USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Незаконною реконструкцією пам’яток у Луцьку займеться новостворена група

17 Лютого 2016 16:30
У Луцькій міській раді створили робочу групу з питань дотримання законності під час проведення ремонтно-будівельних робіт на об’єктах культурної спадщини у місті.

Про це стало відомо під час засідання міськвиконкому сьогодні, 17 лютого.

Зі слів начальника відділу охорони культурної спадщини міського відділу культури Петра Троневича, така група покращить роботу відділу охорони культурної спадщини і допоможе покращити ситуацію з незаконними реконструкціями. Адже у Луцьку – 150 пам’яток, і 600 їх користувачів, тож, мовляв, за всіма не вслідкуєш, хто замінив двері чи вікно. Крім того, він же просить збільшити штатну чисельність відділу на 1 людину, бо дуже багато часу забирає паперова переписка з користувачами пам’яток.

Робоча група з питань дотримання законності при проведенні ремонтно-будівельних робіт на об’єктах культурної спадщини у Луцьку є постійно діючим колегіальним дорадчим органом, створеним виконавчим комітетом Луцької міської ради для погодженого вирішення питань щодо охорони об’єктів культурної спадщини під час проведення ремонтних, реставраційних, будівельних і земляних робіт, які можуть становити небезпеку пошкодження чи обмеження використання або утримання об’єктів.

До складу Робочої групи мають входити вчені й фахівці-практики сфери охорони та реставрації пам'яток, фахівці суміжних галузей - працівники науково-дослідних і проектних організацій, виробничники, представники державних органів охорони культурної спадщини вищого рівня, органів управління, громадських організацій, а також депутати міської ради й окремі громадяни.

Так, основним завданням Робочої групи є забезпечення дотримання законності при проведенні ремонтно-будівельних робіт на об’єктах культурної спадщини у Луцьку, в їх охоронних зонах, пам’ятках археології, а також врахування думки громадськості при вирішенні питань дослідження, охорони, реставрації, відтворення об'єктів культурної спадщини, збереження традиційного характеру середовища населених місць шляхом опрацювання висновків, рішень, рекомендацій і пропозицій для органів державної влади і місцевого самоврядування, підприємств, установ та організацій.

Члени робочої групи розглядатимуть програми, концепції, проекти, містобудівної документації, пропозицій, що стосуються об'єктів культурної спадщини на території міста Луцька як історичного населеного місця, а також Державного історико-культурного заповідника в Луцьку.

Робоча група має право отримувати необхідну інформацію і документи від виконавчих органів Луцької міської ради, відповідних органів державної влади, установ і організацій, запрошувати до участі в засіданнях керівних працівників виконавчих органів Луцької міської ради, залучати до підготовки і розгляду конкретних питань експертів, рецензентів, інших фахівців, отримувати безперешкодний доступ до об’єктів культурної спадщини, звертатися з пропозиціями і рекомендаціями до органів місцевої влади щодо реагування на порушення законності при проведенні ремонтно-будівельних робіт на об’єктах культурної спадщини в Луцьку.

Робоча група складається з керівника, секретаря та членів групи.

Керівником Робочої групи є заступник міського голови.

Секретар Робочої групи призначається з числа працівників відділу охорони культурної спадщини управління культури.

До слова, за попередньої каденції депутатів Луцької міської ради в місті діяла робоча група з числа краєзнавців, науковців та депутатів при депутатській комісії з питань туризму. Окрім того, депутати минулого скликання напрацювали план заходів зі сприяння розвитку Державного історико-культурного заповідника у Луцьку.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Сидор Показати IP 17 Лютого 2016 16:55
А Михаїлу всеодно кого ігнорувати,- чи Троневича особисто чи цілу групу відразу ! Просто, коли пошлють одного, то скучно іти самому, а групою все ж веселіше... Ви дотримуйтесь законів і відпрацьовуйте хоча би зарплату !!!
садочок Показати IP 17 Лютого 2016 17:49
як страшно стало....
Анонім Показати IP 18 Лютого 2016 08:22
читайте заголовок УВАЖНО: новостворена група займеться НЕЗАКОННОЮ РЕКОНСТРУКЦІЄЮ. А законною реконструкцією хто буде займатись?
а Показати IP 19 Лютого 2016 18:09
ніхто не буде ні одною ні другою

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus