USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

На Волині готуються до повені

25 Лютого 2014 13:00
Волинські рятувальники запевняють, що вони цілком підготувалися до оперативного реагування на можливі надзвичайні ситуації під час сходження криги і пропуску талих вод, надання допомоги постраждалому населенню, повідомили у прес-службі ДСНС України в області.

Зокрема, у прес-службі Управління прозвітували, що для оперативного залучення сил і засобів до ліквідації наслідків повені та інших надзвичайних ситуацій гідрологічного характеру щодня у бойовому розрахунку пожежно-рятувальних підрозділів області в постійній готовності знаходяться 4 пожежні насосні станції (ПНС-110), 5 рукавних автомобілів (АР-2) та 24 пожежні автоцистерни підвищеної прохідності, готовий до застосування за призначенням плаваючий транспортер ПТС-М.

Для надання допомоги постраждалим на водних об’єктах кожний пожежно-рятувальний підрозділ області оснащений плавзасобами і рятувальним обладнанням на воді, а саме: 22 човна, 18 рятувальних кругів, 55 рятувальних жилети, а також 21 рятувальний пристрій «Соломинка» для надання допомоги людям, які потрапили в надзвичайну ситуацію на льоду.

Також у цілодобовій готовності до реагування на можливі надзвичайні події перебувають сили та засоби групи водолазно-рятувальних робіт аварійно-рятувального загону спеціального призначення, котра оснащена плавзасобами в кількості 11 одиниць, в тому числі катером на повітряній подушці «МАРС-700», необхідним водолазно-рятувальним обладнанням для виконання дій за призначенням.

Згідно з прогнозами синоптиків, на разі не очікується значного підвищення рівня річкових вод, але населенню потрібно знати основні правила дій на випадок повені.

Рекомендації щодо дій населення під час повені

1. Сирени та переривчасті гудки підприємств та транспортних засобів – це сигнал «Увага всім». Негайно ввімкніть радіоприймач або телевізор. Уважно слухайте інформацію про надзвичайну ситуацію та інструкції про порядок дій, не користуйтеся без потреби телефоном, щоб він був вільним для зв'язку з вами.

2. Попередьте сусідів, надайте допомогу інвалідам, дітям та людям старшого віку.

3. Дізнайтеся у місцевих органах державної влади та місцевого самоврядування місце збору мешканців для евакуації та готуйтеся до неї.

4. Підготуйте документи, одяг, найбільш необхідні речі, запас продуктів харчування на декілька днів, медикаменти. Складіть усе у валізу. Документи зберігайте у водонепроникному пакеті.

5. Від'єднайте всі споживачі електричного струму від електромережі, вимкніть газ.

6. Перенесіть більш цінні речі та продовольство на верхні поверхи або підніміть на верхні полиці.

7. Переженіть худобу, яка є у вашому господарстві, на підвищену місцевість.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus