USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Українці не здали в брухт жодної машини за час дії закону про утилізацію

10 Січня 2014 11:37
Українці просто не бажають безплатно віддавати на «розтерзання» нехай і старі, але свої автомобілі, оскільки утилізаційні центри не дають компенсацій, інформує Кореспондент.

Як відомо, з 1 вересня 2013 року в Україні діє закон Про утилізацію транспортних засобів, а також сплачується екологічний податок із знову ввезених транспортних засобів (нових і б/в). Але, як повідомив AUTO-Consulting генеральний директор ВААІД Олег Назаренко, за чотири місяці українці так і не здали на утилізацію жодного автомобіля.

Принаймні, це випливає з відповіді на запит Асоціації у Мінекології. Якщо утилізація транспортних засобів і здійснювалася, то в звичайному режимі, який діяв до 1 вересня 2013 року - тобто приватникам, з виплатою як за металобрухт.

Проте в рамках закону в Україні принаймні на папері створена мережа центрів з утилізації транспортних засобів, які відповідають найвищим стандартам ISO, з усіма потрібними сертифікатами. Мало не в кожному великому місті. Притому, такі мережі створювали відразу декілька виробників (ЗАЗ, Богдан, КрАСЗ, Єврокар, Еталон, КрАЗ), які, відповідно, звільнені від сплати утилізаційного збору.

Нагадаємо, що в бюджеті на 2014 рік заплановані витрати у розмірі 960 мільйонів гривень на компенсацію цим центрам за утилізацію транспортних засобів.

Але віддавати свої машини безкоштовно українці просто не бажають. Зате нещодавно у Верховній Раді з'явився законопроект, що передбачає порядок компенсації автовласникам за автомобілі, що здаються на утилізацію. Можливо, після його прийняття ситуація почне змінюватися, і цим мережам утилізаційних центрів таки знайдуть застосування.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus