USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

Сепаратизм на Волині – не вигадка, - «Варта порядку»

18 Грудня 2014 07:00
Для забезпечення суспільного порядку і для вчасного виявлення проявів сепаратизму у Володимир-Волинському районі за ініціативою голів сільських рад створили громадську організацію «Варта порядку».

До слова, Громадське формування «Варта Порядку» раніше створили у Луцьку .

«Ми вибрали владу і повинні жити правильно, наша ціль – порядок» – стверджує голова ГО «Варта порядку» Олег Рахімов.

З його слів, потрібно навести такий порядок, що оснований на правді та справедливості, а не на чиїхось корисливих цілях.

«Це має бути така організація, яку очолять люди які пройшли Майдан, які пройшли АТО, ті , хто розуміє, що сьогодні потрібно втримати і відновити країну. Ті, хто готові зупиняти несанкціоновані вияви деструктивного характеру», - так у кількох словах окреслив цільову програму організації очільник «Варти порядку».

Про сепаратизм на Волині

«Я закінчив Національну академію оборони факультет Організація розвідки, і розумію, що у нас в районі стільки проявів сепаратизму, і що це не далеко на Сході країни, як думає більшість людей. Повільними кроками це наближається до нас. Якщо це вчасно не зупинити, чого не зробили в Луганську, вони почнуть вилазити тут, можливо це і не приживеться, але ситуація може погіршитись», – каже Олег Рахімов.

З його слів, порядок організації «Варта порядку» простий, це – оперативний штаб, який взаємодіє із усіма правоохоронними організаціями та громадськими організаціями, які діють законно. Він виконує щоденну співпрацю із усіма органами державної влади і отримує оперативну інформацію для оцінки ситуації у районі. Будуть працювати спеціально навчені люди, які вмітимуть вистежувати та виявляти підозрілих людей, в тому числі і приїжджих, які можуть дестабілізувати ситуацію, нанести шкоду чи порушувати закон.

«Наразі маємо 12 людей в організації, набір проводитиметься по районах, я особисто буду контролювати цей процес і відбирати адекватних морально та психологічно стійких», – каже Олег Рахімов.

Голова Володимир-Волинської районної ради Андрій Оніщук підтримав ініціативу створення «Варти порядку», та зауважив що така думка не виникла спонтанно, для цього є об’єктивні та дуже серйозні причини. Перш за все, він зауважує, про новоспечену адмінреформу та небезпеку, що завжди існувала у Володимир-Волинському та сусідніх районах. А це перша стадія деконструктивізму.

«І в час коли потрібно об’єднуватися ситуація на лінії саботажу», – зауважує Оніщук.

Зі слів голови, сьогодні кожен сільський голова буде визначати рівень небезпеки на місцевості, і там же будуть вирішувати скільки людей доцільно згуртувати для варти. Якщо ж виникне реальна загроза, наприклад, виловити того ж диверсанта, сили будуть об’єднуватись на рівні району.

Ось які сумні та страшні реалії назвав Андрій Оніщук: «можливо комусь це видається смішним, але це реально, я наголошував сьогодні про водонапірні башні, що досить кинути туди ампулу із загрозливою речовиною і все, а якщо 10 ампул, то піврайону може просто загинути. І тоді не буде кому кого хоронити. Сьогодні реально потрібно діяти у цьому напрямку».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus