USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.96

Волинська влада рекламуватиме місцевий алкоголь

23 Березня 2015 08:15
У Волинській облдержадміністрації закликають підтримувати місцевого виробника і всіляко йому сприяти. Так, на великодніх столах волинян, очікують чиновники, буде паска, випечена з борошна Луцького КХП №2, а ще – оковита місцевого виробництва.

Нагадаємо, днями відновило роботу Луцьке місце провадження діяльності ДП «Укрспирт» - колишній спиртогорілчаний комбінат. Наразі тут поки що розливають лише горілку. Подальша робота підприємства залежить від реалізації продукції.

ЧИТАТИ ЩЕ: ІСТОРІЯ ЛУЦЬКОГО СПИРТОЗАВОДУ: ЗЛЕТИ І ПАДІННЯ

Відтак, в облдержадміністрації серйозно вивчатимуть питання популяризації волинської горілки. Голова облдержадміністрації Володимир Гунчик дав завдання підлеглим, зокрема, директору департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Юрію Горбенку, вивчити ситуацію на ринку. Згодом, за кілька тижнів, припустив він, можна зустрітися з представниками торгових мереж, аби ті не відмовлялися купувати для реалізації оковиту волинського виробництва.

«Популяризація і сприяння – це й стабільність роботи підприємства. Нам важливо, щоб воно працювало постійно. Тим більше, налагоджується ситуація на КХП № 2. Зернотрейдери зможуть постачати сировину і на КХП № 2 для борошна, і на СГК. А на паску, на свята гріх якусь іншу горілку купувати», - пояснив Володимир Гунчик.

А Юрій Горбенко додав: цього року на столах волинян буде паска з борошна КХП №2 і горілка з луцького підприємства.

До слова, в інтерв’ю для видання «Таблоїд Волині» Володимир Гунчик зізнався, що з міцних напоїв віддає перевагу чистій горілці домашнього приготування.

«Сам не вмію і навряд чи б цим займався, але в мене ще лишилися запаси від мами-тещі. Я не особливо вживаю алкоголь, але якщо хороша компанія, друзі, то під нарізане сальце, борщик, гострий перчик, можна і дозволити собі хорошої домашньої горілки», - пояснив він.

А під час візиту на Луцький спиртзавод очільник облдержадміністрації, вихваляючи якість волинського продукту, зазначав, що він відповідає стандартам. Мовляв, це й питання здоров’я населення, якщо вони вживатимуть сертифікований продукт, а не той, який виготовлений і розлитий «в хлівах і банях». А враховуючи, що на Україні немає «сухого закону», мовчати про це не випадає.

«Це і здоров’я наших людей. Ми ж розуміємо, що в Луцьку виробляється високоякісний продукт, який і відповідає всім стандартам. І цей продукт є однією зі складових, які доповнюють економіку області поряд з вугіллям, хлібом, машинобудуванням», - зазначив він.

Власне, алкоголь – підакцизний товар. А згідно з чинним податковим законодавством, 5% від роздрібного продажу цих товарів (тютюнові вироби, алкогольні і слабоалкогольні вироби, паливно-мастильні матеріали) йтиме у місцеві бюджети. Відтак, ті, хто полюбляють купувати «зеленого змія», сприятимуть наповненню місцевої казни.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 12
лучани Показати IP 23 Березня 2015 08:21
Яка оковита на столах? Від горілки більше горя та біди, ніж від тих копійчаних надходжень. На луцькому спиртзаводі кормилося начальство та чиновники,які перевіряла. Реальних податків, як від будки з пивом.
Анатоль_ до лучани Показати IP 23 Березня 2015 11:41
Переважна більшість простих волинян категорично не згідна з вашою думкою. Я з Наталею Семенівною, як патріоти України, рішуче підтримуємо дії влади які направлені на всебічну популярізацію та рекламу саме вітчизняних волинських марок горілки , які є якісними та смачними!
111 до Анатоль_ Показати IP 23 Березня 2015 12:02
Вы со своей Семеновной наверное давно мозги пропили,коль городите такую хренотень.
Анатоль_ до 111 Показати IP 23 Березня 2015 12:10
Ми культурно споживаємо та під хорошу закусь, не те що ти
студет Показати IP 23 Березня 2015 08:49
ВОЛИНСЬКА ВЛАДА -це старі алкоголіки, а волинська молодь за здоровий спосіб життя. Нехай та влада сама і пє її щодня
рижков сергій Показати IP 23 Березня 2015 09:08
Некоректно рекламувати горілку...не духовно це
Анатоль_ до рижков сергій Показати IP 23 Березня 2015 11:46
що ти розумієш у духовності?
Волиняка Показати IP 23 Березня 2015 10:55
Шикарно, Європа!. Давайте рекламуйте, деморалізуйте. Про освіту б краще подбали. Пріоритет цінностей у влади просто шикарний. Хоча мабуть має бути приємно що переживають щоб у кожного була саме волинска горілка.... Сумно.... Мабуть владі дійсно необхідна куля в лоб...
my_gift Показати IP 23 Березня 2015 10:55
Замість пропагувати здоровий спосіб життя волинська влада РЕКЛАМУЄ ГОРІЛКУ. Ну не уроди??
111 Показати IP 23 Березня 2015 12:01
А почему бы Волынской власти не рекламировать здоровый образ жизни?Или пьяницами управлять легче?
волк Показати IP 23 Березня 2015 15:56
Зараз Коля Бураціна з хмирьом в шкелках візьмуть по лїтрї Полїської і будуть варнякати Де ще що погано лежить. Власть вам на людей давно накласть
Йома-на Показати IP 23 Березня 2015 20:18
Хочеться вірити що "блеють" тут одні"трезвеннікі"

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus