USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Волинський «десантник» у збірній України про перемоги на Кубку Співдружності

4 Лютого 2014 09:43
Редван Мемешев восени 2013 року дебютував у складі молодіжної збірної України, а вже на початку лютого виграв перший трофей у її складі. Кубок Співдружності підопічні Сергія Ковальця – також колишнього «волинянина», між іншим – провели на одному диханні. Шість перемог у шести матчах і відразу чотири індивідуальних нагороди привезли українці із Санкт-Петербургу. Вболівальникам «Волині» приємно, що обидва гравці, делегованих з Луцька у збірну, каші не зіпсували. Мемешев і Приндета виходили в основному складі, обидва відзначилися і голами, і надійною грою. Клубна прес-служба запитала у Редвана Мемешва про його враження від дебютного турніру у складі «молодіжки».
- Мені дуже сподобався турнір, його організація, взагалі враження від поїздки чудові – усі «збірники» і потренувалися добре, і отримали ігрову підготовку, – розповідає Редван.

ФУТБОЛЬНИЙ ХАРАКТЕР ЗАГАРТОВУВАЛИ НА КРЕЙСЕРІ «АВРОРА»
- Сергій Ковалець любить влаштовувати екскурсії своїм підпічним. Ви і цього разу дивилися Санкт-Петербург?
- Так, щойно у нас був вихідний між матчами, їхали у місто. Воно дуже гарне. Напередодні фіналу, наприклад, Ісакіївський собор дивилися, були на Неві, про крейсер «Аврору» нам розповідали. Ми розуміли, що тренер не тільки про гру думав, але й про те, як нас згуртувати, щось нове дізнатися.
- Невже перед фіналом не пригадували у команді про минулорічний підсумковий матч на кубку, коли українці програли росіянам 2:4?..
- Уявляєте – ні! Ковалець нам навпаки порадив забути про реванши і взагалі про торішній матч, попросив тільки грати у свій футбол, у той, до якого закликає нас на тренуваннях.
- Ти дуже впевнено йшов у штрафну у моменті, коли забив третій гол збірної у фіналі. Відчув, що треба бути саме у тому місці чи це награється командою?
- Ні, це домовлено було, що у випадку флангової атаки, мені слід зміщуватися ближче до центру. А в тому епізоді діяв за обставинами. Ви не можете уявити, як це приємно – забити за збірну своєї держави!

РОСІЯНИ НЕ ОЧІКУВАЛИ ВІД НАС ТАКОЇ ГРИ
- Росіяни гідно сприйняли свою поразку у фіналі?
- Ми відчули, що вони не очікували такої нашої гри. Напевне, думками вони якщо не виграли матч ще до його початку, то принаймні гадали, що їм буде неважко. Після третього голу почали щось там доказувати нам, стрибати в ноги, арбітру щось говорити, провокувати…
- Як оціниш свою гру на турнірі і як її оцінив Ковалець?
- У мене було дуже багато мотивації, вважаю, що добре підготувався до турніру. Мав моменти чи не в кожному матчі, у грі з Литвою забив, але рефері відмінив «чистий» гол. Приємно, що головний тренер похвалив за виступ на турнірі, сказав, що я зіграв добре. Але однаково це не гарантує майбутніх викликів у «збірну», їх треба доводити грою.

НАЙГУЧНІШЕ В ЗБІРНІЙ СПІВАЄ ГІМН ВОЛИНЯНИН
- Який матч був на Кубку Співдружності найважчим, на твою думку?
- З білорусами, в яких виграли тільки завдяки їхньому автоголу наприкінці матчу. Вони «вперлися» дуже сильно.
- Ти вважався дебютантом у збірній, адже маєш ще небагато викликів до неї. Важко адаптовуватися?
- Я перезнайомився з хлопцями ще восени, коли ми грали у Швейцарії. Особливого звикання не потрібно, головне зрозуміти, що хоче тренер. Крім того, нас двоє з Луцька у команді. Можна сказати, що Віталій Приндета – мій «гід» у збірній. Ми й у номері разом живемо. Навіть перед початком матчів у Петербурзі я під час виконання гімну ближче до нього стояв - Віталик чи не найгучніше співає гімн у нас!
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus