USD 39.50 40.00
  • USD 39.50 40.00
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Мер Волновахи побував на могилі Мойсея в Луцьку

24 Лютого 2015 19:16
Покладання квітів до могил лучан, загиблих під Волновахою в травні 2014 року, а також до могили майданівця Василя Мойсея за участі мера міст Кузнецовська та Волновахи й місцевого народного депутата України відбулось сьогодні, 24 лютого.

Так, на цвинтар, що в селі Гаразджа, прибув міський голова Волновахи Сергій Демченко, мер міста-партнера Кузнецовська Ігор Куц й нардеп-мажоритарник від Волновахи Дмитро Лубінець. До слова, завтра, 25 лютого, між містами Луцьк та Волноваха відбудеться угода про співпрацю, до якої Кузнецовськ долучиться в рамках партнера.

Очільник Волновахи зауважив, що містяни пам’ятають про подвиг волинських солдатів, які, оберігаючи місто від сепаратистів, поклали свої життя. Зокрема 15 лютого, в Прощену, неділю у Волновасі організували мітинг «Схід і Захід – разом».

Нагадаємо, 27 травня Луцьк прощався зі своїми воїнами: Дмитром Йовзиком, Володимиром Зарадюком, Володимиром Прокопчуком та Віталієм Махновцем, які загинули від рук пропутінських терористів 22 травня 2014 року в бою під Волновахою. Тоді тисячі лучан прийшли віддати шану полеглим землякам. Усього ж на Донеччині загинуло 17 військовослужбовців 51-ої Володимир-Волинської окремої механізованої бригади, десятеро з яких були жителями Волинської області.

В рамках майбутнього візиту луцької делегації на Схід планують обговорити питання створення меморіалу на тому місці, де загинули волиняни у ніч на 22 травня. Оскільки нині поблизу селища Благодатне є лише хрест у пам’ять тим, хто обороняв Волноваху. Мер Волновахи планує докласти руку і до встановлення пам’ятників для захисників України і тут, у Луцьку. Проте, конкретного плану дій щодо цього в нього поки немає.

На думку Сергія Демченка, в наші непрості дні народ України повинен показати єдність для того, щоб в країні запанував мир.

«Щоб ми жили так, як жили до того, бо ділити нам немає чого», - зазначив він.
Опісля члени делегації разом з секретарем Луцької міської ради Сергієм Григоренком поклали квіти до могили загиблого на Майдані 20 лютого 2014 року Василя Мойсея. Поблизу пам’ятного каменя, замість якого планують встановити пам’ятник загиблим на Майдані волинянам нардеп з Волновахи Дмитро Лубінець розповів, що сам він до революційних подій не відчував себе патріотом, проте все змінили відомі події. Народний обранець каже, що був на центральній площі Києва, хай не з першого дня протистоянь, але до останнього.

Шляхом поєднання сходу та заходу України він вважає ті трагічні події, які нині відбуваються в країні. Мовляв, саме військова агресія Росії допомогла українцям згуртуватись для того, аби дати відсіч ворогу.

«Такі трагічні події змушують задуматись і зрозуміти, наскільки ми любимо нашу країну. Наскільки ми готові жертвувати чимось заради єдиної країни та майбутнього дітей. Ці трагічні події – це як вакница. Отримавши незалежність в 1991 році, ми не знали що з цим робити і не цінували того. Але те, що зараз відбувається на сході, змушує нас по-іншому подивитись на країну та відчути себе патріотами», - каже Лубінець.
Також депутат зауважив, що на Майдані було чимало жителів сходу. 20-го лютого у Волновасі, як і в інших містах України, теж організували вечір-пам’ять Небесної сотні. До слова, там, зі слів нардепа, виступив хлопець з Краматорська, який розповів, що діставав з-під обстрілів волинянина.

Запорукою того, що у Волновасі не було нашестя терористичних триколорів, як в Луганську чи Донецьку, Дмитро Лубінець називає саме про-українські настрої місцевих жителів, а не дії місцевих владців.

«Знайшлись дуже багато молодих людей, котрі зробили все, щоб не було ніяких ДНР і російських прапорів. В нас на будівлі теж чіпляли ті триколори, але вже за декілька годин ми знімали їх та вішали прапор України. Завдяки громадянському суспільству у Волновасі завжди була українська влада», - резюмував він.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus