USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

У Луцьку відбувся мистецький майстер-клас для діток

7 Лютого 2017 21:17
Відома волинська художниця Оксана Ядчук-Мачинська провела творчий майстер-клас для майбутніх митців, поділилася знаннями та напрацьованими прийомами.

Юні лучани мали нагоду поринути у світ яскравої творчості та дати волю фантазіям на минулих вихідних в Арт-галереї, що розташована на другому поверсі центрального універмагу Луцька.

Захід відбувся в рамках програми «Культура і духовність» Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом», інформують у прес-службі Фонду.

Нагадаємо, упродовж двох місяців в Арт-галереї триває виставка робіт Оксани Ядчук-Мачинської.

«Ми, художники, пройшли академічну школу, але впродовж життя кожен виробляє власні технічні навики. До багатьох речей я прийшла сама, – каже Оксана Ядчук-Мачинська. – Мені хотілося б відкрити душу дітей, щоб вони малювали серцем. Хочеться, щоб цей урок дав їм поштовх на майбутнє. У кожного є певна місія. Можливо, цим уроком допоможу комусь її привідкрити. Адже тільки через духовність людина пізнає світ».
Художниця запропонувала дітям працювати у рамках двох жанрів: натюрморту й пейзажу. Проте чітких вимог до дітей митчиня не ставила. Вона закликала не боятися – творити та фантазувати.

Особливої творчої атмосфери заходу надав столітній глечик, який художниця принесла як зразок елемента композиції.

«У кожного з вас є мрії. Наповніть ними цей глечик», – запропонувала художниця.

На великих білих аркушах паперу яскравими кольорами діти малювали природу, в когось поряд зі старовинним глечиком лежали фрукти, а хтось зобразив місце своєї мрії. Оксана Ядчук-Мачинська підходила до кожного юного митця, давала поради та допомагала удосконалити роботу.
Багато учасників майстер-класу цього дня вперше спробували малювати з допомогою мастихіну.

Марія Скорич хоче стати художницею. Саме цю мрію вона вклала у намальований глечик. Те, що дівчина має хист до малювання, видно й неозброєним оком. Мабуть, цей талант їй дістався від мами Ольги Скорич, яка працює вчителем образотворчого мистецтва.
«Такі заняття з дітьми дуже доречні. Рідко хто може дозволити собі купити акрилові фарби, спробувати нові техніки, – каже вчитель. –Сьогодні я сама вперше спробувала малювати мастихіном. Шкодую, що разом з дітьми не взяла участь у майстер-класі, адже вдома на творчість постійно бракує часу».

«Сподіваємося, що нам вдалося заразити вас мистецтвом. Звісно, не всі стануть художниками, але воно знадобиться вам у житті. Віримо, що вам сподобалося й ви надалі приходитимете на майстер-класи в Арт-галерею», – звернувся до юних учасників заходу менеджер Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» Дмитро Зінько.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus