USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

ЗМІ дізналися, чому партія Порошенка публічно не критикує Зеленського і Вакарчука

18 Червня 2019 13:37
У виборчому штабі партії «Європейська солідарність» вирішили публічно не критикувати Володимира Зеленського та лідера партії «Голос» Святослава Вакарчука.

Про це повідомляє Новое время з посиланням на Українську правду.

Видання зазначає, що політсила вирішила зосередитися на донесенні до виборців трьох своїх головних меседжів. По-перше, за місяць Петру Порошенку і його партії потрібно нагадати виборцям всі позитивні речі, які сталися під час його президентства. Це – безвіз, закон про мову, томос. По-друге, вони хочуть донести людям, що йдуть в парламент захищати досягнення Порошенка і «не дати завернути в сторону Росії». Третє – що команда Європейської солідарності заходить в парламент, щоб боротися за вступ до ЄС і НАТО.

Відзначається, що через острах тактичних помилок, які можуть коштувати втрати кількох важливих відсотків рейтингу, команда екс-президента регулярно проводить фокус-групи.

Офіс «Європейської солідарності» тестував сприйняття виборцями Порошенка нових обличь, позиціонування партії, меседжі, кольору, брендування, і результати досліджень серйозно здивували штаб.

Повідомляється, що виборці «ЄС» досить байдуже реагують на появу нових людей в списку партії, а в рекламі вони хочуть бачити обличчя Порошенка, а не когось нового.

Крім того, прихильники п’ятого президента не хочуть, щоб він критикував Зеленського. Електорат Порошенка очікує, що він буде допомагати новому президенту і у важкі хвилини підставляти йому своє плече.

«Ми виявилися заручниками наших прихильників. Ми не можемо критикувати Зеленського, тому що електорат цього не сприймає. Якщо ми почнемо його грубо «вмочати», це може обернутися втратою довіри частини виборців», – пояснює один зі штабістів.

Відзначається, що до 25%, які Порошенко отримав у другому турі виборів президента, ЄС не дотягує через конкуренцію на електоральному полі.

Зокрема, на Західній Україні у партії Порошенко можуть бути чималі перетини з партією «Голос», яка відкушує частину голосів прихильників п’ятого президента.

«Критикувати Вакарчука теж небезпечно, тому що налаштуємо його виборців проти себе замість того, щоб взяти їх під себе, коли він буде «здуватися». Тому, поки ми не чіпаємо Вакарчука взагалі – нехай сам себе топить, ходить на ефіри і каже більше нісенітниці. Ми постоїмо в стороні», – резюмує один з членів штабу Європейської солідарності.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Лучанин Показати IP 18 Червня 2019 15:04
Ви так блискавично скотились нижче плінтуса і вам там неймовірно затишно!!!
Навуходоносор Показати IP 18 Червня 2019 18:30
Партія европейська солідарність або скорочено "ПЕС"... Згідно нового правопису, напевно так...Якщо помилка - прошу поправити.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus