USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

На Волині – стомільйонний проект із вирощування форелі

25 Вересня 2014 14:46
Проект потужністю у 85 робочих місць хочуть втілити у Маневицькому районі на Волині.

Про це стало відомо під час брифінгу у Волинському обласному центрі зайнятості 25 вересня.

Нині 95% риби на ринку України є імпортними. Наша держава вирощує лише приблизно тисячу тонн форелі щороку, в той час, як Данія – 44 тисячі тонн. Про це розповів директор ТзОВ «Науково-виробничий центр «Форель»» Олександр Оліферчук. З його слів, до кінця року підприємство вироблятиме 15% усієї форелі України.

Каже, у процесі роботи зіткнулися із проблемою відсутності рибоводів – на Волині неможливо знайти людину, яка навчена працювати з рибою. Таку спеціальність опановують у Рівному, проте випускники не мають уявлення про практичну роботу. У навчанні рибоводів розраховують на допомогу обласного центру зайнятості.

Як зауважила директор Волинського обласного центру зайнятості Раїса Кучмук, для Волині професія рибовода - дуже актуальна, однак сертифікованої робочої сили немає. Нині жоден із закладів професійно-технічної освіти області не готує таких спеціалістів. Водночас, сподіваючись на вступ до Європейського Союзу, потрібно пам’ятати, що без сертифікатів вітчизняна риба не зможе потрапити на європейський ринок.

Виробництво планують значно розширити. Зі слів Олександра Оліферчука, вартість інвестиційного проекту становить понад 100 мільйонів гривень. Наразі працювати непросто, адже корм для форелі завозять з-за кордону, його вартість залежить від курсу євро, що постійно підвищується. Нині ціна кілограма корму становить 30 гривень. На підприємстві працюють 13 працівників, молодих людей доводиться навчати безпосередньо шляхом практики. Собівартість кілограма форелі на підприємстві становить не менше 40 гривень, на неї впливає вартість корму та електроенергії. Потужність проекту – 85 робочих місць, передбачається будівництво цехів переробки, нових інкубаторіїв та басейнів для вирощування риби.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
рекомендація Показати IP 25 Вересня 2014 15:24
Волинській казкарці Раїсі Кучмук залишилось в центрі зайнятості запровадити в своїй брехливій фірмі форельний факультет з тижневою підготовкою.
Петро Показати IP 25 Вересня 2014 15:45
Стомільйонний проект Смітюха - по знищенню гідрологічної памятки "Оконські джерела", та викачування бюджетних грошей втілюється в життя. ГАНЬБАААААААААААААААААА
Васька до Петро Показати IP 25 Вересня 2014 16:21
А то не той, що ще Стоєв лобіював? І пропечатані бланки майданівці в нього в кабінеті знайшли?! Той. На зарибнення там ой як багато бабла державного запхали)
Свідок Показати IP 25 Вересня 2014 16:39
Нагадаю, що Григорій Смітюх не так давно..... в січні із АНТИМАЙДАНУ в Києві закликав Путіна вести війська в Україну....... і тут нинішня влада не спромоглася під цей шумок у цього антиукраїнця віджати "Оконськ".... Люстація.... їбі його мать(
Антисвідок Показати IP 25 Вересня 2014 16:55
Немає кому віджимати. Всі залежні від українських смітюхів.
Анонім Показати IP 25 Вересня 2014 17:35
От немає людям, що робити, то вони клацають по клавішах і виливають весь бруд, що є всередині))) Як кажуть:"собаки гавкають, а караван то йде"))
я Показати IP 25 Вересня 2014 19:16
Чим може допомогти ЦЗ. Їх там більшу половину порозганяти, а зекономлені кошти в АТО. Тоді буде допомога. А то купа нероб таким самим неробам допомагає гроші нізащо отримувати. От і вся діяльність центру зайнятості.
НІНА ЛОГІКА Показати IP 25 Вересня 2014 20:04
Який б***** проект? Там вже давно все активно працює! 1 кг форелі 80-100 грн. Нашо та мова? Гроші відкачати хочуть!
ник Показати IP 5 Вересня 2018 22:43
якщо це проєкт смітя то може і втопити там того сепаратюгу ворюгу.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus