USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Україна може завтра розпочати переговори про асоціацію з ЄС

10 Грудня 2013 21:17
Україна завтра має намір почати переговори в Брюсселі з підготовки до підписання Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом. Про це Президент України Віктор Янукович заявив під час зустрічі з трьома президентами України, - інформує УНІАН.

«Швидше за все, завтра поїде наша робоча група на чолі з нашим першим віце-прем’єр-міністром Арбузовим в Брюссель і почнеться робота спільної робочої групи. Європейська комісія запропонувала нам почати цю роботу», - сказав Янукович.

Президент зазначив, що під час переговорів Україна буде прагнути досягти умов, які б задовольняли економіку країни.

«Мета дуже проста - ми хочемо досягти умови , які б задовольняли сьогодні Україну , українських товаровиробників, народ ... створювали б умови для розвитку країни» , - зазначив Віктор Янукович.

Він підкреслив , що в ході переговорів необхідно буде проаналізувати умови по всіх товарних групах . «За всіма товарними групами ми будемо вести переговори з ЄС. Підхід буде однаковий», - зазначив гарант.

Янукович також не виключив , що після аналізу умов угоди Україна буде ініціювати їх перегляд.

«Якщо вони (умови ) не будуть нас задовольняти, ці умови ми будемо вимагати змінити», - заявив Президент.

Нагадаємо, 21 листопада Кабінет міністрів України прийняв рішення призупинити процес підготовки до укладення Угоди про асоціацію з ЄС, яке планувалося підписати 29 листопада на Вільнюському саміті «Східного партнерства», що викликало акції громадянського протесту по всій країні. У ніч з 29 на 30 листопада спецпідрозділ «Беркут» розігнав акцію на підтримку євроінтеграції на Майдані Незалежності в Києві. Це спровокувало масштабні акції громадянського за участю понад півмільйона людей у столиці та проведенням мітингів в інших великих містах країни.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Володимир Показати IP 11 Грудня 2013 00:30
"Беркут" вночі на 30 листопада озвіріло з садистською жорстокістю накинувся на студентську молодь, за кров студентів вина лежить не лише на катові Захарченку, а й особисто на Януковичу!
Володимир Показати IP 11 Грудня 2013 00:35
За варварство по знищенню пам’ятника Леніну в Києві відповідальними повинні стати не лише львівська банда "Свободи", а й особисто натхненники та організатори цієї провокації проти вступу України в ЄС Тягнибок та Мірошниченко!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus