USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Волинський хор з ексклюзивними щедрівками їде в тур Україною

9 Січня 2014 21:17
Різдвяну шоу-програму «Щедрівочка щедрувала» 14 січня Волинський державний академічний народний хор подарує хмельничанам, інформує «Всім».

У філармонії прозвучать традиційні колядки і щедрівки та унікальні обробки керівника хору Олександра Стадника.

«Наш колектив вже не вперше виступає у Хмельницькому. У нас залишилися дуже приємні враження від публіки та міста, - каже художній керівник та головний диригент хору Олександр Стадник. – 14 січня ми виконаємо нову різдвяну програму, яку жителі міста почують вперше. Хочеться, щоб її побачили якомога більше глядачів по всій Україні. Тому з гастролями ми відвідаємо Чернівці, Тернопіль, Луцьк та Рівне».

Різдвяна шоу-програма Волинського хору «Щедрівочка щедрувала» розрахована на півтори години безперервних пісень і танців. Окрім традиційних колядок і щедрівок «Добрий вечір тобі, пане господарю» та «Нова радість стала», без яких не обходиться свято, колектив покаже новий ексклюзивний матеріал. Хмельничани почують три абсолютно нових колядки і щедрівки. Музичними обробками більшості пісень займався Олександр Стадник.

«Колядки, які знає, мабуть, кожна людина в Україні, ми співаємо разом із глядачами у залі. Надихаючись святковим настроєм, люди хочуть співати гуртом, - каже диригент. - Крім пісень, артисти виконають різдвяний танок, композицію «Метелиця» та засіватимуть.

Волинський хор відрізняється від інших колективів тим, що у нього власний унікальний музичний матеріал.

«Я знаю точно, що такої новорічно-різдвяної шоу-програми в Україні немає у жодному колективі. Це я гарантую, - каже Олександр Стадник. – Для нас дуже важливою є побудова програми, оскільки ми намагаємося зробити на сцені виставу, у якій пов’язані співи та танці. Можливо, і це нас відрізняє з-поміж інших колективів».

Зі слів Огородника, матеріал для творчості до хору потрапляє по-різному. Є фольклористи, які його збирають у різних куточках країни. Є люди, які привозять його із сіл.

«Я роблю музичні обробки творів, адже пісню потрібно подати так, щоб вона була цікавою і сучасною. Щоб її співали і молодь, і люди старшого віку. Раніше народні пісні передавалися від батька-матері до дитини, а зараз цього немає. Наше завдання – винести їх на сцену і показати - нехай молодь слухає. Можливо, вони колись заспівають ці пісні своїм дітям», - каже Олександр Стадник.

Артисти не засмучуються, що їм доводиться давати концерт у святкові дні.

«Ми даруємо свято людям – працюємо, коли люди святкують. Така у нас робота. Тому колектив вже звик до такого графіку і ми не бачимо у цьому ніяких проблем», - каже художній керівник.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus