USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

У луцьких ОСББ за сприяння міськради тривають ремонти

2 Жовтня 2017 19:57
Встановлення індивідуальних теплових пунктів заради енергозбереження та капітальні ремонти покрівель багатоповерхівок: за сприяння міської ради в ОСББ Луцька тривають роботи, що дозволять мешканцям багатоквартирних будинків більш ефективно та раціонально використовувати своє майно.

Встановлені ІТП та ремонт покрівлі у луцьких ОСББ на вулицях Сагайдачного, Гулака-Артемовського та на бульварі Дружби Народів оглянули 2 жовтня представники міської влади.

Зі слів радника міського голови Ігоря Поліщука, встановлення ІТП дозволяє значно економити на теплоносіях і в тих ОСББ, де їх встановили,зекономити вдається вдвічі. Переконуючись у користі від створення ОСББ, є бажання виділяти кошти на підтримку ОСББ та агітувати лучан створювати такі об’єднання. В ОСББ на бульварі Дружби Народів, 2, здійснили капітальний ремонт покрівлі за програмою 70 на 30 за кошти співфінансування з міського бюджету.


Як розповіла голова правління ОСББ «Сагайдачного, 20» Людмила Гладун, ОСББ створили у березні цього року, а кошти на його рахунок стали надходити у травні. Наразі співвласники за програмою 70 на 30 здійснили заміну системи холодного та гарячого водопостачання будинку, взяли кредит на встановлення ІТП, облаштували прибудинкову територію. З її слів, міська влада підтримала мешканців за програмою 70 на 30, а також відшкодовує відсотки кредиту.

Перший заступник Луцького міського голови Григорій Недопад зауважив, що створення ОСББ дозволяє мешканцям стати справжніми власниками свого будинку і вони краще ставляться до речей, встановлених за їхні кошти чи за кошти міського бюджету. Наскільки гарно слідкують співвласники за своєю прибудинковою територією, з його слів, можна побачити, наприклад, на вулиці Гулака-Артемовського.


Голова правління ОСББ «Гулака-Артемовського, 1» Ігор Славницький повідомив, що ІТП у будинку встановили у травні цього року. За його допомогою очікують скорочення витрат на теплопостачання на 30-40%. Держава компенсує 40% вартості матеріалів, а міськрада компенсує відсотки за кредитом, який взяло ОСББ.

Голова правління ОСББ «Дружби Народів, 2» Валентина Левицька розповіла, що за програмою 70 на 30 у дев’ятиповерхівці здійснюють капітальний ремонт даху. Дві частини даху вже накрили, накриватимуть також дві ліфтові шафи та вхід у будинок, оцинковуватимуть парапети на даху. Роботи, які за договором повинні закінчити до 25 листопада, обіцяють завершити вже у жовтні. З її слів, ситуація з покрівлею була критичною – мешканці нарікали на затоплення квартир на дев’ятому поверсі, тож ремонт даху необхідно було зробити.


Директор департаменту ЖКГ міськради Юрій Крась розповів, що тут облаштували пласку покрівлю з єврорубероїду, покладеного у два шари. Шви оброблюють спеціальною мастикою, що збільшує термін експлуатації покрівлі. Вартість робіт становить 420 тисяч гривень.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Ну ну Показати IP 3 Жовтня 2017 06:30
Покриття рубероїдом на криші має бути у три шари. Керівник УЖКГ мав би знати.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus