USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.80 9.95

Походеньки-поїзденьки: все, що потрібно знати про відпочинок у столиці Австрії

14 Лютого 2014 10:45
Столиця Австрії Відень з тисячолітньою історією завдяки картинним галереям, концертним залам і всесвітньо відомій Віденській опері стала культурною столицею Європи.
У місті можна знайти практично всі види і форми мистецтва. А віденські терми, які відкрилися зовсім недавно, залучили в місто любителів здорового способу життя. Відень вважається одним з найчарівніших міст Європи, яке обов'язково варто відвідати кожному, - пише ТСН.

Переліт

Найбюджетнішим варіантом перельоту до Відня з Києва буде компанія AirBaltic з пересадкою в Ризі. Вартість перельоту туди-назад становитиме близько 230 USD. Злітати до Відня на вихідні прямим рейсом з Києва можна авіакомпанією МАУ. Вартість перельоту варіюється, і в середньому квиток туди - назад обійдеться близько 400 USD. Тривалість перельоту - дві години.

Літаки прилітають в аеропорт Schwechat, який розташований в 10 км від міста. Дістатися центру Відня можна:

автобус-експрес відправляється з аеропорту з 5:30 до 00:00. Існує два маршрути: один іде до міського аеровокзалу (City Air Terminal), інший до Південного або Західного вокзалів;

поїзд S-Bahn відправляється кожні півгодини, починаючи з 5:00 ранку і до опівночі. Кінцева зупинка Landstrasse/Wien Mitte. Вартість проїзду - 3 EUR. Квиток необхідно придбати перед початком поїздки в автоматі на платформі. Час в дорозі - 25 хвилин.

поїзд-шатл САТ (City Airport Train) слідує без зупинок до Landstrasse/Wien Mitte. Час в дорозі 16 хвилин, вартість проїзду - 9 EUR, в обидва кінці - 16 EUR. Квиток купується в автоматі або на зупинці Landstrasse/Wien Mitte. За наявності віденської карти існує знижка.

Транспорт

Віденський міський транспорт складається з автобусів, трамваїв, метро (U-Bahn) і приміських електричок (S-Bahn ). Для зручності пересувань містом краще купити віденську транспортну карту: вона дозволить значно скоротити витрати на поїздки. Якщо ви збираєтеся відвідати столицю на декілька днів, то вигідніше купувати квитки. Для дітей до 14 років проїзд на громадському транспорті безкоштовний по неділях, святкових днях і під час канікул в австрійських школах.

У травні 2010 року в центрі Відня відкрився причал, який з'єднує столицю Австрії зі столицею Словаччини.

Проживання

Проживання у Відні може помітно позначитися на бюджеті поїздки. Найдешевший варіант проживання - хостел, де місце в кімнаті на шістьох обійдеться в 20 USD. Одномісний номер у тризірковому готелі коштує приблизно 90-120 USD. Через те, що житло в центрі коштує дорого, варто пошукати готелі, пансіонати і хостели в околицях Відня, наприклад, ближче до Віденського лісу.

Шопінг

У Відні завжди можна зі смаком одягнутися як у бутиках знаменитих брендів, так і в маленьких магазинах оригінальнго дизайнерського одягу . Більшість магазинів розташовані досить компактно. Це район між Хофбургом, оперою і собором Стефана. Якщо дозволяє час, то можна з'їздити в торговий центр на півдні міста Shopping City Sud.

У Відні є ринок, якому понад 300 років. Нашмаркт (Naschmarkt) вважається найбільшим міським ринком Відня. Крім того, щосуботи неподалік Нашмаркта є знаменитий віденський блошиний ринок.

Сезон розпродажів у Відні - це січень-лютий, липень-серпень і під час католицького Різдва.

NB! Якщо покупки зроблені на суму у понад 75 €, є право отримати повернення податку на додану вартість.

Який привезти з Відня подарунок

У Відні багато магазинів і сувенірних лавок, в яких можна придбати цікаві подарунки на згадку від поїздки.

Віденський фарфор Augarten. Вироби з Augarten виготовляють вручну на території палацу Аугартен. Так само на території заводу розташований магазин з виробами з фарфору. Різноманітні статуетки, фігурки, посуд, чайні набори, кавові сервізи та багато іншого.

Солодкі сувеніри: цукерки "Моцарт", зацукровані праліне з пелюсток квітів, вафлі з горіховою начинкою "Маннершніттен". Все можна купити в будь-якому продуктовому магазині.

Віденська кава. Найпопулярніші марки: Giusto, Café Exquisite і Coffee- house. Вартість упаковки кави - 15-20€.

Репродукції "Клімт": посуд, вази, шкатулки з репродукціями "Клімт" - оригінальні сувеніри з австрійської столиці. Купити посуд з репродукцією "Klimt" можна на ринку Spittelberg в кварталі Шпіттельберг або Karlsplatz поруч з Карлськірхе, а також у магазинах Österreichische Werkstätten на Kärntner Strasse і Kohlmarkt, розташованому в центрі міста.

Алкогольні напої:

Eiswein (Айсвайн) - австрійське солодке вино, виготовлене з морозива винограду.
Mozart - лікер з молочного Original Chocolate, білого White Chocolate, чорного Black Chocolate шоколаду.
Marillen Schnaps - абрикосовий самогон, який виготовляють в місті Вахау
Купити ці напої ви зможете в будь-якому продуктовому магазині Відня.

Кухня

Відень - одне з небагатьох міст, яке може похвалитися власною кухнею. Віденський шніцель, віденські сосиски, яблучний штрудель, віденська кава і торт "Захер" знайомі кожному туристу.

Замовивши віденський шніцель, будьте готові, що вам обов'язково подадуть картопляний або капустяний салат. Доброю альтернативою шніцелю може стати страва з вареної яловичини Tafelspitz, яке готують за улюбленим рецептом імператора Франца Йосипа I. Якщо ви хочете легкого перекусу, спробуйте віденський суп з фрикадельками і травами, картопляний крем-суп з беконом або огірковий салат зі сметаною.

Знайомство з віденською кухнею можна почати в помпезному ресторані Imperial (Karntner Ring, 16), на дегустацію віденського шніцеля варто відправитися в більш домашні ресторани Dom Beisl (Schulerstrasse, 4) або Figlmüller (Wollzeile, 5), а віденські сосиски завжди удосталь продаються в вуличних кіосках.

Однак не спробувавши десерт, ви не можете поїхати з Відня. Місто - мекка для ласунів. Обов'язковим пунктом поїздки до Відня повинен стати похід до кав'ярні.

Класична віденська кава дуже схожа на турецьку - така же міцна і підбадьорлива - і готується з додаванням двох порцій еспресо і збитих вершків. Цей рецепт кави - найпопулярніший в місті, і в меню ви його знайдене під назвою Wiener Melange. Кавоманам також варто спробувати каву Brauner - еспресо з маленькою порцією вершків і кава Biedermeier - подвійний еспресо з абрикосовим лікером і вершками.

Хорошим доповненням до кави стануть знамениті віденські десерти: яблучний штрудель і шоколадний торт "Захер", за яким туристи зазвичай відправляються в однойменний готель Hotel Sacher. Менш популярними, але не менш смачними, є штрудель Topfenstrudel з сирним сиром і солодкі млинці Kaiserschmarrn з родзинками, карамеллю і цукровою пудрою. Спробувати знамениті десерти варто в одній з найстаріших кондитерських міста Der Demel (Kohlmarkt, 14), кафе зі справжнім віденським колоритом Bräunerhof (Stallburggasse, 2) або в кафе Sperl (Gumpendorferstraße, 11).

Віденський бал

Віденський бал - традиційний захід, що проходить у Відні під час бального сезону. Віденські бали занесені ЮНЕСКО до списку нематеріальної культурної спадщини. Сезон починається з 11 листопада, але найцікавіші події відбуваються в січні-лютому. Перший найбільший бал за традицією проходить у новорічну ніч в Хофбурге - зимовій резиденції австрійської династії Габсбургів.

Найвідомішим є Віденський Оперний бал, який починається в середині - наприкінці лютого (в 2014 році 27 лютого). Бал прирівнюється до державного прийому, і зазвичай на ньому присутній президент країни. Вартість квитка 250 EUR. Детальну інформацію ви можете дізнатися на офіційному сайті http://www.wiener-staatsoper.at/Content.Node/home/opernball/Karten.de.php.

Пам'ятки

До Відня приїжджають, щоб побачити знамениту Віденську оперу, собор Святого Стефана, площа Ам-Хоф, на якій зосереджено безліч цікавих історичних пам'яток, таких як Церква Ам-Хоф, Колона Марії, Цивільний арсенал, Палац Коллальто тощо.

Одним з популярних занять для туристів є прогулянка історичним центром Відня - вулицями Кольмаркт

Грабен і Кентнерштрассе. Від цих вулиць пішки можна дістатися і знаменитого віденського палацу Хофбург, що належить до числа головних визначних пам'яток міста.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus