USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

«Волиньгаз» б’є на сполох: підприємство може припинити роботу

6 Серпня 2015 12:55
Підприємство не отримує коштів, через два тижні прогнозують невиплати зарплат, а далі відсутність фінансів на ремонтні, аварійні роботи та зрив опалювального сезону на Волині. У ПАТ «Волиньгаз» кажуть, що колапс можна зупинити, втім, поки реальних кроків вони не бачать.

Про це йшлося під час прес-конференції керівництва ПАТ «Волиньгаз» на тему: «Підготовка до опалювального сезону на Волині на межі зриву» сьогодні, 6-го липня.

Голова правління ПАТ «Волиньгаз» Мирослав Коротя каже, що на підприємство з липня не надходять кошти й ситуація наближається до критичної – зупинки роботи.

«Усі кошти, які сплачують наші споживачі, надходять на рахунки Ощадбанку й там «зависають». Ситуація така, що ця сума автоматично розподіляється між НАК «Нафтогаз», транспортувальником газу та нами. Наша доля – 15%. Втім, регулятор має право переглядати відсотки чи призупиняти потік коштів, що і відбулося. Нам дорікають за штучний борг перед НАК «Нафтогаз» - більше 100 мільйонів гривень. Але це ситуація, яка від нас не залежить. Адже раніше ми купували у них газ за 4 гривні, що і закладено в тарифі, а потім ціна зросла вдвічі, в тарифі досі закладено півціни. Ми платимо за формулою, яка була раніше, як наслідок - штучний борг.

Так, в результаті неправомірних дій в особі нашого регулятора НКРЕ і Мінвугілля є загроза зриву опалювального сезону. Нині ми змушені призупинити низку проектів. Якщо ситуація не зміниться впродовж 2-3 тижнів, то наші працівники не матимуть зарплату і буде загроза роботи нашого підприємства», - Мирослав Коротя інформує волинян про ситуацію на підприємстві.
Заступник голови правління з фінансово-економічних питань Андрій Тимчишак каже, що в Ощадбанку зараз 35 мільйонів гривень.

«Із липня ми нічого не отримали, лише копійки - всього 200 тисяч гривень. Для прикладу, наші потреби: на фонд оплати праці та податки потрібно більше 6 мільйонів гривень, на витрати інвестиційних програм - понад 2 мільйони тощо. Позиція НКРЕ не зрозуміла для нас. Ми підходимо до паралічу підприємства, бо не буде коштів, навіть, на заправку бензином машин аварійної служби», - наголошує Андрій Тимчишак.
Зі слів волинських газовиків така ситуація виникла не лише у нашій області, а й в інших регіонах по всій державі.

Відповідне звернення вони надіслали Президенту України ще у червні, втім, кажуть, що відповідь не отримали досі.


До слова, Інформаційне агентство Волинські Новини повідомляло, що борги за спожитий газ за півроку зросли в 10 разів і за станом на 1 травня склали 4,3 мільярди гривень. Найбільші газорозподільчі підприємства України вважають, що причина - у політиці Уряду.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 36
Юрист Показати IP 6 Серпня 2015 13:02
А про зарплату у 120 тис.(точніше девіденти)він не хоче розказати.А про витрати на ремонти та утримання автопарку про розмір ЗП працівників.Звісно таке підприємство і 1 мільярд "зжере"-дайтьте їм лиш гроші.
Анонім до Юрист Показати IP 6 Серпня 2015 13:41
100%.Маю знайомого газовика, який це підтверджує, тільки зарплата казав - 130тис/міс.
Юрист до Анонім Показати IP 6 Серпня 2015 15:24
Девіденди-120 тис+10тис зарплати
Лучанин до Юрист Показати IP 6 Серпня 2015 17:37
Ах ви мудаки - більшості моїх знайомих повиставляли НЕІСНУЮЧІ борги за газ! Мені більше 900 грн боргу нарахували, якого в мене немає - вони просто пишуть показники які їм хочеться і все і показують це як заборгованість населення - а потім плачуть сидять як їм погано... У мене другий місяць ніби приймають показники а рахунок знову виставляють неіснуючий! Як мене вже дістала та газово-нафтова мафія!!!!!
Такі да до Юрист Показати IP 6 Серпня 2015 20:04
Ото вже наші полішуки вміють чужі гроші рахувати... Хлібом не корми;)) Як в тому анекдоті: хто більшу рибу зловив, хто більше нафантазував;)))
Волинянка до Юрист Показати IP 6 Серпня 2015 21:20
130 ??? Давайте, хто більше?)))) Ці двоє сидять і думають як опалювальний сезон людям не провалити, віддуваються за дії НКРЕ, а добросовісні лучани, вибачте на слові, ср*ть, як тільки можуть. Може хтось з вас хоче на їхні місця? Так вперед!
Андрій до Волинянка Показати IP 8 Серпня 2015 21:05
Питання: "хто рошенівського вундеркінда з Москви на посаду очільника НКРЕ призначив?" А Демчишина? (звідки взялась на Волині "ТОВ Волиньгаз збут" (ВНЄЗАПНО, замість "ПАТ Волиньгаз"), якому вже оплатили лучани за газ, а гроші - "зніклі".. (с)Азаров.
лучани Показати IP 6 Серпня 2015 13:06
Пільги дають можливість облгазам красти, тому вони так верещать. Коли ціна газу буде однаково для всіх, то фірташи продадуть облгази,як не вигідні. Дівіденди виплачують стабільно.
А Показати IP 6 Серпня 2015 13:19
А де надприбутки минулих років...??? І дивиденти отримують замість заробітних плат, бо податок втричі менший можна сплачувати. Все, пройшов час п...ти, треба щось і віддавати...
просто споживач Показати IP 6 Серпня 2015 13:28
якщо ще й опалювальний сезон почнеться пізніше і води гарячої по Луцьку не пустять, то горіти вам хлопці дуже скоро на шинах з ваших же автівок. і повірте народ буде правим.
Лучанин до просто споживач Показати IP 6 Серпня 2015 17:41
Правильно підмічено - вони думають, що кругом усі дурні, що вони далі будуть на Київ показувати - мол нам всі виноваті - а ми тут такі пухнасті! Люди вже давно зрозуміли - звідки беруться завищені ціни на тепло, газ, бензин!! "Не такі страшні російські воші, як українські ГНИДИ!"
Ну ну до просто споживач Показати IP 6 Серпня 2015 20:18
А що ти зробив для того щоб гаряча вода і газ в тебе був? Як пишуть нижче - до кого побіжиш коли, не дай Бог, якась аварійна ситуація? Не хочеш в уряду запитати, який же сам вибрав, чому така ситуація склалась?
просто споживач до Ну ну Показати IP 7 Серпня 2015 10:08
думаю достатньо того,що я справно плачу за ВСІ комунальні послуги. Не смішіть. Всі вони одними нитками шиті. Звісно верхівка керує усім,але і інші нижчі керуючі своє гребуть лопатою.
тепловик Показати IP 6 Серпня 2015 13:52
Луцьктепло в таких умовах з кінця минулого року працює
вася Показати IP 6 Серпня 2015 13:57
ну хоть одна новина гарна....
А ндрій Показати IP 6 Серпня 2015 13:57
Смішно слухати цей дитячий лепет.Поступила команда від Фірташа організувати мітинг у Київі,ось і стараються вислужитися...
Такі да! Показати IP 6 Серпня 2015 13:59
Волиньгаз націоналізувати. Жирних котів з фото - в АТО.
Такі вот! до Такі да! Показати IP 6 Серпня 2015 19:11
А ти сам вже в АТО побував? Смердить слухати ось таких "диванників", які тільки те роблять, що я*ця чешуть і всіх в АТО відправлять;((
Такі да! до Такі вот! Показати IP 7 Серпня 2015 09:06
Був.
LuBart до Такі да! Показати IP 7 Серпня 2015 15:55
Дивно бачити стільки "мінусів". отже дехто вважає, що націоналізація Волиньгазу негативно скажеться на їхньому гаманці.
волиняка Показати IP 6 Серпня 2015 14:29
Кумедія тай годі ! У свій час у ліхіє 90 Волинське обласне і партійне керівництво вкупі з бандюками нахаляву від народу забрали : газорозподільчі станції, станції перекачки газу і відповідно газмережі А тепер вони плачуть що бабла на розкошне життя не хватає- а куди ж ви діваєте всі прибутки Акщо кревництво Волиньгазу не справляється з обовязками таку структуру треба НЕГАЙНО НАЦІОНАЛІЗУВАТИ А то плачуть, плачуть. Такі ціни деруть. Наприклад аби сільському дядькові підключити десят метрів труби до вуличного газу треба заплатити більше двадцяти пяти тися гривень за труби і проекти, всякі дозволи. то ж жеріть свій газ самі за такі ціни.
схемка Показати IP 6 Серпня 2015 14:36
бідолаги, схему поламали. Кайфа 0
Анонім Показати IP 6 Серпня 2015 15:18
І це не мішає створювати нове підприємство - Волиньгазпостач.
123 до Анонім Показати IP 6 Серпня 2015 17:45
Це оті бандюки з фотографій у такий спосіб пробують прикрити свої колишні ділішкі.. До банкрутства довести - аби ніхто не побачив попередні оборудки.. Схема накатана роками. Я б таких в АТО не відправляв - я б їх на місці вулиці підмітати заставив..
LuBart до Анонім Показати IP 7 Серпня 2015 15:57
*поправочка - "Волиньгаз-збут"
анонім Показати IP 6 Серпня 2015 15:35
Дааа..., багато тут спеціалістів. Якщо ви не розумієте, що державну політику робить не Волиньгаз, а НКРЕ, то для чого щось коментувати. І тарифи наші залежать не від газовиків. І коли у нас пропаде газ, або коли ми побачимо рахунки зимою, то вже буде пізно. А Волиньгаз - це просто фірма, яка його перекачує і є заложником ситуації, як і її працівники...
волиняка до анонім Показати IP 6 Серпня 2015 16:00
Ото ж так-и ось де правда виявляється - Волиньгаз то фірма -жуліків , посередник яка прекачує газ і дере шалені гроші з людей. То вибачте ...нах...на така фірма перекачка Волиньгаз і їй подібні в областях постворювали. Позакривайте і напряму нехай споживач працює з Києвом. Виходить так воно набагааато дешевше !!! А то понастворювали обласні чиновники -мафіозо різні фірми -перекачки
Онанім до волиняка Показати IP 6 Серпня 2015 17:52
Та це є прокладка, аби з кінцевого споживача ще більше взяти. Такі прокладки, через керівництво у білих або голубуватих сорочечках, беруть під свій контроль дяді з покерфейсами як ото єрьома чи бєня коломойський і сидять посміхаються, поки лохи платять.. Громада платить Луцьктеплу по завищених тарифах, які формуються через завищені закупівельні ціни Луцьктепла, які укладаються з подачки паскудного мера, та ще й ховаються в наглую - навіть ніхто не показує ті золоті яєчка (мова про суперсекретні договори)... Як це не прикро - Луцьк - страна дураков...
40-й до Онанім Показати IP 7 Серпня 2015 10:43
Це не Луцьк країна дурнів, а вся Україна. Ще не бачив стільки мінусів.Працівників "Волиньгаз" змусили ставити "-". Це просто "Чернігів-2" (тільки в меншому масштабі). А взагалі, вийшли міліонери поплакатись,що бабла менше капає. Х...н вам від НАРОДУ.
волиняці до волиняка Показати IP 6 Серпня 2015 18:07
баба базарна, а не волиняка! ак буде утєчка газу тебе з києва сєня прийде спасати? чи волшебнік на голубом вєртальотє?
LuBart до волиняка Показати IP 7 Серпня 2015 16:10
За Вашою логікою потрібно порозпускати всі обласні, місцеві, районні ради та всі питання вирішувати напряму в Києві?.. або ще краще залишити лише в столиці одну велику централізовану лікарню, ато понастворювали отих поліклінік, диспансерів, фельдшерських пунктів... я ніяким чином не вигорожую керівництво облгазу - теж не без грішне, але питання припинення фінансування, а відповідно й роботи підприємства стратегічного значення стосується всіх хто користується газом. А взагалі дивно, що люди так відносно спокійно проковтнули підняття цін на комуналку...
Лучанин до анонім Показати IP 6 Серпня 2015 19:12
100% Хоча б комусь починає доходити.
Спостерігач Показати IP 6 Серпня 2015 22:11
Диву дивуєшся з безграмотності та безапеляційності коментаторів. Стисло, щоб було всім зрозуміло: 1. Газоросподільчі мережі були, є і будуть державною власністю. Тому вселякі бекання на цю тему безглузді. 2. Облгаз - це ТРАНСПОРТНА компанія. Основна задача - забезпечити безаварійну подачу газу до кінцевого споживача. 3. Відповідно за транспортування газу ця компанія з вартості 1 кубометру газу (грубо з 7 грн. 20 коп.) отримує лише 15% ( 1 грн 08 коп). Про те куди уходить решта 6 грн інформація є в Інтернеті. Розумні знайдуть і прочитають. Ізроблять правільні висновки. Недолугі будуть продовжувати тут верещати про те що їх обікрали мєсні. 4. Коли нема до чого домахатися, то починають слинявити колір сорочок. 5. Всім хто мовчки спостерігає за процесом тихого рейдерства і свавілля НКРЕКП, керує яким 24-х річний рошенівець - готуйтеся до безгазової зими.
Лучанка! до Спостерігач Показати IP 6 Серпня 2015 22:55
Перший правильний коментар! 100 % підтримую!
пішохід Показати IP 7 Серпня 2015 09:08
Волиньгазівські троляки-шістки вже намінусували за смердючі єрємєєвські срібняки. - Нічого, правда все-одно вилізе.
Дівчинка Показати IP 7 Серпня 2015 12:26
Мирося,маєш гарний вигляд:)

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus