USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Луцьку - генеральне прибирання

12 Квітня 2014 15:00
Сьогодні Луцьк долучився до всеукраїнської акції «Зробимо Україну чистою!»

Еко-воїни поділилися на групи, які прибирали кожна свою територію.

Прибирали у парку 900-річчя Луцька, 40-го кварталу, Центральному парку культури і відпочинку імені Лесі Українки та парку за РАЦСом. А ще - навколо Замку Любарта та й по інших кутках і закутках.

Зі слів організаторів, мета толоки - з кожним роком зменшувати кількість сміття на вулицях українських міст і селищ. Своїм прикладом вони хочуть показати лучанам, що Україна і в тому числі місто Луцьк – це наша домівка, а в своєму домі потрібно стежити за чистотою.

У минулих роках на акцію «Зробимо Україну чистою!» залучали більше 200 000 учасників у 400 населених пунктах по всій Україні! Так, наприклад, у Луцьку торік на прибирання міста вийшли 1874 зареєстрованих учасники. Вони зібрали 316 пакетів загального сміття, 143 пакети пластику та 189 пакетів скла.

Як розповів один із організаторів акції Георгій Потапчук, цього року прийшло ще більше охочих зробити Луцька чистішим. «Приємно, що є свідомі студенти, які кличуть своїх друзів допомогти їм у прибиранні міста. Цього року долучилося до акції ще й чимало громадських організацій. Найважчий і найбільший сектор по сміттю – це парк на 40-му кварталі, але там мешкає багато свідомих людей і думаю вони впораються з прибиранням», - зазначив Потапчук.

Студент Волинського технікуму національного університету харчових технологій Тарас каже, що давно вирішив для себе, що братиме участь в акції. «Прикро, що є люди, яким ліньки віднести пакет, пляшку чи недопалок до смітника. Тому я і майже всі мої одногрупники вирішили прибрати хоча б одну із вулиць міста і внести свою частку у цю благородну справу», - розповів Тарас.

Натомість студентка Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки Тетяна переконана, що недільні толоки потрібно організовувати мінімум разів п’ять на рік. «Такі акції змінюють свідомість людей і я переконана, що тих, хто кидає сміття де попало стане менше. Лучани повинні цінувати працю волонтерів, які прибирають наше місто. Думаю, що кожен з нас хоче, щоб наші діти росли в екологічно чистому місті», - резюмувала студентка.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 13
Анонім Показати IP 12 Квітня 2014 15:32
користі з цих акцій нажаль мало вивозять і вивозять а воно все з "неба" сипиться і сипиться більш дієвий спосіб був якби цим активістам видали б по дубінці і зробилиб індульгенцію на день за те що вони кожного кого піймають за викиданням сміття публічно дадуть наприклад 10 палок по жирному місцю.... о тоді думаю думали б що і куди викидати...
ми до Анонім Показати IP 12 Квітня 2014 17:03
молодці активісти, добре діло роблять! А нарахунок дубінок - це не здорова ідея. Силою ти нічого не доб"єшся.
Анонім до ми Показати IP 12 Квітня 2014 17:46
в сингапурі, еміратах і.т.п так не вважають і є чистота ..... в німетчині дубінку фізичну замінили на економічну.... теж дає результат..... а прибирати це буде з року в рік......
ми до Анонім Показати IP 12 Квітня 2014 19:29
нарахунок економічної дубінкі - ЗА, але ніяк не фізичної.
Кендер до ми Показати IP 15 Травня 2014 11:55
А не силою - не доходить..
молодчинки Показати IP 12 Квітня 2014 18:21
Респект всім, хто брав в цьому участь! В парку за загсом ідеально! Чисто і затишно! Аж любо пройтись! Дякую всім! Ви робите гідну справу! Побільше б свідомих громадян! А ще якби і кожен дивився за собою і не смітив... Місто було б гарним)
гуляю з дитиною в па до молодчинки Показати IP 12 Квітня 2014 19:39
Нажаль ця чистота на тиждень, а потім знову біля кожної лавки міні сміттєзвалище. Хоча акція загалом чудова і молодці ті , хто брав в ній участь. Можливо хоч трохи свідомість молоді стане кращою і не будуть гадити там же де і розпивають пиво, а хоч намагатимуться викинути у смітник.
Ініціативним Показати IP 12 Квітня 2014 19:28
МОЛОДЦІ!!!!!
Марина Показати IP 12 Квітня 2014 20:20
Молодці! ЯКби ще ті, хто завалює парки сміттям, цінували би, якщо не природу, яку вони знищують, то хоча б працю інших людей, котрі за них це сміттезвалище прибирають.
Думка до Марина Показати IP 12 Квітня 2014 21:25
Правильно!!!Чисто не там де прибирають,а там де не смітять!!!А людям,що прибирали,хай потрачені сили вернуться сторицею!!!!!!
Анонім Показати IP 12 Квітня 2014 22:26
А ВЗАГАЛІ В ПАРКУ ДОСИТЬ ЧАСТО ВАЛЯЄТЬСЯ СМІТТЯ ВІД ЕЛЕМЕНТАРНОЇ ВІДСУТНОСТІ УРН І ЧАСТО ВІД ЇХ ПЕРЕПОВНЕНОСТІ І ВІТЕР РОЗНОСИТЬ....
)))))))))) Показати IP 13 Квітня 2014 04:31
А де Галя Конах, Тіма, Бацийм та ін...???http://www.volynnews.com/news/society/lutski-znamenytosti-vyydut-z-hrabliamy-y-lopatamy/
Лучанин Показати IP 14 Квітня 2014 14:17
Коли хлопці під МВС перекладали бруківку, то Тіма мило спілкувався із якоюсь панянкою біля кіоску Волиньтабаку.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus