USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

У Варшаві в автобусі поляк побив українців за їхню національність

20 Лютого 2018 16:14
У Варшаві агресор вигукував українцям образи через їхню національність у присутності інших пасажирів автобуса.

В одному з варшавських автобусів чоловік зачепив і побив двох українців у зв’язку з їхньою національністю. Спочатку агресор відштовхнув одного з них, а потім почав завдавати удари кулаками в голову, ображаючи їх через їхню національність, – повідомляє УНІАН.

Напад стався у районі Воля в столиці Польщі. Двоє українців чекали на зупинці на автобус. Інцидент почався одразу після того, як вони ввійшли в транспортний засіб однієї з міських ліній.

“Коли вони входили в автобус, одного з українців відштовхнув тілом якийсь чоловік. Коли автобус почав рух, той самий чоловік підійшов та напав на них, завдаючи їм ударів кулаками в голову. Водночас агресор вигукував їм образи через їхню національність у присутності інших пасажирів”, – розповіла підкомісар Марта Сульовськаз Районної комендатури поліції.

Нападник використовував вульгарну і образливу лексику. Коли автобус зупинився, чоловік вибіг.

На місце викликали карету швидкої допомоги, яка повезла постраждалих до лікарні. У зв’язку з отриманими синцями та ранами голови чоловікам наклали шви.

Поліції досить швидко вдалося знайти та затримати зловмисника. Прокуратура висунула 27-річному нападникові звинувачення у побитті на національному ґрунті з хуліганських міркувань. За це агресору загрожує до п’яти років ув’язнення.

Варто зауважити, що скандальний закон про Інститут національної пам’яті, який підписав 6 лютого президент Польщі Анджей Дуда, який серед іншого передбачає покарання за заперечення злочинів українських націоналістів, може впливати на поширення антиукраїнських настроїв серед поляків.

Сьогодні стало відомо, що у Польщі скандальний "антибандерівський" закон, який вже призвів до конфлікту у відносинах з Україною, Ізраїлем та США і який мав вступити в силу з 1 березня, поки не діятиме.

Натомість Конституційний суд Польщі, який зараз вивчає зміни до закону про Інститут національної пам'яті РП, може взяти до уваги побоювання українців і дещо змінити його.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
Та Показати IP 20 Лютого 2018 16:19
може досить нагнітати, га?! при?урки подібні цьому поляку є скрізь і в Україні таких же самих вистачає, чи комусь саме зараз дуже треба посіяти і дбайливо вирощувати ворожість українців до поляків?
Анонім до Та Показати IP 20 Лютого 2018 17:20
образи збоку поляків на грунті національності, то тепер для українців нормальна річ, просто наші заробітчани мовчать
Ну до Анонім Показати IP 21 Лютого 2018 13:02
то не їздіть до них, вони ж не заставляють вас це робити, і нічого вам не зобов"язані власне.
уважний до Та Показати IP 20 Лютого 2018 17:48
ви би це польському президенту сказали, шоб не нагнітали своїми законами. толку більше було б.
Та до уважний Показати IP 21 Лютого 2018 12:58
польському президенту, як і полякам від того, тобто що ви "нагнітитесь " ні холодно ні жарко, не поляки ж до нас сунуть на заробітки та навчання, а українці до них. То давайте, пере*ріться ще з й Польщею і безумовно будете в виграші)).
аівававіаві Показати IP 20 Лютого 2018 17:13
Славні хлопці українці часом не були з ніг до голови обмотані прапорами бандери?
Українець Показати IP 20 Лютого 2018 19:57
Уряд та змі( які ,в більшості, контролюються олігархами ) спеціально нагнітають антипольску політику з багатьох причин. Головна з них, що надто багато молодих розумних українців змушені працювати у Польщі і їх тепер не загонеш на українські підприємства за такі нищенські зарплати, і через років 3 тут залишиться молодь яка або п'є, або пригає.
Українець Показати IP 20 Лютого 2018 20:22
Уряд та змі( які ,в більшості, контролюються олігархами ) спеціально нагнітають антипольску політику з багатьох причин. Головна з них, що надто багато молодих розумних українців змушені працювати у Польщі і їх тепер не загонеш на українські підприємства за такі нищенські зарплати. Через 5-10 років в Україні залишаться одні пенсіонери, а хто буде працювати за копійки на Рошен та інших підприємствах)

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus