USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.40
  • PLN 9.71 9.93

З «Авангарду» онлайн: у Луцьку розпочався Чемпіонат України з легкої атлетики

25 Вересня 2015 13:52
Змаганнями зі спортивної ходьби, бігом на різні дистанції та метанням списа розпочався командний чемпіонат України серед юнаків. Спортивне дійство відбувається на оновленому луцькому стадіоні «Авангард».

Вперше за 30 років на головній спортивній арені області відбуваються легкоатлетичні змагання такого рівня. Командний чемпіонат України з легкої атлетики серед юнаків стартував сьогодні, 25 вересня.

Читати ще: У ЛУЦЬКУ ВІДБУДУТЬСЯ ЗМАГАННЯ, ЯКИХ НЕ БУЛО 30 РОКІВ. ВІДЕО

Напрочуд видовищним став фінал бігу на 2000 метрів з перешкодами - так, спортсменка Богдана Семьонова з Дніпропетровська впала під час подолання перешкоди вже перед самим фінішом. Проте тут же піднялась, не втратила лідерського завзяття і зуміла фінішувати першою.
За станом на зараз тривають змагання з технічних дисциплін: метання списа, штовхання ядра, стрибки в висоту тощо.

Серед інших - бореться за перемогу і представниця збірної київської області Аліна Шух. Бронзова призерка Чемпіонату світу в Колумбії 2012 року серед юнаків, яка нещодавно встановила рекорд України з багатоборств, каже, що настрій у неї чудовий, змагання дуже подобається. Дівчина в захваті від зручного сучасного стадіону і каже, що він дуже комфортний.
«Не знаю, чи є десь ще в Україні такий стадіон. Чудова доріжка та інші умови прийому. Бо буває, що нові доріжки кришаться і через це важко бігти. Тут такого немає, бігти дуже зручно», - каже Аліна та зазначає, що чимало з інших учасниць вона знає вже не один рік. Дівчина сподівається на перемогу та обіцяє докласти до цього всіх зусиль.

Мама рекордсменки та її ж наставниця Майя Шух каже, що донька почала тренуватись ще з 5 років: спочатку великий теніс, потім – багатоборства.
А вже 2 роки стабільно демонструє хороші результати: «Торік вона була на провідних позиціях топ-лісту спортсменок, цього року очолила світовий рейтинг».

Пані Майя каже, що стадіон «по-домашньому затишний», якщо порівнювати його з аналогічним у Кіровограді. Проте зауважує, що поки вони пристосовуються до нових умов, оскільки спортсмени мають відчути «розу вітрів», адже це суттєво впливає на результат спортсменів.

Наразі учасники вправляються у дисциплінах з єдиноборств, після чого о 14:30 відбудеться офіційне відкриття змагань. Перший день всеукраїнського спортивного дійства закінчиться забігами на 200 та 400 метрів у рамках семиборств та десятиборств відповідно.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Фірст Показати IP 25 Вересня 2015 14:59
Цікаво, чьому або за скільки змагання було перенесено з Кіровограду до Луцька?
ярий лучанин Показати IP 25 Вересня 2015 15:39
стадіон оновили- нате вам змагання, бо ж в Кіровограді не такі модні доріжки, що далі чекати... до виборів ще місяць з гаком, кого ще підкуплять....
Цікаво Показати IP 25 Вересня 2015 16:42
З початку був месендж що буде молодіжне змагаггя, метальники ядер - явно молодіж. На представлених фото невидно жодного спортсмена, таке враження що вони постановочні. Сам займався легкою атлетикою і до речі приймав участь в республіканцьких змаганнях на Авангарді у 80-роках. Інайбільше цікавить що буде вартувати ремонт футбольного газону після такого шоу.
инна Показати IP 25 Вересня 2015 22:25
люди добрі.раніше наші діти змагалися в ялті
марк Показати IP 28 Вересня 2015 13:19
а чи є ще фотто з учасниками ?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus