USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

«Волиньгаз Збут»: нові гравці газового ринку демпінгують та маніпулюють*

30 Вересня 2020 16:40
Конкурентний ринок газу для населення в Україні почав розбудовуватися ще у 2015 році. Проте лише 1 серпня 2020 року уряд скасував механізм гарантованого постачання газу населенню за регульованими цінами. Тепер вартість блакитного палива напряму залежить від цін на європейських біржах, а на ринку газу з’являються нові газопостачальні компанії. Як наслідок, перед споживачем постає вибір: залишитися зі своїм поточним постачальником, або ризикнути й спробувати інший варіант.

Нові компанії пропонують золоті гори і якісний газ. Яка ситуація насправді?

Ліцензію на постачання газу побутовим споживачам в Україні отримали близько 700 компаній. Втім активними є всього лиш кілька десятків. Нові гравці ринку переважно манять клієнтів обіцянкою, що ціна на газ у них буде нижчою. Однак потрібно врахувати: вартість газу змінюється щомісяця. Не факт, що нижча ціна в одному місяці залишатиметься такою ж надалі.

«Споживач повинен проаналізувати складові цінових пропозицій, які, на перший погляд, виглядають дуже привабливими, – зауважує директор ТОВ «Волиньгаз Збут» Микола Тищук. – Ціна на газ формується за чітким алгоритмом. Тому на ринку з чесною конкуренцією вартість блакитного палива у різних постачальників не повинна суттєво відрізнятися. Наразі ми бачимо демпінгові пропозиції. Постачальники штучно занижують ціни, щоб заманити нових клієнтів. На ці пропозиції не варто спокушатися. Адже такий продавець газу не довго зможе працювати «в мінус».

Деякі нові постачальники обіцяють споживачам блакитне паливо кращої якості. Це теж суцільна маніпуляція. Увесь газ, незалежно від того, хто його постачатиме, буде надходити з однієї й тієї ж газової мережі. Щобільше, споживачам блакитного палива так само потрібно буде сплачувати дві платіжки – за транспортування газу і за використані куби.

І основне. Перед тим, як прийняти рішення про перехід до іншого постачальника, варто врахувати, що більшість з них наразі не має достатньо відділень для обслуговування клієнтів. Може так статися, що для вирішення певних питань клієнту потрібно буде їхати в інше місто чи область.

Надійний постачальник блакитного палива для кожного волинянина

Якщо ж ви бажаєте вирішувати газові питання швидко, а то й не виходячи з дому, залишайтеся з «Волиньгаз Збутом». За п’ять років роботи компанія зарекомендувала себе як надійний та зручний постачальник, що завжди йде назустріч своїм клієнтам.

«Ми розвинули найбільшу мережу онлайн сервісів, відкрили Центр обслуговування клієнтів, куди споживачі можуть звернутися з газовими питаннями. Майже в усіх районах Волині працюють відділення «Волиньгаз Збуту», а в Луцьку функціонує дві каси, де споживачі можуть без комісії сплатити за газ, – резюмує директор ТОВ «Волиньгаз Збут» Микола Тищук.

Довідка: ТОВ «Волиньгаз Збут» – стабільний постачальник природного газу на території Волинської області з 2015 року. На сьогодні послугами компанії користуються 250 тисяч побутових споживачів, понад 1 200 промислових підприємств та більш як 200 бюджетних установ. ТОВ «Волиньгаз Збут» має безстрокову ліцензію на постачання природного газу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Отакої Показати IP 30 Вересня 2020 17:45
Тільки конкуренція.Все інше байки.
К.лучанин до Отакої Показати IP 30 Вересня 2020 18:21
Яка конкуренція , шановний? Газ один, труба одна, а тих хто сидить на трубі багато. Ці компанії поділили сфери впливу по регіонах і починають маніпуляції з ціною. Українського газу цілком вистачає для українців і ціна його повинна бути оптимальною, нижчою ніж у європі і субсидії тут на фік не потрібні будуть ! Треба щоб пенсіонери змогли оплачувати і не було це обтяжливо для них. Для мене у Луцьку є один постачальник це Волиньгаз збут , іншого не бачу і не потребую.
скептик до Отакої Показати IP 1 Жовтня 2020 10:33
конкуренція може бути між тим, хто видобуває газ. всі інші - посередники і там особливо не поконкуруєш
Читачка Показати IP 30 Вересня 2020 17:47
А які ще варіанти?
Вік Показати IP 2 Жовтня 2020 16:44
Волиньгаз незаконно приводить кількість використаного газу до стандартних умов, при цьому даний об'єм газу іде в розрахунок кількості за доставку газу де також відповідно споживачі (громадяни) переплачують, адже витрати на приведення до стандартних умов уже закладено у тариф на розподіл природного газу для населення і не стосуються побутових споживачів. тут зробіть порядок а конкуренція це добре... чому не закупили літом дешевого газу?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus