USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

У селі під Луцьком вперше за його 430-річну історію збудують храм

14 Жовтня 2015 09:26
Мальовниче село Липляни під Луцьком, яке за всю свою історію, а саме 430 років, не мало власної церкви, нарешті отримало можливість розпочати будівництво.

Про це йдеться на сайті Жидичинського чоловічого монастиря Святителя Миколая.

З благословення митрополита Луцького і Волинського Михаїла було відслужено чин заснування храму і поставлення хреста. Освячення ієрейським чином здійснив ігумен Константин з братією Свято-Миколаївського Жидичинського монастиря.

«Храм, який ми сьогодні розпочинаємо будувати не повинен бути порожнім, а має стати багатолюдним домом Божим, де кожен зможе прийти і поплакати перед Ним за свої гріхи, а такожпопросити допомоги у всіх бідах», — зазначив отець ігумен.

Нагадаємо, як повідомив нещодавно предстоятель УПЦ КП Святійший Патріарх Філарет, "ми маємо сьогодні потужну Українську православну церкву, яку підтримує більше 40% населення України, тоді як Московський патріархат підтримує тільки 20%, а Автокефальну церкву - 1,2%".

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Анонім Показати IP 14 Жовтня 2015 15:00
А не лучше ли на эти же деньги построить в этом же селе современную больницу либо современную школу? Лично я считаю, что такое вложение денег в заметно большей степени будет способствовать сохранению, возрождению либо развитию этого села.
Кріс Показати IP 19 Жовтня 2015 09:09
Попи відкрили чергову крамницю магічних послуг

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus