USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

У Луцьку не можуть врегулювати конфлікт мешканців і забудовника

29 Січня 2015 21:10
Розірвати договір із підприємцем, який почав будуватися, бо місцеві мешканці скаржилися на порушення правил добросусідства, намагалися у Луцькій міськраді.

Відповідний проект рішення обранці громади розглядали під час чергової 69 сесії міської ради 28 січня.

Вже тривалий час у Луцьку обговорюється питання будівництва торгово-офісного приміщення, яке заважає місцевим мешканцям у дворі житлових будинків по проспекту Відродження, 26, 26а, 26б, 28, 28а, і на вулиці Писаревського, 4.

Нагадаємо, лучани почали скаржитися на забудовника за те, що вона (підприємець Оксана Кушнір) порушує правила добросусідства. Мешканці мікрорайону скаржаться, що будівництво ведеться і у вихідні дні, вони переймаються, аби на тому місці не виріс новий бар чи нічний клуб, і вони хотіли, аби забудовник пообіцяв облагородити прилеглу ділянку. Нині там виритий котлован. Свого часу міська рада організувала громадські слухання з цього приводу. Тоді до палацу культури представник забудовника привів чимало хлопців спортивної статури, так званих «тітушок». А сама підприємець і її представники поводилися доволі агресивно.

ЧИТАТИ ЩЕ: ЗАБУДОВА ТЦ НА ВІДРОДЖЕННЯ У ЛУЦЬКУ: ДЕ ІСТИНА?

До слова, Оксана Кушнір, сестра Наталії Кушнір, яка була головним свідком по справі хабарництва екс-депутата міськради Дмитра Москвича. А потім Наталія Кушнір опинилася в центрі кредитного скандалу. Зі слів сімох постраждалих, вона понабирала на їхні імена кредитів на мільйони гривень, за рахунками яких змушенні платити вони.

Після таких перипетій на розгляд депутатів міської ради пропонувався проект рішення про розірвання договору оренди землі між міською радою та підприємцем Оксаною Кушнір. Його ініціатором виступив депутат Андрій Осіпов.
Однак, за час підготовки до сесії, сталися зміни: сторони начебто домовилися підписати угоду, згідно з якою на підприємця, в разі порушення умов, накладаються жорсткі санкції. Підприємець пристала на умови й підписала цю угоду. Зі слів депутата, мешканці мікрорайону теж нібито погодилися підписати цю умову, та раптом чомусь передумали.

Один з представників місцевих мешканців, якому дозволили виступити, заявив: забудовнику не довіряють, а офісного приміщення у їхньому дворі не потрібно. Крім того, вони підозрюють, що на момент початку робіт забудовник не мала жодних документів, а оформила все заднім числом. Тож вони просять депутатів міської ради звернутися до правоохоронних органів, аби вони розслідували, як підприємець отримала дозвільні документи.
Представниця ж забудовника переконує: підприємець пристала на всі умови і погодилася їх виконувати, підписавши угоду. Тай мешканці напередодні сесії міськради були готові її підтримати. Однак, каже, чомусь за ніч думка у декого змінилася. Та й передумали всього троє людей з 650. Відтак вона попросила не розривати договір із Оксаною Кушнір.
Згодом, депутат Андрій Осіпов спробував зняти питання з розгляду, аби все-таки конфлікт вдалося залагодити мирно і законним шляхом, не вдаючись до крайніх методів. Однак депутати не погодилися зняти питання. А голосуючи сам проект рішення, його не підтримали теж. Тож договір із забудовником таки не розірвали.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Анонім Показати IP 29 Січня 2015 21:15
ЦЕ НАША КОРОВА І ДОЇТИ ЇЇ НАМ ...Луцькій міськраді.
СС Показати IP 29 Січня 2015 21:48
нормально напевно "забудовниця" башлянула депутатами. Навіщо про людей думати, що з них візьмеш?!!!
депутати Показати IP 29 Січня 2015 22:05
А нам і 20-30 баксючків у кишені не зайві:-)
Правда Показати IP 29 Січня 2015 22:20
Оську влупили ,як лоха за його проект проголосував тільки сам оська і все .
111 Показати IP 30 Січня 2015 08:14
ну кредити без згоди вона б не оформила....значить люди надіялись на якийсь зиск......а невдоволення (що хтось має мізки і будується чи займається бізнесом) у бездарів які нічого не вміють то буде постійно...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus