USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.55 39.80
  • PLN 9.75 9.90

Про вбивство волинського учителя вже знає міністр Аваков

10 Грудня 2014 16:23
Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков уже знає про вбивство у Володимирі-Волинському, - інформує «Волинська газета».

Ідеться, нагадаємо, про зухвалий злочин, коли у центрі Княжого міста посеред білого дня на очах у десятків жителів 78-річний Юрій П. убив педагога, ветерана праці Володимира В.

До слова, Інформаційне агентство Волинські Новини 21 листопада опублікувало депутатський запит з проханням до прокуратури дати оцінку діям працівників Володимир-Волинської міліції. Адже суд визнав винним убивцю, але той досі на свободі. Як стало відомо – чоловіка розбив параліч, тож йому призначили домашній арешт.

Нещодавно стало відомо, що попри голос народу і букву Закону, чоловік, на руках якого – кров убитого, досі не засуджений. Мало того, він лише підозрюваний!

Причини такої кричущої несправедливості пояснив під час судового слухання голова Апеляційного суду Волинської області, він же – головуючий у справі Петро Філюк. Маючи багаторічний досвід роботи слідчого, Петро Тодосьович у залі суду сказав, що ця справа проста у розкритті, але загнана у глухий кут через помилки слідчого Володимир-Волинського міськвідділу міліції та прокурора, який мав би контролювати й корегувати дії міліціонера.

За кілька днів до слухання редакція «Волинської газети» з облуправління міліції та обласної прокуратури отримала офіційні повідомлення: «…слідчим, яким проводиться досудове розслідування у зазначеному кримінальному провадженні, не допущено порушень строків», а також «стан досудового розслідування у вказаному провадженні перебуває на контролі прокуратури області».

Але критики головою Апеляційного суду роботи «такого ока государевого» (йдеться за прокурора, який мав би стежити за дотриманням законів) та незнання правоохоронцями нового Кримінально-процесуального кодексу України виявилося замало для відсторонення слідчого від цієї справи та призначення іншого.

Отож, зрозумівши, що ворон ворону око не виклює, «Волинська газета» адресувала письмовий запит особисто міністру внутрішніх справ України Арсенові Авакову, і свої підкріпили офіційними паперами від волинських прокурорів та міліціонерів, а також рішенням Апеляційного суду Волинської області, де чорним по білому написано про порушення, допущені правоохоронцями.

Із понеділкової розмови з керівником слідчого управління УМВСУ в області Анатолієм Петрушиним неважко було здогадатися: в Києві вже начувані про ситуацію у Володимирі-Волинському. Бо Анатолій Степанович після «ЦУ» з міністерства ознайомився особисто зі справою Юрія П.

– Проблема, яка в нас є, – це стан самого підозрюваного. Спочатку провели судово-психіатричну експертизу, згідно з наслідками якої зробили висновок про те, що особа страждає відповідними психічними захворюваннями, що унеможливлює понесення ним покарання. Це провадження ми направили до суду з клопотанням про звільнення особи від кримінальної відповідальності із застосуванням примусових заходів медичного характеру. Коли вже справа розглядалася в суді, психіатри зробили повторні дослідження. Вони встановили, що вже на час розгляду особа не страждає психічними захворюваннями. Але особа реально (через похилий вік) має досить серйозні захворювання. Тому ми не могли навіть призначити судово-медичну експертизу, щоб дослідити реально стан, чи можливо проводити за його участі судовий розгляд, чи не можливо.

Щодо порушень, допущених слідчим і озвучених головою Апеляційного суду, Анатолій Петрушин сказав:

– Я не знаю, про які процесуальні помилки говорив Петро Філюк. Якби знав, то прокоментував би. Нині, наскільки мені відомо (тому що справою я останній раз цікавився у п’ятницю перед вихідними, то за станом на п’ятницю (5 грудня) був уже якийсь висновок лікарів про те, що особу підозрюваного можна транспортувати до Луцька, аби в обласному центрі здійснити судово-медичне обстеження й визначити його фізичний стан і можливість його перебування в судовому засіданні, – повідомив останні дані керівник слідчого управління. А ще додав:

– Ви зрозумійте: так само, як скаржаться на нас родичі загиблої особи, так само – й родичі підозрюваного (тільки починаємо щось робити, вони кажуть: «Ви його хочете не засудити, ви його хочете вмертвити»). Тобто ми опинилися між двома вогнями й мусимо стежити, аби все було в правових рамках.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Анонім Показати IP 10 Грудня 2014 16:39
uk-ua.facebook.com/pages/Волинська-люстрація/581265995291626
нн Показати IP 10 Грудня 2014 21:19
может он сам себя наказал
кот Показати IP 11 Грудня 2014 04:27
Аваков ху.ло - Яарош Ляшко

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus