USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Навесні буде призов на строкову службу у внутрішні війська

1 Лютого 2014 09:30
Коли Президент України минулого року підписав закон про скасування строкової армії, тисячі матерів по всій країні полегшено зітхнули. Їхні сини після школи зможуть обрати спеціальність, продовжити навчання у виші, знайти роботу, а не просто втратять рік на службі, яка нічого насправді не дає. А ті ж хлопці, які бачать своє покликання у війську, будуть служити на контрактних умовах, отримувати непогану зарплату і повний соцпакет. Аж раптом під кінець січня у сім’ї, де є юнаки віком від 18 до 25 років, почали приносити повістки з військкоматів – стартувала приписна кампанія.

Виявляється, у Збройних Силах України строкова служба дійсно скасована, а у Внутрішніх військах міліції призов ніхто не відміняв. Тож навесні хлопці, які відповідають умовам призову, будуть відправлені у внутрішні війська МВС згідно зі статтею 17 ЗУ «Про військовий обов’язок і військову службу». Тобто юнаки, які не отримають відстрочку і не зможуть «відмазатись», будуть змушені віддавати борг державі – повнити лави міліціонерів. Цей захід наразі необхідний, оскільки 30% особового складу ВВ становлять строковики, - пояснюють у Міністерстві оборони.

На Волині теж проходить приписна кампанія, з лютого почнуться медкомісії призовників, а у квітні сотню хлопців (такий план для області) відправлять на службу у ВВ.

«В Указі Президента «Про чергові призови громадян України на строкову військову службу до внутрішніх військ МВС України та звільнення в запас військовослужбовців у 2014 році» вказано, що призов до Збройних сил й інших військових формувань дійсно припиняється і проводитися не буде, - прокоментував Інформаційному агентству Волинські Новині заступник військового комісара Волинської області з питань призову Павло Турсумуратов. – Водночас там є пункт, що призов до внутрішніх військ Міністерства внутрішніх справ продовжується у цьому році.

Всі юнаки, яким виповнилося 18 років і які не мають права на відстрочку від строкової служби, підуть у ВВ міліції».

Відстрочку потенційний призовник може отримати за станом здоров’я, за сімейними обставинами, на здобуття вищої освіти, на продовження професійної діяльності тощо. Підполковник Турсумуратов додав, що у військовому комісаріаті вже знають, хто підлягатиме черговому призову, зараз уточнюються дані юнаків. У лютому та березні хлопці проходитимуть медичні комісії. А вже в квітні до ВВ мають відправити близько 100 юнаків із Волині (на осінню призовну кампанію план був 140 чоловік). Загалом же по Україні на строкову службу у внутрішніх військах мають призвати 4 тисячі юнаків.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
Че Показати IP 1 Лютого 2014 10:02
Готують нове гарматне м'ясо, нову стіну для захисту беркуту. Призов до Збройних сил скасовано. Призовом займаються військкомати - підрозділ Збройний сил. ВВ не входять в систему Збройних сил, а підпорядковані МВС. Тоді чому підрозділ ЗСУ виконує задачі для ментів?
повстанець Показати IP 1 Лютого 2014 12:18
Нічого, хай трохи потеплішає, заблокуєм і військкомати. Он Вітя Янукович ще не служив, а вік має призивний. Хай ментам послужить.
Дмитро до повстанець Показати IP 26 Травня 2014 18:47
Люди питання таке,якщо мені прийшла повістка з воєнкомату,а зараз проходжу ВЛК в Києві по направленню на роботу в СІЗО,то я маю право відсрочки чи як там?
МАМА Показати IP 1 Лютого 2014 13:29
Вони здуріли??????? Вони хочуть нашими синами затулитися???? https://www.youtube.com/watch?v=T47QQcej3iE
Борман Показати IP 1 Лютого 2014 14:13
Значить до весни треба провести належну виховну роботу з призовниками і взяти на список кожного новоспеченого ВВ-ка та їх родину
сми Показати IP 1 Лютого 2014 17:29
а потім вони будуть бити нас
цікаво Показати IP 1 Лютого 2014 23:38
а що будуть робити активісти- заблокують иномарками війскомат чи стануть вписюватись у ліжко
Т Показати IP 12 Квітня 2015 00:38
как будет с 20-летним призывником если до призыва он уехал за границу и имеет пмж......будут ли припятствовать на таможне его выезду если он захочет приехать на время в украину?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus