USD 39.00 39.37
  • USD 39.00 39.37
  • EUR 39.25 39.70
  • PLN 9.76 9.95

Визначили місця, де у Луцьку можна паркуватися

27 Листопада 2014 10:24
У Луцьку затвердили перелік спеціальних земельних ділянок, відведених для організації та провадження діяльності із забезпечення паркування транспортних засобів.

Про місця для паркування стало відомо під час засідання 66-ї сесії Луцької міськради.

Згідно з цим рішенням передбачається виділити 24 ділянки: на вулиці Градний узвіз, Винниченка, Ковельській, Глушець, Плитниця, 10 (Замкова площа), Драгоманова, Івана Огієнка, Кривий Вал, Кравчука, Карпенка-Карого, Замковій, Конякіна, Дубнівській, проспектах Волі та Відродження, - повідомили у відділі інформаційної роботи міськради.

Директор КП “АвтоПаркСервіс” Тарас Бас зазначив, що буде організований конкурс на визначення суб'єктів господарювання, які надаватимуть послуги з паркування автомобілів. Вони ж сплачуватимуть до міського бюджету паркувальний збір. Орієнтовно ця сума становитиме більше мільйона гривень. З його слів, на цих майданчиках будуть встановлені паркомати, де люди вноситимуть плату за стоянку. А це – менше, ніж 5 гривень у день і 1600 гривень у рік з одного паркувального місця.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 23
Степан Бандера Показати IP 27 Листопада 2014 10:29
Навіщо таке казати - менше 5 грн. в день. Хто у це повірить
Оксана до Степан Бандера Показати IP 27 Листопада 2014 11:33
Паркувальний збір це не плата за парковку, а лише його складова.
віто Показати IP 27 Листопада 2014 10:37
Якщо ці гроші підуть на покращення інфраструктури міста, зокрема, на ремонт доріг та влаштування толкової розмітки, я готовий платити.
Лучанин до віто Показати IP 27 Листопада 2014 10:51
Вже акциз на паливо збільшили та казали що зроблять нормальні дороги. Акциз ми платимо, дороги ніхто не робить. Питання куди йдуть ті гроші? Чому за них ніхто не побудуав парковок? Зате побудували карабас та буратіно.
Олег Показати IP 27 Листопада 2014 10:46
Ці гроші підуть на карман!
Лучанин Показати IP 27 Листопада 2014 10:46
Зараз почнеться...То казали паркуемся де хочем бо нема парковок.. зроблять парковки будуть всерівно ставити де заманеться бо незахочуть платити... Треба штрафувати, або забирати евакуатором.. Дістали, хай вчаться пішком ходити
111 до Лучанин Показати IP 27 Листопада 2014 11:01
Купіть собі авто, тоді заспіваєте по іншому!!! Коли немає місць для паркування, то й паркуємось де завгодно. Всі звикли на водіїв "бочку гнати": а те що влада не облаштувала місця для паркування, теж вина водіїв? те що пішоходи гуляють по проїжджій частині, як телята, теж вина водія? коли п"яне чмо падає з бровки під колеса авто, теж водій винен? Нехай наша "шановна" влада спочатку створить умови, а тоді буде говорити про штрафи і порушення, а також про культуру паркування водіїв.
Лучанин до 111 Показати IP 27 Листопада 2014 11:48
А вам що держава обіцяла при покупці автомобіля місце для парковки? Ви знали про ситуацію с парковками в Луцьку при покупці авто, всерівно придбали. І де по вашому її облаштувати в центрі міста? Пішоходи на проїзжій частині, пьяні..так таке трапляеться , але не тільки в нашій країні ,але якщо би хоть 80% автомобілістів дотримувалось швидкості яка встановлена в населених пунктах то б вчасно могли реагувати.
Лучанин до Лучанин Показати IP 27 Листопада 2014 12:24
Логіка у ваших словах відсутня. Проблема парковок - не є проблемою ДЕРЖАВИ, а не автомобілістів. При купівлі авто сплачується ПОДАТОК, при купівлі палива теж сплачується ПОДАТОК. Проблема якраз ДЕРЖАВИ та МІСЦЕВОЇ ВЛАДИ адже вона недоцільно розпоряджається ПОДАТКАМИ, та не створює потрібної для міста інфраструктури. Нетверезі пішоходи, теж, проблема ДЕРЖАВИ, адже є стаття про появу у людних місцях в нетверезому стані, перехід дороги в недозволеному місці, створення аварійної ситуації. Якби ДАІ та ППС були на місці та складали адмін протоколи, то неадекватів було б набагато менше, адже вийшов на проїжжу частину в недозволеному місці\стані - заплати гроші в держ бюджет, причому не 16-72 гривні як зараз а гривень 300-500, по аналогії з водіями. Наприклад у Польші за водіння ВЕЛОСИПЕДА в нетверезому стані передбачено покарання у вигляді позбавлення волі. На даний момент біля 3000 поляків сидять за дане порушення. Як часто ви бачили щоб карали п'яних велосипедистів, яких валом на дорогах?
Лучанин до Лучанин Показати IP 27 Листопада 2014 12:37
Податок при купівлі автомобіля хіба що сплачуеться при купівлі авто з салону... якщо не помиляюсь. А в нас більшість з авторинку.. Гроші згоден що невідомо на що йдуть, але все ж таки багато доріг більш менш привели в порядок у місті Луцьку. Але мову веду за парковкі на тротуарах, ну де по вашому зробити парковку в центрі міста що б ви по газонах і тротуарах не їздили? вул. Глушець хіба розширити , але хіба автомобілісти пройдуться звідти пішком до пр. Волі? Неповірю...
Ще один до Лучанин Показати IP 27 Листопада 2014 13:37
Нє, дарагой. Податок платиться при розмитненні авто, не важливо хто його завіз на територію країни - гонщик чи автосалон. Потім кожним автомобілістом з кожного літра пального платиться податок - дорожній збір, яки мав би йти на утримання доріг і взагалі інфраструктури. Чого кажу мав би - візьми статистику за минулий скільки було ввезено пального на територію України і вирахуй скільки грошей поступило в бюджет (дорожного збору), а потім скільки витрачено з бюджету на дороги. Повір ти на опу сядеш. За ці гроші автомобілісти вправі вимагати і нормальних доріг і тимпаче парковок. А на рахунок тротуарів і газонів - скажіть де вже так в Луцьку нерадиві водії ширяють по тротуарам і газонам, що пройти не можна?? По моєму ця проблема для нашого міста навіть в в третьому наближенні не стоїть поряд з Києвом чи Львовом. А по статті - да, хочуть зрубати бабла просто так.
111 до Лучанин Показати IP 27 Листопада 2014 12:39
Повністю підтримую. А агресія пішоходів до водіїв, це банальна заздрість: "Понакупляли машин, ворюги, і їздять як попало, поки я такий чесний і порядний стою чекаю тролейбуса. " А коли переходить сам в недозволеному місці, то він правий, бо "машина не трамвай, об"їде". Ось така от логіка в наших бідних-нещасних пішоходів.
Лучанин до 111 Показати IP 27 Листопада 2014 13:08
Дивний ваш висновок, і незрозуміло с чого зроблений))) Як ви їздите ваші справи, ви своїм життям ризикуете а не моїм.. Я тільки спречаюсь за їзду про тротуарах і газонах, і за парковки на пішоходних ділянках, перечитайте)
Лучанин Показати IP 27 Листопада 2014 10:48
Мысцева влада робить все, щоб здерти з людей гроші. Саме здерти, а не надати послуги за оплачену суму. Прикладом того, що пропонує директор КП “АвтоПаркСервіс” Тарас Бас є платна парковка біля старого ринку, де відсутня розмітка, асфальт весь у ямах наче після бомбардування, парковка зазвичай переповнена, адже паркувальнику хочеться побільше грошей зібрати. Тобто замість того, щоб, спорудити нормальні парковки поза проїжжою частиною, хочуть просто нанести розмітку на праву полосу, поставити паркомати та стригти гроші. Причому асфальт, на якому хоче "робити бізнес" директор КП “АвтоПаркСервіс” покладений за наші з вами гроші, які ми платимо у вигляді акцизу на бензин.
Зима до Лучанин Показати IP 28 Листопада 2014 16:06
Ти не плутай грішне з праведним. Парковка біля старого ринку належить "Скорпіон-Сервісу" (Токарському) який вже роками нічого не робить для її благоустрою а тільки гроші збирає і платить в бюджет міста копійки за оренду землі. А акциз на бензин ти платиш в держбюджет а не в міський. Вчи матчасть!
лучани Показати IP 27 Листопада 2014 11:04
Згідно з законом має бути паркувальний автомат,який вартує неодну тисяч гривень. Коли ці горе парковки відібють вартість паркувального автомата? Здається,хтось з депутвтів розробив стару схему мільйонного збагачення.
КАРАБАС Показати IP 27 Листопада 2014 14:55
ЗА ЩО ПЛАТИТИ МІСЬКА РАДА ВІДКРИЛА ВОРШАВСЬКИЙ РИНОК А ДЕ СТОЯНКА ЩОБ ПОСТАВИТИ АВТОМОБІЛЬ ПРО ЦЕ ХТОСЬ ДУМАВ НІ АТЕПЕР ЩЕ ХОЧУТЬ ЗАСТАИТИ ПЛАТИТИ ГРОШІ ЗА ДОРОГИ ЯКІ ПОБУДУВАЛИ ЗА НАШІ ГРОШИ
новий до КАРАБАС Показати IP 27 Листопада 2014 16:41
коли планувався варшавський ринок була передбачена і парковка але зараз на цьому місці МАГАЗИНЧИКИ !!!! Висновки робіть саменькі...
Зима до КАРАБАС Показати IP 28 Листопада 2014 16:10
Закуси і зніми капс лок. Варшавський ринок це споживспілка та Жулінський які так само платять копійки до бюджету міста з якого і будуються дороги.
лучанин Показати IP 28 Листопада 2014 07:21
Старий ринок це окрема (БОЛЮЧА) тема.. там ніхто і ніколи не звертав увагу на заборону парковки.. там завжди був сморід та грязь (зі сторони замку та на самому ринку) .. вже багато-багато років наша місцева влада сидить на відкатах, за які не переносить цю кляту хворобу історичної частини міста -за місто, де збудували для цього уже всі умови.. ГАНЬБА!!!
Зима до лучанин Показати IP 28 Листопада 2014 16:17
Дуже добре що ти переживаєш за історичну частину міста та за чистоту, але візьми і спробуй це сказати тим підприємцям які виживають за рахунок торгівлі на старому ринку , щоб вони забирались зі своїх місць....????? Цю проблему треба вирішувати в комплексі і ніяк не нахрапом.
КАРАБАС ДО ЗИМИ Показати IP 28 Листопада 2014 16:44
ти проснись пісся запою Яка різниця кому належить варшавський ринок .людям немає де поставити авто
КАРАБАС ДО ЗИМИ Показати IP 28 Листопада 2014 16:44
коментар було видалено

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus