USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

У Луцьку створили спільне підприємство

26 Лютого 2015 15:36
Попри зауваження про можливу некерованість спільного підприємства, що займатиметься сортуванням відходів, депутати міськради підтримали створення ТзОВ «Луцьк ЕКО».

Про це йшлося під час 71-ї сесії міськради 26 лютого.

Як повідомив директор спеціалізованого автомобільного підприємства «Луцькспецкомунтранс» Валерій Кузьмич, новостворене підприємство матиме змішану форму власності – 50% належатиме «Луцькспецкомунтрансу» і 50% - фірмі-інвестору «Екосорт». Йдеться про спорудження сміттєсортувальної лінії на земельній ділянці, що була виділена на території селищної ради селища Рокині в 2007 році. З його слів, полігон у Брищі переповнений, тому введення в експлуатацію сміттєсортувальної лінії повинно відбутися цього року. Директор каже, що домовленість з інвестором про те, що робочі місця на підприємстві надаватимуть місцевим мешканцям.


Дехто з депутатів цікавився, чому про створення сміттєсортувальної лінії стверджують за фактом (вже споруджений ангар). Так, Роман Бондарук запитав, що трапиться, якщо дозвіл нас творення спільного підприємства депутати не дадуть. Валерій Кузьмич відповів, що переговори велися вже декілька років, а пропозиція фірми-інвестора була єдиною пропозицією, яку можна втілити в життя.

Зі слів міського голови Миколи Романюка, «Луцькспецкомунтранс» сортуватиме пляшки та ПЕТ-пляшки разом із цим підприємством та зароблятиме кошти.

На запитання члена депутатської групи «Новий Луцьк» Ігоря Поліщука про те, хто приймав рішення про вибір саме цієї фірми-інвестора для створення спільного підприємства та скільки було претендентів, мер відповів, що рішення приймав сам.


Директор підприємства «Екосорт» Михайло Турик розповів, що суть бізнесу підприємства полягатиме в виділенні з відходів корисних елементів та зароблянні на їх продажу коштів. Інвестиції (по 1,3 мільйона гривень до статутного фонду внесуть «Луцькспецкомунтранс» та «Екосорт»), з його слів, планують повернути протягом двох років. Він запевнив, що «Луцькспецкомунтранс» зароблятиме на цьому 500-700 тисяч гривень щороку. Він повідомив, що погоджується на створення спільної комісії, що контролюватиме роботу підприємства, та на звітування перед міськрадою.


Депутат Юрій Вега зауважив, що найдешевша сміттєсортувальна лінія ще у жовтні минулого року коштувала 2,5 мільйона гривень, тож навряд чи вдасться уникнути дисбалансу в статутному фонді підприємства. Юрій Вега нагадав, що діяльність фірми-інвестора у Ковелі завершилася скандалом довкола земельної ділянки.

Депутат Олександр Плісецький вказав на те, що фірма-інвестор не надала депутатам бізнес-план підприємства.

Тим часом, депутат Андрій Осіпов застеріг колег, зазначивши, що таке підприємство, як засвідчує судова практика, буде некерованим і місто зможе його втратити. Як колись втратило котельню на вулиці Карбишева. На це Валерій Кузьмич зауважив, що підприємство залежатиме від поставок сировини «Луцькспецкомунтрансом». Андрій Осіпов зазначив, що в чинному вигляді затверджувати статут підприємства не можна, тому що підприємство засновують на умовах 50 на 50%.


Він пропонував внести зміни до проекту рішення, збільшивши частку «Луцькспецкомунтрансу» до 51%, а керівника підприємства призначати лише після його виступу під час сесії міськради. Втім, його пропозиції не отримали підтримки колег.

Після тривалої дискусії депутати усе ж підтримали проект рішення про створення підприємства «Луцьк ЕКО».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
юрист Показати IP 26 Лютого 2015 17:03
50\50 - це бомба повільної дії, але коли вона вибухне, то цих "слуг народу" вже в кріслах не буде(
Свій Показати IP 26 Лютого 2015 17:09
Осіпов апсолютно прав завтра фірма дасть документи що лінія коштує більше і вже вона керує а сміття будуть возити бо іншого виходу немає поцікавтесь хто є в засновниках цікаво прочитати
знаючий до Свій Показати IP 26 Лютого 2015 17:56
в засновниках М.Турик та син мера.
Лучанин Показати IP 26 Лютого 2015 18:56
А що, "Вторма" у Луцьку вже не працює? Бо як на мене - то створення оцього псевдокомунального СП є нічим іншим - як корупція і спроба захопити монопольне становище на ринку збору ПЕТ-відходів. А формула 50/50 ні що інше як пісят мені і пісят тобі - за то, шо порішав..
мусор Показати IP 26 Лютого 2015 22:45
блин недолугі депути, не перебирати, а утілізувати треба сміття, а частину перебрати і продати. зверніться в европу рядом.,, там підскажуть,* АТО* ідем в евро, а опиняемось в сомалі....
Свій Показати IP 28 Лютого 2015 12:59
Це якраз і сортування як початковий єтап а переробка це завод і зовсім інші вкладення фінансові про це мова не йде
Придурику Показати IP 25 Жовтня 2015 00:17
Сміття йде до сміття. Там тобі і місце...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus