуть. Після прийому до спільноти з гравцем переписуються. Висилають 50 завдань, які той повинен виконати. А це по одному в день. Після виконаного завдання учасники надсилають фото або відео.

Правоохоронці дали поради батькам, які допоможуть запобігти суїцидальні наміри.

«Найперше – приділяти увагу дітям. Перевіряти, чи немає ніяких порізів. У разі чого з’ясовувати звідки вони. Особливо, якщо зображений кит. Перевіряти аккаунти дитини та її групи в соцмережах. Звертати увагу на коло спілкування дитини. Контролювати, які фото- і відеофайли знаходяться в її гаджетах. Встановити функцію «батьківський контроль».

Як повідомлялося, у самогубствах двох волинських школярок журналісти виявили слід «груп смерті». Нагадаємо, у 2015 році майже за місяць у селі Баїв Луцького району повісилося дві школярки. Правоохоронці вважали, що між цими самогубствами є зв’язок, оскільки дівчата були подругами. Одна з них, одинадцятикласниця, померла через повішення 31 жовтня, на Хелоувін, а друга, 14-річна дев'ятикласниця, - 24-го листопада. Дівчатка залишили передсмертні записки.

Журналісти дослідили історію самогубства школярок Валі та Наталії з села Баїв. Виявляється, одна з дівчат незадовго до смерті зізналася, що захопилася не зовсім звичайною книгою і була учасницею депресивних груп у соцмережах.

Варто додати, що Донеччині врятували учасника “групи смерті” в соцмережі. Хлопець виконав усі завдання. Останнім було самогубство.

Окрім того, у Херсонській області поліція запобігла самогубствам двох 17-річних дівчат, які пішли із дому через смертельну гру. З'ясувалося, що дівчата були зареєстровані в Інтернет-грі "Разбуди меня в 04:20", кінцевою метою якої є скоєння самогубства учасником.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
Павел Артемьевич Показати IP 16 Лютого 2017 13:04
420 (произносится «четыре-двадцать») — термин, используемый в североамериканской наркотической субкультуре для обозначения популярного времени курения марихуаны. Число 420 означает либо 4:20 (4 ч. 20 м.), либо дату 4/20, то есть 20 апреля. В этот день представители данной культуры обычно собираются для того чтобы провести время, покурить коноплю вместе, или же обсудить политику государства, в котором они живут, в отношении марихуаны. Активисты в этот день обычно проводят активную пропаганду относительно легализации марихуаны. Народ, сначала разберитесь в своем государстве,людях которые вами управляют, своих семьях, образе жизни, а потом ищите "тайные общества" которые постоянно мешают вам жить....В этом виноваты мы сами, а не "невидимый враг", который нам всегда мешает... Суицидальность украинских подростков - это результат низкого уровня жизни в нашем государстве, это безответственность со стороны родителей, это очень низкий уровень социальных институтов, которые тоже несут ответственность за НАШИХ детей......
ПД до Павел Артемьевич Показати IP 16 Лютого 2017 13:24
А ти кацапський бот!!!
123 до Павел Артемьевич Показати IP 16 Лютого 2017 13:31
Брєд сивої кобили. Відсутність тепла в сім"ї, дебільне телебачення, матеріальні цінності замість духовних, потреб*ядство, неконтрольованість соцмереж і результат не забарився. Кібербуллінг видозмінився. А вам товарищ ПА - изучайте методичку - забылы в предложении "Народ, сначала разберитесь в.... " изменить "своем" на "нашем".
Василій Показати IP 16 Лютого 2017 13:46
Це брєд і дурість сучасних дітей. Батьки не дивляться зараз за своїми дітьми. Навіть якщо не в таких групах то нащо дітей реєструвати і дозволяти реєструватись в Лднокласниках Контактах там же стільки бруду хіба діти мають на такому жити? В них же психіка дуже слабка вони такі незахищені. Дітям треба більше радості а не зомбування соціальними сетями. Люди добрі давайте самі берегти своїх дітей а не так як знаю сімю які вже старші а діти малі і вони вихваляються що день закоханих дітей 2 оставили а самі гуляли до ранку. Це ж брєд як так можна робити? На світ діти не просяться самі давайте їм робити більше радості -а саме не грошима а приділяти їм побільше свого часу хоч і лень і не цікаво бо нерви беруть
Лена Показати IP 16 Лютого 2017 13:50
Якщо в сімї чоловік бігає по бабам то жінка зла і вся злість на дітях тому діти повлазять в комютери телефони і сидять там "дуріють" Все від батьків треба починати від влади яка не дає можливості зароляти а треба їхати за кордон залишати дітей. Це влада так робить з поколіннями і наркотики діти проють особливо з багатих сімей бо в них проблем немає от і щось не вистачає
до Лєни Показати IP 16 Лютого 2017 15:16
От цікаво, бідні жінки страждають, що чоловіки бігають по бабах. Де ж тоді ті звабниці беруться, коли всі жінки такі чесні?
Кокос Показати IP 16 Лютого 2017 16:23
"ВКонтакте" взагалі треба давно заборонити. Чому такі дійства тільки там відбуваються? Владо! Куди ти дивишся? Дітей твоїх вбивають! А хто ж за світло і газ платитиме в майбутньому? )))
222 Показати IP 16 Лютого 2017 20:48
Там ещё игра одна есть - Беги или умри. На сегодняшний день среди детей среднего и подросткового возраста стала очень популярной игра: «Беги или умри!». Суть этой игры — перебежать дорогу как можно ближе перед движущимся транспортом. То есть один ребенок перебегает, а второй или несколько снимают это на видео. Поэтому особое внимание обращаем именно водителей! Старайтесь быть предельно внимательными, когда видите детей у дороги и учитывать тот факт, что они могут броситься бежать прямо под колёса.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus