USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.80 9.95

Влада відмовляється фінансувати спортшколу на Волині

29 Січня 2015 12:27
Спортшколу у Ковелі не хоче фінансувати міська влада, а пропонує перекласти обов’язки «на плечі» обласного бюджету. Депутати просять підтримки, щоб «вижити тренерському складу».

Про це йшлося під час 65 сесії Ковельської міської ради сьогодні, 29-го січня.

Щодо проблеми із фінансуванням Ковельської ДЮСШ № 2 «Ніка-Сільмаш» озвучив депутатський запит депутат міської ради, радник голови облдержадміністрації Сергій Кошарук.



«На Волині є 6 спортшкіл й лише у Ковелі така одна, яка не має фінансування з міського бюджету. Раніше облдержадміністрація зверталася до Ковельської міськради, аби вони дотримувалися законів України. Торік фінансування велося з фонду втрати працездатності й тоді витратили 325 тисяч гривень. Тому я прошу знайти вихід із цієї ситуації й передбачити кошти, щоб була змога протриматися і вижити тренерському закладу», - звернувся депутат до Ковельського міського голови Олега Кіндера.



Після голосування це звернення прокоментував мер.

«Я прошу зважити, на те, що обласний бюджет має 65 мільйонів гривень вільних залишків. А ви (ред. до Кошарука) як радника губернатора, підніміть це питання на рівні області. Зауважу, що ви, як член бюджетної комісії, ні разу на засіданні не були», - відповів Кошаруку Ковельський міський голова.

Окрім того, Олег Кіндер додав, що два роки тому він звертався у спортшколу щодо фінансування, і, з його слів, тоді відповіли, мовляв, допомога не треба, самі вирішують свої питання.

Так, запит депутата щодо фінансування ДЮСШ № 2 «Ніка-Сільмаш» підтримали одноголосно й тепер чиновники зобов’язанні дати письмову відповідь обранцю громади щодо вирішення проблеми.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 10
DOuIT Показати IP 29 Січня 2015 12:39
мдя..
ого Показати IP 29 Січня 2015 12:57
а давайте обласний бюджет і мене фінансувати буде? Шо за брєд? з якого дива область має фінансувати спортшколу у Ковелі?
Ковельчанин до ого Показати IP 29 Січня 2015 16:18
А Ковель хіба не Волинська область? Чи обласний бюджет має йти лише на Луцьк як вважають деякі ідійоти?
Ковельчанин до ого Показати IP 29 Січня 2015 16:18
коментар було видалено
Андрій Показати IP 29 Січня 2015 13:53
Питання в тому хто створив ці 6 шкіл і хто є їх власником??? В світі немає ніде такого чуда щоб громадські організації утримувалися за рахунок бюджетів!!! Чому тільки спортивні школи громадських організацій мають фінансуватися з бюджетів????. Давайте усі спортивні клуби громадських організацій, які є в Ковелі та й у будь якому місті буде фінансувати бюджет!!! Набагато його хватить (бюджет)???. Це бездумна незрозуміла реформа з Києва, яку й реформою соромно назвати!!!
ого до Андрій Показати IP 29 Січня 2015 14:35
Во-во! І я про те саме..
Ковельчанин до Андрій Показати IP 29 Січня 2015 16:38
Ця школа була створена що за СРСР. Її утримував завод Ковельсільмаш. Наразі завод просто немає грошей на утримання школи (хоча всі роки незалежності її фінансово підтримував). Школа дала чимало чемпіонів Європи та призерів світових чемпіонатів. Якби міська влада не була дурна вона дозволила б встановлення пару кіосків чи кафешок на літній час навіть на відстані метрів 30-50 від водохранки, а кошти за оренду віддати на школу. Тому що самі тренери та учні і чистять ту водохранку до змагань
Андрій до Ковельчанин Показати IP 29 Січня 2015 17:22
Нехай завод віддасть школу в комунальну власність міста і тоді міські обранці будуть думати як забезпечити спортшколу. А взагалі, якщо хтось не знає, засновником школи є фізкультурно-спортивне товариство "Україна", яке нетещо на школу фінансів немає, а й саме без фінасів - довели "державні мужі" галузь фізичної культури до зубожіння, да і країну вцілому!!!
Ковельчанин до Андрій Показати IP 29 Січня 2015 18:58
Ця школа давно не належить заводу. Просто завод за звичкою її спонсорував.
Волинянин Показати IP 29 Січня 2015 18:44
З яких це пір радники одного дають поради іншим?Абсурд,але "радник" навіть не усвідомлює,що він сам у вигляді радника і є абсурд.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus