USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

У Луцькраді не ухвалили звернення до суддів України

30 Січня 2014 09:09
Після трьох голосувань лише одного голосу не вистачило обранцям луцької громади, щоб ухвалити текст звернення до суддів України. Питання розглянули під час 52-ї сесії Луцької міської ради 29 січня.

«В усіх тоталітарних режимах основними служниками режиму були суди. Головне - придумати причину, за якою активіста затримати, обмежити у пересуванні. Ми знаємо, що у Луцьку було порушено шість кримінальних справ, учасники луцького Євромайдану були під домашнім арештом, їм забороняли участь у масових заходах. За той час, поки це питання надавалося до розгляду, з’явився справжній приклад суддівської гідності – суддя Ірина Мамонтова, яка розглядала справу про взяття під варту чотирьох активістів Євромайдану, але дала їм лише домашній арешт. Після цього вона була змушена написати заяву про відставку», - повідомив депутат Андрій Осіпов.

Депутат наголосив, що позиція міськради як органу місцевого самоврядування свідчитиме про те, як депутати ставляться до цієї ситуації. З його слів, текст звернення цілком толерантний, у ньому йдеться про те, що суддя може обрати громадянську позицію, і вона може відповідати позиції усього українського суспільства.

Його підтримали декілька колег, які зазначили, що, оскільки сьогодні люди мають мужність виходити на барикади, потрібно підтримати рішення, щоб продемонструвати свою позицію, адже сьогодні відсутність позиції – це ганьба.

Проект рішення отримав лише 20 голосів, проте Андрій Осіпов наполегливо переконував депутатів проголосувати повторно. Після двох повторних голосувань для ухвалення рішення не вистачило лише одного голосу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Лучанин Показати IP 30 Січня 2014 11:37
Суддя повинен керуватися не своєю громадянською позицією чи емоціями, а законодавстом та фактами.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus