USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Міжнародний день скейтбордингу по-луцьки. ФОТО. ВІДЕО

24 Червня 2013 09:00
Міжнародний день скейтбордингу відзначили любителі цього виду спорту в Луцьку у п`ятницю, 21 червня.

Так, в Україні з кожним роком це свято набирає все більших масштабів. Великі міста збирають сотні прихильників цієї культури.

У Луцьку ж теж організовують свій «Go Skateboarding Day» - кожного року прихильники скейтбордінгу збираються разом покататися на роликовій дошці місцевими спотами (місце для катання), приймають участь у контестах (змагання) та просто добре проводять час.

Цього року луцький скейтшоп організував змагання для скейтерів.

Відбувалися вони у кількох дисциплінах:
Game of Skate (популярна гра, суть якої полягає у тому, що один із учасників задає трюк, а противник повинен повторювати його) - перше місце зайняв Олександр «Малиш» Остапюк, Best Trick (найкращий трюк із 3-х сходинок) - переміг Дмитро Нарижний, та найдовший Ollie (стрибок на дошці), який зробив Іван Демидюк, подолавши у стрибку 14 дошок (майже 3 метри).

Після контесту скейтери продовжували займатись улюбленою справою, згодом - рятувалися від спеки купанням та смаженням сосисок.

«У Луцьку культура скейтбордингу розвинена дуже слабо. Ми маємо численні проблеми із людьми, які забороняють кататись у певних місцях, а також проблеми із правоохоронними органами», - розповів один із учасників дійства.

Нагадаємо, скейтпарк планують побудувати в районі торгового центру «Сіті-парк» вже цього року.

































Довідково:
Міжнародний день скейтбордингу - офіційне щорійне свято, започатковане в США у 2004 році. Саме в цьому році з подачі скейтбордистів Західного узбережжя США, за підтримки Міжнародної Асоціації Скейтборд Компаній, в Конгресі Нового Світу з’явився офіційний документ, який став яскравим свідченням визнання і популярності цього екстремального виду спорту. Цей документ на цілком офіційному рівні оголошує дату 21-е червня датою Міжнародного дня скейтбординга. Вже в 2005-му - 2006-му роках свято дійшло і до протилежної частини суші - його почали відзначати в країнах Європи та державах колишнього Радянського Союзу.
З кожним роком у цей день збирається все більша кількість людей різного соціального класу, віросповідань, віку, статі. Усе, що об'єднує цих людей - скейтбординг. Десятки, сотні, тисячі і навіть десятки тисяч скейтерів. У цей день відкладаються усі справи - вони беруть дошку в руки, та ідуть катати.


Фото та відео - Володимир ШТУНЬ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus