USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.94

У волинянина відібрали 5 гектарів лісу на користь держави

14 Лютого 2014 11:11
Ковельським міжрайонним прокурором в інтересах держави в особі Волинської обласної державної адміністрації у жовтні 2013 року подали до суду позовну заяву про розірвання договору оренди земельної ділянки лісогосподарського призначення, повідомили у прес-службі прокуратури області.

Під час прокурорської перевірки встановили, що Ковельською райдержадміністрацією з громадянином був укладений договір оренди земельної ділянки площею понад 15 гектарів, з якої 5 гектарів вкриті лісовою рослинністю.

Однак згідно чинного законодавства, надання в користування на умовах оренди земель лісогосподарського призначення не належить до повноважень Ковельської райдержадміністрації.

Окрім того, землі лісового фонду є державною власністю і надаються лише у постійне користування спеціалізованим державним або комунальним лісогосподарським підприємствам, іншим державним і комунальним підприємствам, установам та організаціям, у яких створені спеціалізовані підрозділи, а не фізичним особам на умовах оренди.

Відтак, земельна ділянка площею 5 гектарів, вкрита лісовою рослинністю, не могла бути надана в оренду громадянину.

Рішенням Ковельського міськрайонного суду від 20 січня 2014 року, яке набрало законної сили, позов прокурора задовольнили в повному обсязі.

Земельну ділянку лісогосподарського призначення повернули державі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
колгоспник Показати IP 14 Лютого 2014 12:13
А якщо земельний пай заріс лісом,,,,
питання Показати IP 14 Лютого 2014 13:03
А прізвище громадянина?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus