USD 39.45 39.75
  • USD 39.45 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.85 9.97

Луцький притулок для собак отримає 200 тисяч, - міністр

7 Квітня 2015 17:13
Очільниця луцького притулку для тварин Дана Новарчук зустрілася з Міністром екології та природних ресурсів України Ігорем Шевченком. Він пообіцяв профінансувати будівництво вольєрів для безпритульних тварин.

Так, директор КП «Ласка» Дана Новарчук розповіла Міністру, який, до слова, лише нещодавно приступив до своїх обов’язків, про роботу з тваринами в Україні та розпочаті проекти.
Окрім цього, на зустрічі був присутній Віктор Копач – президент ГО «Центр сприяння розвитку електронної ідентифікації тварин», який розповів про впровадження електронної ідентифікації тварин в Україні, що розпочалася у Луцьку та вдало зарекомендувала себе у інших містах.

Нагадаємо, раніше Інформаційне агентство Волинські Новини розповідало про те, що луцькі захисники тварин повідомили про новітні ІТ-технології, з допомогою яких стає можливим вирішити проблему безпритульності тварин в Україні.

ЧИТАТИ ЩЕ: БУДНІ ЛУЦЬКИХ СОБАКОЛОВІВ. ЯКІ ВОНИ?

Наразі уже багато міст користуються базою enimal-id. За ініціативи КП «Ласка» розпочато новий проект пероральної вакцинації безпритульних тварин. Незабаром у Луцьку спільно з англійською організацією «Нейчервотч», розташованої у місті Челтнем, проводитиметься підрахунок безпритульних тварин, планують розробити інструкції з підрахунку тварин та застосування пероральної вакцинації для усієї України.
ЧИТАТИ ЩЕ: ЯК АНГЛІЙКА ДОПОМАГАЛА ВІДЛОВЛЮВАТИ ЛУЦЬКИХ СОБАК

Столичний Міністр був вражений проробленою роботою, висловив подяку Дані Новарчук та Віктору Копачу, а також готовність до співпраці. На прохання директора КП «Ласка» високопосадовець пообіцяв позитивно вплинути на розвиток проекту з будівництвау притулку для тварин у Луцьку та пообіцяв профінансувати цей природоохоронний захід. Так, аби мрія волинських захисників тварин стала реальністю уже цього року, на будівництво вольєрів для собак із державної казни виділять 200 тисяч гривень.


ЧИТАТИ ЩЕ: УПІЙМАЛИ ЗЛОВМИСНИКІВ, ЯКІ ПОГРАБУВАЛИ ПРИТУЛОК ДЛЯ СОБАК У ЛУЦЬКУ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 19
Місто Показати IP 7 Квітня 2015 17:18
Краще б ці гроші дали дітям на лікування! а то ця собачатниця вже всх задовбала...до притулку і підійти неможливо...сморід дикий. Та й толку від того притулку немає, лише просте відмивання грошей. Собаки на вулицях зграями бігають, звичайних перехожих, в тмоу числі й діток, кусають.! Відстрілювати їх треба! А не притулки створювати! Краще створіть притулок для безхатченків, і туди вкладайте гроші!!!
Ірина до Місто Показати IP 7 Квітня 2015 17:21
Повністю з Вами згідна! Дітям та стареньким людям допомогти ніхто не хоче, а от собакам скаженим - усі! Захисники тварин....
Кіт Вася до Ірина Показати IP 8 Квітня 2015 08:56
Ось собаки уже і в Європі. Залишилося ще два гранти написати на бомжів і котів.
дідо до Місто Показати IP 7 Квітня 2015 17:27
менше бухати потрібно та купляти смартфонів, тоді вистачить грошей на лікування.
Анатоль_ до дідо Показати IP 7 Квітня 2015 20:00
А якого милого міністр на нововолинський собачатник так мало дав? Га? Ти знаєш?
пф до Місто Показати IP 7 Квітня 2015 18:59
Господи, ну то для того шоб вони не бігали по вулиці, треба гроші на утримування притулку, шоб потім такі як ви не скаржились шо дитина покусана! Проблема з безпритульними собаками важлива і потрібно її вирішувати! І добре, що в нас в Луцьку є досить всяких ГО по допомозі дітям, учасникам ато, малозабезпечним сім'ям. А ні, давайте, плюнем на це, перетравим всіх собак, перестріляєм, шоб в кожному вікні міста було чути лай і вий від конвульсій вмираючої тварини! Так потім від такого побаченого і почутого прийдеться людей лікувати! Всі бідкаються, війна, людей вбивають, пушечне м'ясо, а не задумувались, що в більшості випадків таке звірство в людини зароджується змалку, коли вона кривдить тварину! Хочемо гуманне добросовісне супсільство, то не пишіть такої дурні тут!
тю до Місто Показати IP 7 Квітня 2015 19:03
А ви подивіться новини, почитайте, що робиться в інших містах, де притулку нема! От там на вулицях справжній кошмар! Наша система в Луцьку ще не зовсім наладжена, але зоозахисники намагаються шось робити, поки ви тут жалієтесь! Є притулок, погано, немає, теж погано. Оце вже той хохлицький
Ірина до Місто Показати IP 2 Серпня 2015 16:52
Шановна, а ви не хочете створити притулок для безхатченків? Почніть з себе. Люди намагаються щось зробити доброго, а такі ідіоти як ви тільки носом тикати вмієте. Що ви зробили? Вам є чим пишатись? Чи тільки говорити можете. Вам шкода людей? Займайтесь ними. Допомагайте діткам хворим раком, їм також потрібна допомога. Нагодуйте бомжа. Хоча б раз. І не смердіть своїми коментарями. І повторюсь, почніть з себе. А відстрілюванням ситуацію не зміниш. От тільки якщо ви так кажете, то я б на вашому місці переживала б за своє майбутнє і своїх рідних. Дай Бог вам здоровя. Карма вона така штука.
дідо Показати IP 7 Квітня 2015 17:25
Всім необхідно допомогти, і дітям ,і старим , і собакам.
Лучанка Показати IP 7 Квітня 2015 17:28
Відстрілювати потрібно тих, хто викидає тварин на вулицю, а не собак!!! Собака не нападає першою на людину. Значить ваші діти їх провокують!!! Сама необноразово бачила, як люди знущаються (в тому числі діти!!!) знущаються, копають тварин. Сама позабивала б таких людей. А Дана молодець - людина з великим серцем. Те, що у притилку не вистачає працівників, які мали б прибирати на відловлювати собак - це вже інше питання.
Анонім до Лучанка Показати IP 8 Квітня 2015 01:39
якщо собака скажена - вона може напасти першою.
Ще одна думка Показати IP 7 Квітня 2015 19:23
ото ж бо, скільки є благодійних організацій, які мали б допомагати хворим, дітям, пенсіонерам і тд. тільки чомусь тихо....а тут хоч хтось та хоч щось робить, то ви вже одразу налітаєте. чи то придертись треба, коли організація щось робить? і який там сморід? там навіть в середині не особо і смердить, аби побрехати що небудь
І чого Показати IP 7 Квітня 2015 19:28
це для безхатченків, себто в більшості алкоголіків, треба створювати притулки? собака не вибирає собі бродяче життя, її просто викидають на вулицю і в неї немає виходу, а людина сама спивається, просирає все і потім попід церквою на сто грам просить. то таким помагати?? тю. і для дітей і пенсіонерів є ДУУУУЖЕ багато всіляких *благодійних* організації, так що не треба говорити. на кожне свято в там тамі чи де там збирають то гроші, то ше шось. і до речі, не понятно куди! то там ви не возмущаєтесь. згідна, що собака так просто не вкусить. якщо ваша дитина підходить і копає собаку, бо мама з татом сказали що собачка погана, то це вина БАТЬКІВ!!!!
віра до І чого Показати IP 7 Квітня 2015 20:10
Згідна з Вами на 100%!!!
опа Показати IP 7 Квітня 2015 23:06
Я не довіряю людям, які не люблять собак. Але я довіряю собаці, коли їй не подобається людина.
липа Показати IP 8 Квітня 2015 08:50
надеемся, что с этой суммы чего то достанется собачкам!
Рома Показати IP 10 Квітня 2015 09:58
Дана молодець! Успіхів в подальшій роботі! Всі міста мали би перейняти її досвід, тим більше, що вона його не приховує.
Тарас Показати IP 25 Червня 2016 13:01
Зоошизики - предатели рода человеческого и людененавистники!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus