USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Походеньки-поїзденьки: пригоди українців у екзотичному Таїланді

27 Лютого 2014 11:17
Назва країни – Таїланд у перекладі з тайської (Prathet Thai) означає «Земля Свободи», яка знаходиться у Південно-Східній Азії. І нещодавно моя знайома із Харкова - Тетяна - повернулася із цієї «Землі Свободи». Дівчина охоче погодилася розповісти читачам Інформаційного агентства Волинські Новини про те, які враження та емоції вона привезла звідти, адже вперше відвідала Азію і дізналася чимало цікаво про життя тайців.

Чи тяжкою була дорога до Таїланду, адже довелося подолати десять тисяч кілометрів?

Незважаючи на розповіді про важкість перельоту до цієї країни, у нас не виникло жодних труднощів. Хоча ми і летіли десять годин. Щоправда різниця у часі між Києвом і Бангкоком дещо нас здивувала. З України ми вилітали коли ще був день і прилетіли у Бангкок у ранці, тобто ночі у нас не було. Після прибуття у Таїланд ми одразу ж оформили візи оскільки черг зовсім не було.

Що найперше тебе вразило в країні?

Взагалі я в Азії вперше. Кажуть, що Таїланд - це країна контрасту. І я в цьому переконалася. Коли потрапляєш в Бангкок - захоплює подих. Це сучасний мегаполіс з багатоповерхівками, дорожніми розв’язками, розкішними магазинами та нічними клубами. Доки їдеш по проспекту - це все вражає. Але звернути на маленьку вуличку і вже на узбіччі стоїть невеличка палатка. Там живуть люди і готують собі їжу.

В Таїланді чудові дороги, проте дуже заплутані. Також їздить безкоштовний автобус, яким без проблем можна пересуватися містом. Але варто зауважити, що на дорогах постійно величезні затори і в них можна простояти дві-три години. Хорошим способом пересування є переправи по річкових каналах на невеликих човнах. Вони дозволяють за півгодини дістатися потрібного місця.

А де саме зупинилися в Таїланді?

В цілому, Таїланд це курортний відпочинок, але для цього потрібно їхати на острови. Тому ми зупинилися в Паттайї. Це найактивніший і найбільш «тусовочний» курорт країни. Дуже популярною є вулиця Волкін Стріт. Її можна по праву назвати візитною карткою Паттайї. Саме тут знаходиться серце курорту, яке ніколи не спить. Протяжність вулиці складає близько кілометра. Днем Волкін Стріт виглядає як звичайна вулиця з інтенсивним рухом, але після шостої години вечора наповнюється яскравим світлом і музикою. Концентрація ресторанів, барів і дівчат легкої поведінки тут б'є всі рекорди. Напевно немає жодного місця на землі, де можна було б побачити, щось подібне.

Як саме відпочивають туристи у цій країні?

Особисто я у свій перший вечір відпочинку ходила на шоу трансвеститів. Можу сказати що це дуже захоплююче видовище. Красиві костюми в яскравих тонах, блискітки, камінці - все це довершує привабливість «дівчат», в яких дуже важко або ж взагалі не можливо розгледіти чоловіків. Після свого виступу вони виходили на вулицю і фотографувалися за окрему плату. Тільки з близька можна по трьох ознаках впізнати у трансвеститові чоловіка: коліна, розмір ноги і голос. Мене дуже здивувало те, що такі молоді хлопці масово перетворюються в жінок.

А чи вдалось тобі з’ясувати, чому ці юнаки йдуть у травесті-бізнес?

Нам розповіли, що кожне таке окреме шоу має своїх менеджерів. Вони їздять по тайських селах і шукають бідних, але привабливих юнаків віком від вісімнадцяти до двадцяти років.

Хлопцям пропонують безкоштовну операцію, навчання співів і танців. Відповідно, не маючи коштів на забезпечення собі світлого майбутнього, вони погоджуються на пропозицію. Дивно ще те, що виступи на сцені не оплачуються. Живуть вони за рахунок «чайових» та платних фотосесій. І найбільш вражаючим є те, що після операції, хлопці живуть всього десять – п’ятнадцять років тому що змушені постійно приймати жіночі гормони.

Національні страви куштувала?

Тайська кухня дуже своєрідна. Їжа готується з величезною кількістю спецій. Найпоширенішими тут є м’ясо, морепродукти, різні супи. Проте основною стравою є рис. Його готують на пару і в звичайному вигляді подають до всіх страв, тому що він зупиняє всю гостроту спецій. В Таїланді є багато ресторанів. Коли входиш у ресторан, то платиш гроші і сам вибираєш собі їжу, так званий шведський стіл.

А чи правда, що тайці вирощують багато фруктів і дешево їх продають?

Фруктів є дуже багато, вирощенню яких сприяє тропічний клімат. Всі вони соковиті і солодкі, хоча трохи незвичні на вигляд. Прийшовши на базар, нам дозволили всього по троху скуштувати. Ціни досить низькі. Ось, наприклад, купивши два пакети різноманітних фруктів, ми заплатили всього п’ятдесят гривень. Дуже дешеві манго і ананаси. Є у тайців ще й особливий фрукт – дуріан. Він має специфічний неприємний запах, проте дуже смачний. Його називають «королем фруктів» Таїланду бо транспортувати доводиться дуріан на окремому літаку. В Україні він малодоступний, та й коштує дуже дорого.

Яка культура у тайців, яку релігію вони сповідують?

Щодо одягу, то одягаються тайці старомодно, особливо жінки. Помітні старі моделі взуття, дивні поєднання речей. В країні є дуже багато китайців, вони приїздять сюди, щоб поширити свій бізнес. Серед місцевого населення китайців дуже легко впізнати. Вони виділяються своїм зовнішнім виглядом, стильно одягнені. Тайці ж навпаки, не дуже переймаються як вони виглядають. Всі дуже повільні, спокійні. Багато часу приділяють релігії, вірять в духів. Найпоширенішим є буддизм. Тайців не можна торкатися руками. Особливо забороняється торкатися голови тайця, в тому числі і дитини. Крім того, що тайці не люблять цього, вони ще й вірять, що душа, яка для них є надсвященною, міститься саме у голові. Цікаво, що біля кожного будинку стоять кафе, маленькі кольорові будиночки в середині яких розставлені різні фігурки. І кожного дня люди приносять так звану жертву духам, поставивши перед будиночком пляшку з газованою водою і соломинкою в середині, запалюють там різні ароматичні палички.

Яке місце найбільше приваблює туристів в Таїланді?

Це Нонг Нуч - найбільший ботанічний сад в Азії. Сад названо ім’ям його засновниці. Тут росте велика кількість різноманітних тропічних рослин. Територія поділена на безліч окремих ділянок. Зібрана величезна колекція орхідей, пальм, кактусів. Вражаючим є сад кольорових метеликів. Також захопило шоу слонів. Ці велетні і танцюють, і малюють. Також, маючи бажання, можна і проїхатися верхи на слоні.

Чи хотіла б навчатись або жити в Таїланді?

Жити в Таїланді хотіла би десь протягом трьох місяців. Оскільки тут дуже цікаво і всього за тиждень відпочинку побачити неможливо. На довший час я б тут не затрималася. Все ж таки бачити європейські обличчя навколо себе мені більш звичніше. Навчатись там дорого. Сім’ї де люди мають гроші, відправляють навчатися своїх дітей за кордон.

Наостанок Тетяна дала декілька порад для тих, хто має бажання відвідати цю екзотичну країну.

Дівчина радить туристам в жодному разі не гуляти у вечері безлюдними парками, не розпивати алкогольних напоїв із тайцями, бо ті, своєю чергою,

можуть підсипати якусь психотропну речовину і у найкращому випадку результатом вашої інтернаціональної вечірки стане сюжет із кінострічки «Похмілля 2: Із Вегаса у Бангкок», а у гіршому випадку ви можете прокинутись без нирки, або іншого ограну, тому що у Таїланді діє "чорний" ринок людських органів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Джулія Показати IP 27 Лютого 2014 12:45
У статті про подорож до Грузії вказали вартість "туру", а тут, мабуть, не хочуть збуджувати заздрість простих людей.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus