USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

У Луцьку відбулися масштабні змагання орієнтувальників

11 Травня 2016 23:03
Понад 300 спортсменів взяли участь у масових стартах, присвячених Всесвітньому Дню орієнтування (WOD - world orienteering day), який 11 травня 2016 року відзначають у всьому світі, - повідомили організатори змагань.

Змагання, організовані Федерацією спортивного орієнтування Волині спільно з Волинським обласним Центром туризму, спорту та екскурсій, відбувались у центральному парку культури і відпочинку імені Лесі Українки.

На дистанції вийшли як новачки, так і досвідчені спортсмени від 6 до 63 років.
Одними з перших на старт вийшли 33-річний Майстер спорту зі спортивного туризму Олександр Оришко та директор обласного Центру туризму, спорту та екскурсій Леонід Толстіхін, який на 30 років старший. На фініші вони заключили парі, що через 30 років знову зійдуться на цій же дистанції, щоб помірятись силами.

«Перший мій старт відбувся у 1968 році, - згадує Леонід Толстіхін. - Коли ще карти були чорно-білі і дистанції треба було перемальовувати самостійно. Тепер спортсмени використовують якісні кольорові карти. В останні роки набуло популярності паркове орієнтування. І дуже приємно, що сьогодні у змаганнях активно беруть участь не лише діти, а й студенти і старші люди. Спортивне орієнтування найбільш доступний, масовий і унікальний вид спорту, яким можна займатись у будь-якому віці. Він розвиває як фізичні якості спортсмена, так і розумові одночасно».

Хоча дистанції були не дуже складні – для хлопців це близько 3 км і більше 2 км для дівчат, проте необхідно мати хоча б елементарні навички з орієнтування на місцевості. Такі навички й здобувають діти у туристсько-спортивних гуртках.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
55 Показати IP 11 Травня 2016 23:37
молодці!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus