USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Протести в Білорусі: водій таксі врятував чоловіка від побиття силовиками

24 Вересня 2020 13:23
Учора пройшла нова хвиля протестів в Білорусі у зв’язку з таємною інавгурацією Олександра Лукашенка.

Зокрема, опублікували відео, на якому видно, як водій таксі врятував пішохода від побиття омонівцями під час протестів ввечері 23 вересня, пише УНІАН.

На кадрах видно, як хлопець щосили втікає від гурту силовиків на дорогу, де в той момент, чекаючи «зелене світло», стояли легковики.

Помітивши гонитву, водій таксі відчинив двері та впустив хлопця до салону. Автомобіль рушив одразу ж тоді, як на дорогу вибігли четверо омонівців.

Водночас видання Подъём пише, що після цього силовики затримали автора ролика.

«Ну, мінімально нас пом’яли і потримали на землі. Вимагали видалити відос, проте кмітливість колеги допомогла його зберегти. Таксиста поки не задеаноніли», – відповів сам чоловік.

Учора пройшла нова хвиля протестів в Білорусі у зв’язку з таємною інавгурацією Олександра Лукашенка. За даними правозахисників, силовики затримали щонайменше 200 демонстрантів.

На вулиці білоруських міст загалом вийшли 5-7 тисяч незгодних з чинною політикою держави. У Мінську силовики одразу розпочали «зачищати» вулиці від протестувальників.
Протести в Білорусі та інавгурація Лукашенка

9 серпня в Білорусі відбулися президентські вибори. За офіційними даними ЦВК, за Лукашенка проголосували 80,1% виборців, за його головного опонента Світлану Тихановську - 10,1%.

Після оголошення результатів виборів країну охопили акції протесту. Силовики затримують учасників мітингів і застосовують до них силу, відкривають політично вмотивовані справи щодо опозиціонерів.

У Євросоюзі не визнали результати виборів і вирішили застосувати санкції до білоруських чиновників, відповідальних за фальсифікацію результатів голосування і застосування насильства проти незгодних.

Глави МЗС більшості європейських країн заявили, що вважають результати виборів у Білорусі нелегітимними. Зокрема, міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що «інавгурація» Олександра Лукашенка не означає визнання його легітимності на посту президента.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
Клава Показати IP 24 Вересня 2020 13:39
Ось так швидко і спритно повинен бігати в Україні активіст. А тренувати активістів повинна Нац.поліція - а вона соплі жує...
Степан (Крымчанин) Показати IP 24 Вересня 2020 14:03
Трогательно. Слёзы умиления.
123 до Степан (Крымчанин) Показати IP 25 Вересня 2020 15:22
Иди умойся манкурт. Думаю что опреснители морской воды работают на 120%. Хахаха, ржу не могу.
Дорога чекає Показати IP 24 Вересня 2020 14:19
Не *побиття*, а *затримання*. Взагалі, 5 - 7 тисяч, які незгодні з результатами виборів вже можуть пакувати речі і їхати до Польщі на пана горбатитися. Позвикали усі питання майданами вирішувати.
Лучанин Показати IP 24 Вересня 2020 20:27
Так багато вийшло резадоволених.А спитати їх чим не задоволені Що в країні мир і спокій.Працює промисловість , сільське господарство. За газ платять зимою по одній гривні за куб, а не по 8-9 гривен. Що медицина безкоштовна. Що немає олігарфів корупції.
ABC до Лучанин Показати IP 24 Вересня 2020 22:07
А тепер подумай, чому в них такий дешевий газ? В Україні теж можна зробити дешевий газ. Для цього нашому президенту потрібно регулярно їздити в Москву і робити м1н#т Путину (чим, власне, зараз регулярно займається Лукашенко). Тоді і в нас буде дешевий газ, на сході закінчиться війна, а заводи і СГ отримають збут на російському ринку. Влаштовує такий варіант?
О! до ABC Показати IP 25 Вересня 2020 15:24
Манкуртів мін*тчиків саме такий варіант і влаштовує. Вони не сліпі, все розуміють, просто холуї від народження.
Анонім Показати IP 25 Вересня 2020 09:48
ні краще нехай олігархи нишком продають свої рошенки і не тільки в росії і багатіють а тут розпинаються що вони патріоти. а газ і так російський . а прості люди останню шкуру знімуть щоб заплатити комунальні Он світло на 70% з жовтня здорожчає. то де та правда? .

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus