USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Результати АТО в Слов'янську. ХРОНІКА

6 Травня 2014 16:46
Кількість жертв зростає, ситуація залишається напруженою. Однак АТО в Слов'янську таки дала свої результати. Хроніку боротьби з терористами опублікував Кореспондент.net.

ЗБРОЙНІ СИЛИ ЧЕРГОВИЙ РАЗ ШТУРМУВАЛИ СЛОВ'ЯНСЬК У ПОНЕДІЛОК, 5 ТРАВНЯ

Керівництво української армії та МВС вже неодноразово заявляло про оточення сепаратистів у Слов'янську, їхню ізоляцію, але бойові дії тривають. 5 травня, за офіційними даними, військовим вдалося просунутися вглиб міста.

КЕРІВНИЦТВО НА ПЕРЕДОВІЙ

Про відновлення бойових дій у Слов'янську 5 травня повідомляли спочатку користувачі соцмереж. Пізніше цю інформацію підтвердив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, який також перебував біля місця бойових дій.

«Зранку загін АТО розкрив засідку і бойове угруповання терористів», - Аваков.

З його слів, сепаратисти застосували важке озброєння, стріляють, в тому числі, з великокаліберної зброї, гранатометів, кулеметів і мінометів.

Командувач Національної гвардії Степан Полторак зазначив, що українські силовики мають справу з дуже добре організованим і підготовленим супротивником, який намагається вирватися з міста і не дати силам АТО розширити зону впливу.

«Ми затиснули їх фактично у Слов'янську. Кільце стискається, тому вони чинять опір», - Полторак.

Згідно з даними української розвідки, сили противника складають близько 800 осіб, які безпосередньо беруть участь у бойовому зіткненні.

ВИКОРИСТАННЯ АВІАЦІЇ

Під час боїв у Слов'янську українські військовослужбовці запобігли виходу на залізницю бронепоїзда, переоснащеного сепаратистами з вагонів для вугілля.

Силами армійської авіації поїзд був знищений.

ЩЕ ОДИН ЗБИТИЙ ВЕРТОЛІТ

Під час протистояння 5 травня вже третій за рахунком український вертоліт був збитий сепаратистами з великокаліберного кулемета.

Пілот посадив вертоліт у нейтральній зоні, після чого військові були евакуйовані в табір, втрат серед екіпажу немає.

Раніше вдалося звільнити з полону захопленого 2 травня льотчика вертольота, капітана Євгена Краснокутського.

Пілот доставлений у Військово-медичний клінічний центр Північного регіону, його стан задовільний.

ВТРАТИ ЗБІЛЬШИЛИСЬ

За різними даними, до 30 сепаратистів було вбито у боях 5 травня і десятки поранені. Медики Слов'янська зверталися до місцевих жителів з проханням допомогти з перев'язувальними матеріалами для сепаратистів.

У МВС нагадують, що військові роблять все можливе для того, щоб уникнути втрат серед мирного населення.

Згідно з даними МВС, 5 травня в боях з терористами загинули четверо українських солдатів і близько 30 поранені.

ПОБУТОВІ ПРОБЛЕМИ В МІСТІ

За повідомленнями очевидців, у Слов'янську з'явилися проблеми з продуктами, в першу чергу хлібом, що підтвердила Донецька обладміністрація. Підвезення продуктів ускладнено.

Черга за хлібом у Слов'янську

Крім того, згідно даними, розміщеними у соцмережах, в Слов'янську пропадала електрика, а в деяких селах біля міста вона не працює вже чотири дні. Ліфти у всіх багатоповерхових будинках відключені, відділення банків припиняють працювати.

СИЛИ СЕПАРАТИСТІВ СХОДЯТЬ НАНІВЕЦЬ

Ігор Стрєлков, що керує обороною Слов'янська, якого українські правоохоронці вважають агентом розвідки Росії, заявив, що самостійно ополченці не зможуть утримати Слов'янськ.

«Самі ми місто не втримаємо ... всі загинемо, це абсолютно зрозуміло», - Стрєлков.

Згідно з його даними, сили української армії, які зосереджені навколо Слов'янська, перевищують кількість сепаратистів у кілька разів.

Стрєлков упевнений, що й без підтримки ополченців знищать, і заявляє, що не бачив у Слов'янську добровольців з Криму і Чечні. Натомість Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що серед терористів, які вбиті вчора, 5 травня, в ході АТО - багато іноземців не слов'янської зовнішності великими бородами.

ОПТИМІЗМ УКРАЇНСЬКИХ ВІЙСЬКОВИХ

Заступник міністра оборони Ігор Кабаненко спрогнозував, що ситуація на сході України вирішитися найближчим часом завдяки злагодженим діям українських військових.

На його думку, Збройні сили мають всі можливості для того, щоб професійно виконати поставлене перед ними завдання.

З настанням ночі 5 травня інформація про бойові дії не надходила, поки про відновлення бою теж не йдеться.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
путин х..ло Показати IP 6 Травня 2014 17:49
мало уничтоженных сепаратов, трупов бандитов с колорадскими ленточками должно быть сотни, и каждый час показывать по телику, чтобы каждая пророссийская мразь понимола, что на единство Украины замахиватся нельзя. Я русский, и мне очень стыдно что я русский.
Помоги до путин х..ло Показати IP 6 Травня 2014 20:00
Помоги брат, убейся об стену... Одним москалем меньше будет...
ла ла ла до Помоги Показати IP 6 Травня 2014 21:08
Краще б такі мудакі як ти вбивались в стіну.
Дончанин до путин х..ло Показати IP 6 Травня 2014 21:27
Реально Стрелков сказал следующее: "«ЕСЛИ мы город не удержим - все погибнем, это абсолютно понятно", что мягко говоря отлично от написанного в статье. А теперь по поводу погибших: "В Славянске по состоянию на 15:00 вторника, 6 мая, в результате проведения антитеррористической операции зафиксировано 8 погибших. Об этом сообщает пресс-служба Донецкой областной госадминистрации". Уточнение: из них шесть мирных людей, в том числе водитель фуры и женщина, вышедшая на балкон. А теперь основное: Общая численность украинской группировки у Краматорска и Славянска превышает 30 тысяч человек. И это против стотысячного города (Краматорск фактически не защищен).
титушко Показати IP 6 Травня 2014 23:46
в ході АТО - багато іноземців не слов'янської зовнішності великими бородами.-аваков про себя.
ппп Показати IP 7 Травня 2014 10:11
херня повна!застосовують крупнокаліберну зброю!!в повітря стріляють чи що???де доклад про загиблиз війскових зі сторони украінської армії? чи там такі профани що не можуть вцілити в людей? якщо так то чому словянськ еще не вільний!??
СПЕЦНАЗ Показати IP 11 Травня 2014 14:25
коментар було видалено

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus