USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

У селах Волині нікому вивозити сміття

10 Червня 2014 16:23
Прокурорські перевірки в Ратнівському районі засвідчили, що посадовці органів місцевого самоврядування практично самоусунулися від реалізації наданих їм повноважень у сфері поводження з відходами. Як повідомив прокурор Ратнівського району Володимир Хилюк, на території сільських та селищних рад Ратнівщини, з порушенням вимог Земельного кодексу України, під сміттєзвалища без будь-яких правовстановлюючих документів використовуються земельні ділянки різної площі як за межами, так і у межах населених пунктів, повідомили у прес-службі прокуратури області.

Інформаційне агентство Волинські Новини вже повідомляло, що на Волині сільські ради дозволяли вивозити сміття абикуди.

Попри вимоги закону, у значній кількості сільських рад району відсутні постійно діючі комісії з питань поводження з безхазяйними відходами. Жодною сільською та селищною радою, за винятком Ратнівської, не вжито заходів для визначення виконавця послуг з перевезення твердих побутових відходів, відповідний конкурс не оголошено та не проведено. Відтак, громадяни позбавлені можливості санкціонованого вивозу побутового сміття. - Подолати проблеми з вивезенням та утилізацією відходів можливо лише за умови розуміння та неухильного додержання чинного законодавства як органами влади й місцевого самоврядування, так і кожним громадянином, - наголошує прокурор Ратнівського району. – Наразі ж прокуратурою району внесено вісім подань головам органів місцевого самоврядування з вимогою усунути порушення вимог Закону України «Про відходи».

На сьогодні уже трьох винних у таких порушеннях посадовців притягнули до дисциплінарної відповідальності. Ще 5 подань прокуратури перебуває на розгляді.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Аня Показати IP 10 Червня 2014 16:26
Це коїться по всіх селах.-, особливо у Горохівському району також.Ніхто не дбає про сміття,де кому заманеться туди й висипають.Контролю. нема ніякого.Сільські ради усунулись від роботи у прямому значення цього слова. Їх не цікавить нічого, тільки одержувати гроші вони справно уміють.А,що коїться на їх території їм до лампочки. Скоро на голови будуть викидати сміття,гублять природу самі ж собі.
Анонім Показати IP 10 Червня 2014 19:59
кругом Ківерець, Жабки - гори сміття

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus