USD 39.50 40.00
  • USD 39.50 40.00
  • EUR 39.77 40.00
  • PLN 9.76 9.94

Освятили новий храм. ФОТО

3 Листопада 2011 09:35
Новозбудований храм у селі Вишнів, що у Ківерцівському районі, до дня пам’яті святого мученика Лонгина Сотника освятив митрополит Луцький і Волинський Ніфонт.

Про це повідомили у прес-службі Волинської єпархії УПЦ.

Вишнівську релігійну громаду заснували у 2006 році на честь великомученика Димитрія Солунського. Тоді ж у день перенесення мощей святителя Миколая Чудотворця, митрополит Ніфонт особисто відслужив у селі чин на заснування храму. Одразу після цього громада розпочала будівництво. Керівництво на себе взяв виконувач обов’язків настоятеля священик Михаїл Росоловський.

За пропозицією священика громада створила тимчасове приміщення, у якому упродовж п’яти років підносилися молитви парафіян на чолі з новопризначеним настоятелем священиком Ігорем Григолою.

У день завершення будівництва церковними нагородами відзначили окремих парафіян: найперше це староста храму Василь Новакта скарбник храму Любов Чиж. Окрім того, відзначили окремих благодійників та парафіян, котрі віддали свої земельні наділи під будівництво храму.

Активну участь у підготовці до свята узяв перший з фундаторів сільського храму депутат обласної ради Петро Олешко. З благословення Предстоятеля УПЦ Блаженнішого Митрополита Володимира він нагороджений церковним орденом.

Святкування відвідав житель сусіднього села, народний депутат України Анатолій Горбатюк, який за кілька днів до освячення подарував сільському храму триярусне панікадило, що наразі є чи не першою прикрасою храмового інтер’єру.

Прибула на свято і голова сільської ради Валентина Демедюк, яка теж по мірі можливостей долучається до розбудови повноцінного життя на парафії. Окрім жителів Вишнева на свято прибули уродженці села, гості з Луцька та сусідніх сіл, духовенство з сусідніх парафій, журналісти друкованих та телевізійних ЗМІ.

Божественну Літургію з благословення архіпастиря очолив настоятель кафедрального Свято-Покровського храму у Луцьку протоієрей Георгій Шевчук. Після Літургії відбулася традиційна хресна хода навколо храму, читали уривки з Євангелія, окропили храм і присутніх свяченою водою.

З нагоди свята прозвучали короткі повчання, а до слова запросили почесних гостей.






Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus