USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

У самогубствах волинських школярок журналісти виявили слід «груп смерті»

15 Лютого 2017 19:00
Журналісти дослідили історію самогубства школярок Валі та Наталії з села Баїв. Виявляється, одна з дівчат незадовго до смерті зізналася, що захопилася не зовсім звичайною книгою і була учасницею депресивних груп у соцмережах. А через кілька днів після самогубства хтось заходив з аканту Валі, причому пароль від її сторінки рідні так і не розшукали.

Про це йдеться у сюжеті проекту «Українські сенсації», де журналісти дослідили «групи смерті», які доводять дітей до самогубства. Так, одним з факторів, які спонукають підлітків до суїциду, вважають автори сюжету, є книга російської 17-річної дівчини. Книгу, до слова заборонили в Росії.

Заборонена в Росії, але доступна в Україні книга сколихнула і волинське село, - йдеться у сюжеті. Журналісти вважають, що 15-річна Валя і 14-річна Наталя з села Баїв стали жертвами цієї книги.

Нагадаємо, у 2015 році майже за місяць у селі Баїв Луцького району повісилося дві школярки. Правоохоронці вважали, що між цими самогубствами є зв’язок, оскільки дівчата були подругами. Одна з них, одинадцятикласниця, померла через повішення 31 жовтня, на Хелоувін, а друга, 14-річна дев'ятикласниця, - 24-го листопада. Дівчатка залишили передсмертні записки. Одинадцятикласниця, яка скоїла самогубство 31 жовтня, написала, що йде до свого батька, який помер кілька років тому. Своєю чергою, дев’ятикласниця у записці повідомила, що йде до подруги.

Сестра Валі, Юлія, розповідає, що незадовго до смерті дівчина зізналася, що захопилася цією книгою, а в інтернеті була учасницею депресивних підліткових груп. Через 23 дні її сестра Наталія теж пішла з життя.

Того фатального дня Наталя о 16 годині вийшла зі школи, дорогою додому купила солодощів, а за кілька годин її не стало – її знайшли повішеною у батьківській спальні.

Директор школи, де вчилися дівчата, звертає увагу на те, що смерті цих дівчат дуже подібні: і записки майже однакові, і вузли на петлях – ідентичні.

У сюжеті також йдеться, що паролі від Валиних сторінок у соцмережах не знайшли ні рідні, ні поліція, хоча передивилися всі блокноти і записники. А за кілька днів хтось заходив з її сторінки. Сестра припускає, що доступ до сторінки міг бути в того, хто підштовхнув дівчину до самогубства.

За фактом смерті працівники поліції відкрили дві кримінальні справи за статтею «убивство». Та в результаті обидві справи закрили. Деталі – у сюжеті з 25-ої хвилини відео.
Відповідно до повідомлення кіберполіції, у соціальних мережах з’явилися групи, в яких кваліфіковані психологи доводять дітей до самогубства. Серед учасників цих груп є чимало дітей з Волині.

При виявленні таких груп кіберполіція просить негайно повідомляти цілодобово, телефон гарячої лінії (044) 374-37-21 (з 8:45 до 19:30 в робочі дні) або звертатися до адміністрації соцмережі, у якій було виявлено групу.

Варто додати, у Херсонській області поліція запобігла самогубствам двох 17-річних дівчат, які пішли із дому через смертельну гру. З'ясувалося, що дівчата були зареєстровані в Інтернет-грі "Разбуди меня в 04:20", кінцевою метою якої є скоєння самогубства учасником.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 20
тетяна Показати IP 15 Лютого 2017 19:10
...не було ніяких самогубств....живі ці дівчата.... це спільний проект з ...."українськими сенсаціями"....поліцією і ...дівчатами....родичами... і т.д... якщо геть коротко...
Взагалі-то до тетяна Показати IP 15 Лютого 2017 21:23
Закушувати потрібно!!!
Наталі до тетяна Показати IP 15 Лютого 2017 22:46
Ти йоб..та скотина..... Живі дівчата? Не дай бог тобі таке пережити. Особисто знаю маму одної з дівчат, і знала дівчину особисто. Це страхіття....
Родич. до тетяна Показати IP 15 Лютого 2017 23:12
Бажаю бути тобі бути такою живою як вони!
Ол до тетяна Показати IP 19 Лютого 2017 01:17
Завести тебе на їхні могили???
Діана Показати IP 15 Лютого 2017 19:31
Про що ви говорите? Медсестри вже виявили в луцьких школах дітей з порізаними венами,і ці діти в грі "синій кит"
редакція до Діана Показати IP 16 Лютого 2017 10:40
а звідки це відомо?
Перехожий Показати IP 15 Лютого 2017 19:49
Щось я не зрозумів коментар. Пам'ятаю,що про цю подію, в той час, вся область говорила.
месник Показати IP 15 Лютого 2017 20:54
Що за хеню ті мєнти кажуть а ви пишите? Пароль можна відновити через телефон який прив'язаний до сторінки
Тетяна Показати IP 15 Лютого 2017 21:27
Страшні речі творяться з нашими дітьми. А все тому, що моло любові і мало уваги ми їм приділяємо. Риьм нашого шаленого життя відіграється на найріднішіх!
Адвокат Показати IP 15 Лютого 2017 21:47
Справи дійсно схожі між собою, по Наталі таки вдалось перекваліфікувати на доведення до самогубства, однак причиною був якийсь хлопецю Н ніби то з ГПЗ який шантажував викласти в інет фото оголеноі Н. За відмову вступити з ним у статевий звязок. Доречі і в друзях у Н був Діма Темний на аватарці якого було фото з кровавим малюнком на всю шию. Однак правоохоронці спустили на тормозах та втратили час і..і..і все. А тепер кіберполіція вже взялася до роботи, шкода що по факту...
уася Показати IP 15 Лютого 2017 21:56
Непотрібно вступати ні в яку гру. Я працюю на роботі, де начальство дає мені завдання, за які платить копійки, а ринку такі ціни на продукти плюс комуналка...., кароч думаю до суїциду недовго залишилось.
оля до уася Показати IP 16 Лютого 2017 12:41
А не простіше пошукати нову роботу або ще одну?
ССС до оля Показати IP 17 Лютого 2017 11:27
Це варіант - пошукати ще п"ять робіт. Але, скажіть будь ласка, коли мої діти будуть бачити маму вдома??????????????????????????? Я працюю з 8 год до 17.15 год. щодня і бачу, і відчуваю, що приділяю двом дітям-підліткам мало уваги, а Ви рекомендуєте шукати ще якісь підробітки????!!!!!!!!!!!!!! Через те, що наша держава ніяк не сприяє розвитку культу сім"ї, молоде покоління і стає таким жорстоким і цинічним, на жаль... Діти представлені самі собі, шукають розваг, часто дуже трагічних....
Анонім Показати IP 15 Лютого 2017 23:06
Ви що,довбні. То є реальні факти, уважно стежтестежте за власними дітьми.
Невідомий Показати IP 15 Лютого 2017 23:36
"або звертатися до адміністрації соцмережі, у якій було виявлено групу." - а соцмережа не може модерувати створення груп? діти, вступали і будуть вступати, бо це діти. У них психіка не сформована. За такі групи і ігри стріляти треба тих хто їх організовує, як би це жорстко не звучало, І вк закрити (до речі кацапську), якщо їх "тормози" не можуть промодерувати групу.
ПЕтро Показати IP 16 Лютого 2017 10:01
Батьки уважно ставтесь до своїх чад. Народили -то виховуйте займайтесь більше часу приділяйте. А то діти собі в своїй планеті живуть а батьки соі дуріють, буває мати займається дітьми батько з коханками бо йому від жінки бракує уваги. Ніхто ж з кошика не насипав дітей. Дітьми треба жити знати де вони що роблять а не планшет купити і нехай сидить і робить що хоче тоді матері легше з подружкою погуляти або жити собі в свому світі. Буває дочка доросла а мати виходить заміж спить в кімнаті з чоловіком а доня чи син один то що йому робити як це преежити коли ти дорослий ?? Діти ні в чому не винні то дорослі ми винні за них. Давайте більше уваги приділяти нашим дітям
ДД до ПЕтро Показати IP 17 Лютого 2017 11:33
Повністю підтримую Вас, але наша держава ніби зацікавлена у винищенні нашої нації: щодня ходиш на роботу, а прогодувати сім"ю не спроможний, на жаль.. Хто сильний, той їде на заробітки за кордон, а слабкий, той спивається.................... А діти ростуть самі по собі......
ххх Показати IP 16 Лютого 2017 11:42
Українські сенсації - це дуже і дуже серйозні розслідування, як і українські новини
Анонім Показати IP 16 Лютого 2017 18:51
Як це поліція шукала пароль від контактів в записнику. Що за камяний вік. Народ в кого пароль від контактів в записнику? Що це за розслідування? Це що в поліції немає інших методів прочитати переписку?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus