USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Територіальна реформа може змінити межі районів на Волині

27 Березня 2015 08:00
П’ять територіальних громад мають намір створити у Володимир-Волинському районі. В результаті такого об’єднання на Волині можуть змінитися межі районів області.

Старт територіальній реформі дав Президент України Петро Порошенко, підписавши закон «Про до­бровільне об'єднання територіальних громад». Закон регулює відносини, що виникають у процесі добро­вільного об'єднання територіальних гро­мад сіл, селищ та міст і містить принципи, визначає суб'єктів та основні умови добровільного об'єднання, описує порядок об'єднання громад сіл, селищ, міст та надання їм державної підтримки.

Активно обговорюють територіальну реформу і у Володимир-Волинському районі. Окрім нарад в райдержадміністрації за участю сільських голів, дискутують про об’єднання чи приєднання до інших сіл і самі мешканці району на сходах селян. Згідно з попередніми пропозиціями, які є сьо­годні у Володимир­-Волинській РДА, на території району пропонуюють створити 5 добровільних об'єднань те­риторіальних громад.

Зимненська, Селецька, Бубнівська сільради обговорюю можливість приєднання до них Льотничівськоі сіль­ради та населених пунктів Сосницької і Луковичівської сільрад Іваничівського району.

Об’єднатися планують 3арічанська і Ласківська сільради.

Є два варіанти об’єднання міста Устилуг, Хотячівської, Лудинської, Стенжаричівської, Микитичівської і Зорянської сільрад, або ж за іншим варі­антом об’єднаються Стенжаричівська, Микити­чівська, Зорянська, а також Білинська сільради.

Оваднівська, Білинська, Красноставська, Галинівська сільради теж розглядають об’єднання. Також не ви­ключено, що до них приєднаються ще 4 села Гайцівської
сільради Турійського району.

Березовичівська, Хмелівківська, Хобултівська сільради теж не виключають можливості жити спільно і ведуть пере­мовини щодо прилучення до них сіл Губин, Тумин та Війниця Локачинського району.

Тож, якщо громадам вдасться домовитися про об’єднання, можуть змінитися адміністративні межі не тільки Володимир-­Волинського району.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Анонім Показати IP 27 Березня 2015 08:36
коментар було видалено
axabnrg Показати IP 27 Січня 2016 12:03
На мою думку, якщо все, що написано в статті «10 фактів про гроші після територіальної реформи» буде дійсно втілено в життя – то хто саме буде бенефіціаром, не викликає жодних сумнівів

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus