USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Новий паломницький маршрут з Луцька до святинь Польщі. ФОТО

27 Травня 2015 14:08
Паломницький центр «Україна» відкрив новий маршрут до християнських святинь Польщі.

15–16 та 22–23 травня відбулись поїздки волинян до святих місць. Зокрема, прочани з Волині вперше відвідали реліквії Ченстохови та Кракова. Про це повідомили у прес-службі волинської єпархії.

Паломники помолились у монастирі «Ясна Гора» перед Ченстоховською (Белзькою) іконою Пресвятої Богородиці. Навколішки разом із християнами з різних країн, окрім приватних молитов, підносили прохання за мир в Україні, за здоров’я живих і за упокоєння загиблих наших воїнів.

Ченстоховська ікона була одна із чотирьох найбільш шанованих у Київській Русі. Її ще називають Белзькою, бо прославилася як чудотворна у місті Белз. Але з ХІ століття святиня перебуває в Польщі. За темний лик її ще називають «Чорною Мадонною».
1655 року Діва Марія захистила монастир від навали шведів. Образ розмістили у верхній частині вівтаря. Щоранку о 6-й з образа урочисто піднімають завісу і починають правити Служби. Ікона – велика святиня, як для католиків, так і для православних.

Цей образ Божої Матері – найбільше місце прощі в Польщі. Перед центральною брамою – прапори різних держав, є й прапор України. Відстань від Луцька до ченстоховської базиліки – 700 кілометрів.

У вихідні храм, датований ХІV століттям, відчинений цілодобово. Прочани навколо образа проходять на колінах, просячи заступництва Богородиці.

Відвідали волиняни й джерело Великомучениці Варвари, звідки витікає цілюща вода. Його виявили 1430 року.
Попереду – однойменний костел ХVІІ століття, поруч – лікарня, теж названа іменем святої Варвари. До речі, традиція називати лікарні на честь святих – досить поширена в Польщі. Багата на срібло, вода допомагає при різних травмах. Її склад подібний до води в почаївському джерелі Стопи Божої Матері.

Богомільці побували і в багатьох інших культово-туристичних місцях.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 11
Християнин Показати IP 27 Травня 2015 18:11
коментар було видалено
Християнин Показати IP 27 Травня 2015 18:18
Ого, Лариса Савчук волинянам відкрила Європу, а завтра Михаїл Зінкевич відкриє Америку! "Зокрема, прочани з Волині вперше відвідали реліквії Ченстохови та Кракова. Про це повідомили у прес-службі волинської єпархії." - як що ви тут таку дурню городите, то як жи ви брешете в своїх церквах?!
Анонім до Християнин Показати IP 27 Травня 2015 20:56
а чого ти лазиш в ту церкву:
Християнин до Анонім Показати IP 27 Травня 2015 21:03
Це такий ананій як ти кудись лазиш, а я ходжу!
Анонім до Християнин Показати IP 27 Травня 2015 21:41
То значить ти ходиш в ту церкву.
Християнин до Анонім Показати IP 27 Травня 2015 22:08
Так, ходив в собор, поки вони в душу не на гадили ...
Анонім до Християнин Показати IP 27 Травня 2015 22:20
Як?
Християнин Показати IP 27 Травня 2015 18:21
Вам не здається що останнім часом піару УПЦ КП в Луцьку стало забагато, а вот тільки щось Бога в них замало!
Християнин Показати IP 27 Травня 2015 18:58
Колись їздили з тим соборівським паломницьким центром по московських монастирях, керівник їхній, Лариса - ****, хамовита істота! І це можуть підтвердити багато людей...
Християнину Показати IP 27 Травня 2015 20:42
Так названому. хто може так ненавидіти Україну і Українську церкву, як "істінно православниї", з вулиць Караїмської-Данила Галицького. І де ж то ти прочитало, що вона відкрила Європу. Відкрила туристичний маршрут. А щоб ти ще знало, що маршрути все-таки відкриваються, а от твої очі на проблеми в Україні ніхто не здатен відкрити, навіть молитвочки Марчука і Соло-душки.
Християнин до Християнину Показати IP 27 Травня 2015 20:53
Для мене ви всі хворі на "православіє головного мозку", що в Марчуки, що Савчуки одним миром мазані - миром грошей і брехні! Відкрила маршрут в католицький світ, який поза тим бізнес маршрутом ненавидить та лає! ...лукаві ви разом з ними!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus