USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Святкування дня народження Лесі Українки у Луцьку. Її зброя - слово

25 Лютого 2016 14:14
Видатна дочка нашої держави Леся Україна – символ нескореності та сили духу. Її образ актуальний і сьогодні, а в душі чи не кожного українця рядки з вірша: «…Щоб не плакать, я сміялась».

Літературно-мистецька година з нагоди 145-річчя від дня народження Лесі Українки відбулася сьогодні, 25-го лютого в Луцьку на Театральному майдані біля пам’ятника поетесі.

Докторант Східноєвропейського університету імені Лесі Українки Сергій Романов, привітавши усіх присутніх, наголосив, що роль Лесі Українки в долі українського народу неоціненна.

«Ми горді тим, що на цій землі народилася Леся Українка. Будучи 8-річною дівчинкою, вона написала свій перший вірш, який дав початок титанічній ході. Вона була борцем і власником своєї долі. Саме у той час українці будували свою націю й зброєю було слово. Леся Українка тоді добре розуміла, що отримана свобода з чужих рук обернеться рабством, це повинні запам’ятати і ми», - наголосив Сергій Романов.
Також він додав, що потрібно відходити від стереотипів святкування й своїм життям та вчинками рівнятися на Лесю Українку.

Депутат від фракції «Українське об’єднання патріотів – УКРОП» Ірина Констанкевич розповіла, що депутатський корпус підтримав ініціативу фракції й 2016-й рік є роком Лесі Українки. Відповідно, підготували низку заходів, щоб не обмежуватися відзначенням лише її дня народженням.
«Сучасний українець просто зобов’язаний вивчати цю постать, читати твори та рівнятися на героїчний приклад цієї жінки.

Також потрібно дбати за театральні, літературно-мистецькі фестивалі. Бо коли вже нам пощастило жити на цій землі, яка дала нам таку постать, то потрібно її гідно вшановувати й десь своїм життям, вчинками прирівнюватися.

Її слова актуальні будуть впродовж віків, адже вони містять войовничий дух і любов до Батьківщини», - сказала Ірина Констанкевич.
Поет Олександр Клименко зауважив, що сьогодні велике національне свято і ми маємо пишатися тим, що наша земля подарувала генія.

«Людина, яка писала великі, глибокі твори ходила цією землею й дивилася на це ж саме небо, що зараз над нами. Її філософські твори несли в собі фундаментальні засади як для однієї людини, так і для нації», - зауважив Олександр Клименко.
Потому декламували вірші Лесі Українки та відбулося покладання квітів до пам’ятника.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
бєлка Показати IP 25 Лютого 2016 14:48
Нічо так дівчата й молодички є...
Кріс Показати IP 25 Лютого 2016 15:44
Приперли вінки і корзини як в Гаразджу на могилку

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus