USD 39.00 39.32
  • USD 39.00 39.32
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Історію Каменя-Каширського відтворили на полотні

11 Січня 2017 15:33
Під час урочистостей до 820-річчя міста Каменя-Каширського народний депутат України, член правління Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» Ірина Констанкевич ініціювала конкурс «Розум і творчість дарую тобі, моє рідне місто».

У своїх роботах юні таланти за допомогою пензля та слова спробували відобразити найулюбленіші куточки міста, історичні та архітектурні пам’ятки, майбутнє краю. Компетентна комісія оцінила роботи й визначила переможців.

Про це повідомили у прес-службі Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом».

Під час чергового візиту в Камінь-Каширський Ірина Констанкевич вручила авторам найкращих робіт грошові винагороди. Усі інші учасники конкурсу отримали в подарунок від депутата - книги.
«Коли ми спілкувалися з міською владою та громадою, більше говорили про минуле, про традиції, мені хотілося побачити й почути, яким юне покоління бачить рідне місто через десятки років. Ці роботи – доказ того, що не можна мріяти про образ рідного міста, не спираючись на його історію, минуле та духовне, тих, хто сформували його у попередню епоху, – звернулася до присутніх Ірина Констанкевич. – Такі роботи мають висіти в кабінетах, у тому числі й чиновницьких, щоб зігрівати їх своїм теплом та розбивати кригу».
У дитячих роботах відродилася Свято-Іллінська церква, яка простояла в Камені-Каширському понад 300 років та, на жаль, згоріла 2015-го. Пензлем на полотні відобразили юні художники й інші знакові та пам’ятні місця рідного міста.

Переможниця творчого конкурсу Катерина Василенко присвятила місту твір «Мій Камінь-Каширський, моя любов і відрада». Попри те, що народилася дівчина на сході України, за роки, що сім’я проживає у Камені-Каширському, це місто стало для неї рідним.

«Через мистецтво пера я передала любов до улюбленого міста. Я не просто полюбила, а закохалася в нього. Причарували його старовинні вулички, незвичайні споруди, парк. Кожен куточок цього міста – це щось особливе і витончене. Це немовби така невеличка оаза, що стоїть на перехресті століть», – захоплено розповідає школярка.

На завершення теплої зустрічі діти подарували Ірині Констанкевич картину, а всі учасники заходу зробили спільне фото на пам’ять.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus