USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.15 39.45
  • PLN 9.71 9.93

У Росії помер актор, відомий за фільмами «Велика перерва» та «Вийти за капітана»

1 Липня 2020 09:52
У Росії на 69 році життя помер актор Віктор Проскурін.

Про це в середу, 1 липня, повідомила його дружина Ірина Хонда на своїй сторінці у фейсбуці, передає Главком.

«Я не знаю, що сказати, оскільки я поки в шоці. Все несподівано, як і будь-яка смерть», – написала вона.

До відома, Віктор Проскурін народився 8 лютого 1952 року. У 1973 році закінчив театральне училище імені Б. Щукіна і отримав пропозицію від Марка Захарова перейти в Московський театр Ленінського комсомолу, де відразу зіграв роль ката в «Тілі Уленшпігелі». Здобув популярність в московських театральних колах, зігравши в 1977 році роль Сергія Луконіна в спектаклі «Хлопець з нашого міста» за п’єсою К. Симонова.

Став широко відомий масовому теле- і кіноглядачеві після виконання ролей Гени Ляпішева в телефільмі «Велика перерва» і капітана прикордонних військ Олександра Блінова в кінофільмі «Вийти заміж за капітана». Серед пам’ятних кіноперсонажів Проскуріна – Герман з «Пікової дами», Вожеватов з «Жорстокого романсу» (екранізація «Безприданниці» О. Н. Островського), Новиков з «Військово-польового роману» і інші.

З 1973 по 1990 роки Проскурін працював в театрі Ленком, потім брав участь в постановках театру імені М. Н. Єрмолової. У 1982 році акторові присвоєно звання Заслуженого артиста РРФСР.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
777 Показати IP 1 Липня 2020 10:32
Хороший актер.удачные роли.жаль. вечная память...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus