USD 39.75 40.20
  • USD 39.75 40.20
  • EUR 39.90 40.40
  • PLN 9.75 9.98

ПортCity у Луцьку відкривають без обіцяного підземного переходу

13 Травня 2014 11:11
Великий торгово-розважальний комплекс ПортCity планують відкрити в Луцьку цього тижня. Разом з ним, згідно з містобудівними умовами та обмеженнями, виданими Луцькою міською радою, мали б побудувати підземний перехід. Однак досі на новій бруківці немає й натяку на роботу. Тепер для того, аби збудувати суспільно важливий для міста проект, доведеться блокувати вже діючі установи і переносити тепломережу, а це коштуватиме дорожче самого підземного переходу.

Так, вільної землі під забудову – житлову чи торгову - в Луцьку практично немає. А на ті лишки клаптиків, які десь-таки знаходяться – чимало охочих. Чим більша ділянка - тим більші апетити.

Вже кілька років лучани чекають на будівництво підземного переходу. Не одну каденцію очільники Луцька ініціюють це питання у міській раді, виділяють земельні ділянки, шукають інвесторів тощо. Складається враження, що заговорити про цей стратегічний об’єкт – справа честі кожного міського голови.

Проте з невідомих причин, підземний перехід в Луцьку – лише у мріях пішоходів та на папері. А ось на асфальті, а точніше, під ним, його немає, і, можливо, й не буде.

Збудувати підземний перехід – не проблема

Один з найнебезпечніших пішохідних переходів у місті розташований по проспекту Соборності, навпроти гіпермаркету Там-Там. Кілька років поруч готується великий проект – торгово-розважальний комплекс ПортCity. Відкриття комплексу заплановане на 17 травня цього року. Однак масштабний проект може опинитися в центрі не менш масштабного скандалу.

Чималу земельну ділянку на вулиці Сухомлинського - 2,4 гектара, міська рада надала для будівництва торгово-розважального комплексу ПортCity. Один з акціонерів комплексу – народний депутат Ігор Єремеєв пообіцяв: паралельно із будівництвом комплексу триватиме зведення підземного переходу. «І він буде точно збудований. З точки зору акціонерів ПортCity це точно не проблема», - свого часу зазначив він.


Збудувати підземний перехід таки – проблема?

Урочисте відкриття заплановане на 17 травня 2014 року – тобто вже за 4 дні. Проте що ми бачимо? Будівництво переходу навіть не розпочалося. Більше того, невідомо, чи виготовлена проектно-кошторисна документація по цьому об’єкту.

З цього приводу депутат міської ради, член депутатської групи «Новий Луцьк» Ігор Поліщук надіслав депутатське звернення на ім’я міського голови Миколи Романюка.

«Керуючись Законом України «Про статус депутатів місцевих рад», прошу: Повідомити, чи зобов’язувала Луцька міська рада власника торгово-розважального комплексу ПортCity збудувати підземний перехід по проспекту Соборності поряд із даним торгово-розважальним комплексом з огляду на те, що акціонером комплексу зазначено, мовляв, однією з умов закінчення будівництва даного комплексу є будівництво підземного переходу.

Якщо Луцька міська рада зобов’язувала власника торгово-розважального комплексу ПортCity збудувати підземний перехід, повідомити, яким чином юридично закріплене дане зобов’язання та інші умови такого зобов’язання», - йдеться у тексті звернення.


Без підземного переходу будувати не можна

Через 16 днів (проти встановлених законом 10) надійшла відповідь. У документі за підписом міського голови Миколи Романюка йдеться наступне:

«Зобов’язання ПП «Реммеблі» щодо необхідності проведення проектування та будівництва підземного переходу в комплексі із будівництвом торгово-розважального центру ПортCity на вулиці Сухомлинського,1 було зазначено у п. 10 містобудівних умов та обмежень вказаного будівництва виданих управлінням містобудування та архітектури».


Додана й копія містобудівних умов та обмежень, де йдеться, про те, що ПП «Реммеблі» зобов’язане розробити проект підземного переходу. А будівництво центру мало б здійснюватися в комплексі з будівництвом підземного об’єкту.


Коли задіяний великий капітал, без підземного переходу будувати можна?

Зауважимо, містобудівні умови та обмеження від імені управління містобудування та архітектури Луцької міської ради підписав заступник начальника управління, головний художник міста Ярослав Матвіїв.

У коментарі Інформаційному агентству Волинські Новини він пояснив, що ПП «Реммеблі» передало земельну ділянку в оренду під будівництво підземного переходу дочірному підприємству - ТОВ «Ілос». Остання ж фірма заявила, що побудує в переході ще й торговий центр. Місто, щоправда, цього не просило – умова була збудувати лише підземний пішохідний перехід, адже ця ділянка дороги – дуже небезпечна, і там часто травмуються пішоходи.


«Містобудівні умови та обмеження – документ, обов’язковий до виконання. Але вони їх не виконали. Інспекція ж державного архітектурно-будівельного контролю дозволила будувати без переходу і прийняла будівництво. Ми не можемо вносити зміни заднім числом. Ми наполягали на вихідних даних, які видавали. Цей гріх вони беруть на себе. Якщо вони проігнорували, то так сталося. На жаль, бачите, виникла така ситуація в місті - з великим капіталом», - каже головний художник міста.

Він розповідає, що тепер будівельники ПортCity взагалі пропонують віддати ділянку для будівництва підземного переходу іншій організації. Мовляв, «На тобі, небоже, що мені негоже» - комплекс збудували, а перехід – нехай інші будують. Але це ще менш реально здійснити, аніж було до початку будівництва масштабного проекту.

«Тоді доведеться знову робити ту роботу, яка вже була зроблена – виготовляти проектну документацію, все готувати. Крім того, доведеться ламати благоустрій території, блокувати роботу гіпермаркету Там-Там та комплексу ПортCity. Ще треба буде переносити тепломережу, а останнє – у кілька разів дорожче, ніж будівництво самого переходу», - пояснює Ярослав Матвіїв.


Коли задіяний великий капітал не платити місту – теж можна?

І ще один пікантний момент – підземний перехід мав бути вкладом у інфраструктуру міста, який сплачують всі організації в міський бюджет за те, що їм дозволяють будувати свої проекти на луцькій землі. Замовників ПортCity звільнили від сплати цього вкладу, натомість вони мали збудувати підземний перехід, аби лучани могли безпечно перетинати одне з найнебезпечніших місць, - каже Ярослав Матвіїв.

«Якщо є інтереси міста, то має бути дольова участь. Відсотком від того будівництва мав бути підземний перехід. Вони не заплатили пайової участі і перехід не зробили», - розповідає головний художник міста.

Ніхто не просив в майбутньому переході влаштовувати черговий торговий комплекс, яких в цьому мікрорайоні аж кишить, не враховуючи розташований поруч Завокзальний ринок. Та от і підземного переходу не збудували, і грошей у міську казну не заплатили, - додає він.


А тепер правди (чи грошей, чи підземного переходу) шукати доведеться через суд, пояснює посадовець. Та й тут не все просто – потрібна чиясь ініціатива. Треба, щоб хтось з міської ради «зняв пелену з очей» і побачив, що місто (лучан, казну і всю чиновницьку рать) з підземним переходом, м’яко кажучи, надурили. Тільки судове рішення наразі може повернути лучанам мрію про підземний пішохідний перехід. Однак, враховуючи немалу кількість випадків затягування судових розглядів, можна припустити, що такого рішення (за умови, якщо хто-небудь подасть позов) місто може чекати роками.

Чому Луцьк позбавили підземного переходу?

Інформаційне агентство Волинські Новини поцікавилося у предстаників Інспекції державного архітектурно-будівельного контролю, на якій підставі ПП «Реммеблі» отримало дозвіл на експлуатацію. Чому Інспекція видала документи, запитали у виконувача обов’язків начальника Андрія Пирога. Однак телефоном надати інформацію він відмовився. Тож, на адресу Інспекції того ж дня був надісланий запит.

Подібна історія – і з ПП «Реммеблі», які мали б збудувати перехід. Адже для того, щоб забезпечити об’єктивність матеріалу необхідно висвітлити всі сторони конфлікту. Спершу в приймальні відмовилися з’єднувати з директором, мовляв, для ЗМІ проводяться прес-конференції, а по-іншому з журналістами не спілкуються. Коли ж кореспондент уточнив, що йдеться про міську землю і питання, яке має суспільну вагу, з директором таки вдалося поспілкуватися.

Керівник підприємства Галина Лимар замість відповіді на питання, чому ПортCity збудували без підземного переходу, запитала, з якої причини видання проявило такий інтерес до організації. Та й не надто жінка хотіла спілкуватися, бо, каже, уже мала досвід розмови із журналістами, її слова перекрутили і нині вона відповідати не готова – готуються до відкриття. Галина Лимар пообіцяла перетелефонувати і призначити зустріч. Дзвінка не пролунало.


Коли кореспондент зателефонував вдруге, керівники ПП «Реммеблі» сказала, що відповідати досі не готова. Так, Інформаційне агентство Волинські Новини надіслало інформаційний запит на адресу підприємства.

Продовження буде…

За станом на 13 травня, відповіді на обидва інформаційні запити не надійшли. ІА Волинські Новини наголошує, що прагне висвітлити офіційну позицію ПП «Реммеблі». Адже, питання чому підземний перехід таки не збудували в Луцьку, попри обіцянки, і чи буде ця споруда в місті взагалі, цікавить не одного лучанина.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 88
коля Показати IP 13 Травня 2014 11:38
кому воно нада? стоять те що нікому не треба а тільки викачка грошей
НА*УЯ до коля Показати IP 14 Травня 2014 00:29
Навіщо, взагалі цей комплекс був потрібен. Краще б житлові будинки побудували.
bnkj6876 Показати IP 13 Травня 2014 11:39
Підземний перехід на соборності, підземний перехід в центрі, фонтан в центрі. продовження буде...
007 до bnkj6876 Показати IP 14 Травня 2014 09:33
треба зробити колективне звернення у прокуратуру. Нехай заведуть кримінал стосовно осіб, що допустили до експлуатації об*єкт з порушеннями, а також заборонять експлуатацію до усунення згаданих порушень. Закон має бути один для всіх!
принципово Показати IP 13 Травня 2014 11:55
А бойкотувати той Порт слабо? Моєї ноги там не буде.
Лучанин до принципово Показати IP 13 Травня 2014 12:53
Без пролем! Я вже бойкотую Буратіно - жодного разу там не був і не буду поки його не знесуть! Порт буде №2, тим більше я дуже сумніваюся що там будуть речі коштувати наполовину дешевше ніж в інших торгівельних точках. P.s.: маршрутками з понеділка теж не їзжу, краще злиденному депо заплачу! Тролейбус форева!
123 до Лучанин Показати IP 13 Травня 2014 13:17
Солідарний з Вами по всім вище наведеним торг.центрів і особливо по маршруткам. Тільки бойкот - якщо мирно, звісно)
Марія до Лучанин Показати IP 13 Травня 2014 14:12
Була б машина часу, то "принципово" і "Лучанин" треба було б у кам'яний вік відправити - та їхне місце, а не в цівілізованому світі!:) До чого тут порівняння з підвищенням цін у маршрутках? З таким міркуванням завтра "Порт Сіті" звинуватять у всіх бідах в Україні!
Здрасте до Лучанин Показати IP 14 Травня 2014 20:27
Приємно читати однодумців: в буратіно жодного разу не зайшов, теж саме намагаюсь робити з там-тамом і буду робити з новим притоном багачів.
Андрій до Здрасте Показати IP 15 Травня 2014 10:07
Дивуюсь лише одній речі - звідки у такого свідомого бідолахи інтернет... ))
іра Показати IP 13 Травня 2014 12:05
невже, це не можна було проконтролювати впродовж будівництва, чи просто ніхто не хотів цього робити... зате Слава Україні на екрані написали...
Айвен Показати IP 13 Травня 2014 12:18
Коля долю свою отримав та й сидить тихенько...а перехід - то діло десяте.
гузь до Айвен Показати IP 13 Травня 2014 12:36
і матвіїв тоже отримав
ого Показати IP 13 Травня 2014 12:28
все як в Украні.. спочатку кладуть асфальт, а потім трубопровід на газ
правдоруб Показати IP 13 Травня 2014 12:29
На палю Єрємєєва та Лимар. Доки Україна в стані війни, паскуди та пройдисвіти наживаються користуючись цим моментом. Доки такі люди будуть безкарно диверсійно діяти, доброго в Україні нічого не буде
Анна Показати IP 13 Травня 2014 12:33
Дивіться сьогодні вечірні новини па Аверсу. Проблема не тільки у підземному переході,але й у тому як власники "Порт Сіті" "дбають "про жителів житлового масиву,до якого "притулився" цей гігант.Я мешкаю по вул.Сухомлинського,і у мене з вікна "шикарний" кпаєвид! стіна Порт Сіті! Слава Богу,що його вже хоч добудували! і днем і вночі був нестерпний гуркіт,жах!!, 17 травня,на відкриття,наші МЕШКАНЦІ БУДУТЬ БЛОКУВАТИ відкриття,так як не має належної інфраструктури! Раніше між нами був хоч забор, а тепер від дит.майданчика до проїзджої частини тогоСіті 3 метра!!!Просимо всіх небайдужих вийти 17 травня на блокування його роботи.
Ігор до Анна Показати IP 13 Травня 2014 12:35
Підтримується!
Лучанин до Анна Показати IP 13 Травня 2014 12:57
Між іншим була б дуже слушною ініціатива міської зРади блокувати роботу цього порту через невиконання умов! Але ж їм заплачено...
123 до Анна Показати IP 13 Травня 2014 13:20
А в якій годині Ви плануєте виходити на бойкот? Особисто я б підійшов + маю багато знайомих які ще й досі бойкотують там-там за підтримку регіонів і які б цей несмак також ні ногою.
Анна до 123 Показати IP 13 Травня 2014 14:28
В міськ раді,а також на ім"я голови ОДА була зареєстрована заява мешканців нашого будинку про те,що знесення паркану між масивом та Порт Сіті загрожує життю наших дітей. 16.05 0 14.30 відбудеться збір жителів та всіх небайдужих на дит.майданчику будинку по вул.Сухомлинського 4а, який є впритул до Порт Сіті (це біля входу в Порт Сіті,що знаходиться з-заду будівлі,якщо стояти лицем на Там-Там та Порт Сіті з проспекту),а також відбудеться прес конференція власників гіганту. Якщо ніяких домовленостей не буде досягнено, 17.05 о 8.00 ми почнемо блокувати відкриття.
Лучанин до Анна Показати IP 15 Травня 2014 09:08
виникає питання: самовільно встановлюючи дитячі майданчики, за 3 м. від дороги, яка там прокладена ще до будівництва житлового масиву, та на території міста, яка не відноситься до прибудинкової, та ще й без дозволів та узгодження з міською Радою, Вам не вистачило мізків додуматись, що паркан, по периметру будівництва, тимчасовий???
Вано до Анна Показати IP 13 Травня 2014 14:20
Будьте чесними! Хто розуміє - той відразу побачив, що всі медіа-ресурси Палиці накинулись і шукають проблему у відкритті "Порту"! Нічого особистого, но це так в очі кідається! А чому Аверс під час будівництва не піднімав питання ы жителы не обурювались, з Буратіно з самого початку "воювали"?! Якщо зараз забанять - значить я правий!
Анна до Вано Показати IP 13 Травня 2014 14:33
Я живу у буд. по вул.Сухомлинського і маю 2річну донечку. Не розумію вашого коментаря. До чого там Палиця? Вибачте,я дійсно аполітична людина, і всі ці ігри політні мені не цікаві. Просто жителі нашого буд. збирали гроші на облаштування дит. майданчика, а зараз яка його доречність і хто там буде гуляти,якщо за 3 метра проїздна дорога!
Вано до Анна Показати IP 13 Травня 2014 15:50
А як ви дивитесь на те, що через пару років ваша донечка підросте, а поруч роледром, кінотеатр, льодова арена... це хіба погано? Да багато хто вам дуже буде заздрити!
Анна до Вано Показати IP 13 Травня 2014 16:04
Тільки грошам біда)) я взагалі не проти самої задумки,ми просимо повернути назад паркан щоб хоч якось відгородитись від шуму та машин! До речі,нерухомість в нашому районі вже виросла у вартості)
Гіві до Вано Показати IP 13 Травня 2014 18:22
Так це все чудово, але в цивілізованих країнах роледроми - безкоштовні, а всі інші розваги такого типу коштують копійки в порівнянні до зарплати, а з нас будуть дерти в 10 шкур! Краще б 2 чи 3 басейни побудували та з 10 спортмайданчиків по місту, але ж навіщо? з того ж бабла не скосиш! А тут розважальний гадюшник з кучою барів, пабів, лоунжів та бутіків де шмаття з космічними накрутками продавати будуть. Організувати та відкрити якесь виробництво на 500-1500 робочих місць - хрін вам з редькою, краще травитися молоді пивом та всякими тоніками є де, а це ж у нас найголовніше!
Ара до Гіві Показати IP 13 Травня 2014 20:32
Вибач генацвале, але може ти не розумієш що до чого? Інвестор за свої гроші сам вирішує, що йому будувати! А для таких, що пишуть тут купу негативу, побудуй басейн - то теж скажуть, що дорого! Вам не вгодиш, натура українська така! То кричали, що в Луцьку немає подібних закладів і люди їздять у Рівне, Львів, Київ, Варшаву... а тут побудували і на-те вам... Ну у більшості зрозуміло звідки йде весь цей негатив - великі "дяді" між собою воюють от і все!
Гіві до Ара Показати IP 13 Травня 2014 21:50
А ти, друже, скажи звідки вчителю взяти гроші, щоб дати своїй дочці чи синові, щоб сходити в той парк? Йому що зарплату на 40% підняли відповідно до зростання курсу? Чи сплату комуналки відмінили? Басейн 160 грн/12занять - я заплати в би і 260, але щоб на одній доріжці було не 35 дітей а 8! А "інвестори", читай злодюги-крадії, будь-хто з наших "рідних" депутатів-"меценатів" строять те, що дає швидкий та довгий бакс, а за добробут роботяг та робочі місця, зростання добробуту населення - так це лише перед виборами бла-бла-бла. А реальні справи, ось вони - порт є, переходу - немає! Про той клятий перехід мова була ще перед стройкою гіпермаркету.
Ара до Гіві Показати IP 14 Травня 2014 11:52
Не майте звичку все в одну купу змішувати! До чого тут вчителі? Про зарплату? А не хочете це запитання "новій" владі поставити, чи вчителям зарплату будівельники і інвестори платять? Будівельники працюють, заробляють и податки платять у бюджет, щоб була зарплата тим-же медикам і вчителям... а от куди держава тринькає, то там питання задавайте!!! Хто заморозив підняття зарплат і пенсій, хто курс долара не контролює, хто ціну на енергоносії підняв, хто договори ціни на газ підписував...?! Порт-Сіті???:))) Так у "Порті" теж будуть люди працювати і податки платити!!! А міст або перехід будуть будувати коли розпочнуть третю чергу комплексу! Взнайте все спочатку, а потім пишіть!!!
007 до Ара Показати IP 14 Травня 2014 09:38
і що зміниться? одні й ті самі бренди з інкубаторським товаром, частина продублює вже існуючі магазини (фокстрот, алло, коллінз і т.д.) чогось нового туди не прийшло. за кордоном цікаво купляти через те, що речі відмінні за фасоном і здебільшого стають унікальними, тобто не зустрінешь людину одягнену як ти))
Біджо до 007 Показати IP 14 Травня 2014 12:01
Це світова практика!!! Дублюють не дублюють... у Польщі, Німеччині у інших країнах ці марки і подібні майже у кожному маркеті і ніхто про інкубатор не каже! Захотілось п'ять копійок вставити "новиною"?:) Так таке скрізь!!! Чи ви хочете, щоб Луї Віттона вам за 10 тис. баксів запропонували? Так і ставлять більш-меньш бренди, які по кішені людям!!! Ну і вибачайте - ви не за кордоном, щоб так категорично порівнювати! Жити як за кордоном по законах ви не хочете, культурно себе поводити не хочете, не смітити ви не хочете, людей поважати ви не хочете... а тільки з закордоном шмотки хочете порівнювати?!:) З такими немає сенсу навіть розмовляти...
Гіві до Біджо Показати IP 14 Травня 2014 21:30
Як ви не розумієте?! Справа не в торгово-розважальних центрах, а в самій суті проблеми: ніхто не вкладає гроші в розвиток країни (виробництво, інфраструктура, я маю на увазі дороги, транспорт і т.п., будівництво житла, шкіл, поліклінік та лікарень). Гроші вкладаються в об'єкти які дають швидке повернення грошей в перші 1-3 роки, а не в довготривалій перспективі. А тепер зайдіть в будній день у ювант чи гранд-волинь - там продавців більше ніж покупців, бо це все не підприємницька діяльність, а спекулятивна. І в нас зараз склалась ситуація коли спекулянтів більше, аніж платоспроможних покупців! Я вважаю що м.Луцьку не потрібно 6 торгово-розважальних центрів, цілком достатньо 3, на місці порт-сіті можна було б збудувати чи влаштувати значно кращий і функціонально, і естетично об'єкт. Але як казав Л.Кучма:"Маємо те, що маємо".
Данута до Гіві Показати IP 14 Травня 2014 22:17
А ви часом не працюєш на якогось "кандидата"?:) Ну промова в тебе ну прям на біомасу розрахована:) Інвестор, приватний бізнес вкладає гроші в те, що приносить прибуток!!! Виробництво - да! Дороги? А в нас держава дозволяє робити їх платними, щоб вкладені гроші повернути, а там вже ціну власник встановить?! НІ! Ну то про що мова?! А порівняння Юванту і Ко. ну так якби було не прибутково, то ніхто б і не тримав точок і не торгував! Ви щось конкретно плутаєте або не розділяєте, що таке бізнес, а що таке держава Україна і що в законах України дозволяється, а що ні! Ну а те, що сплутали хто і що казав, то говорить, що ви мало розбираєтесь в тих речах про які хотіли подискутувати! "Маємо те, що маємо" - Кравчук!!!
Сергій Рижков до Анна Показати IP 13 Травня 2014 21:23
будь ласка дайте тел организатора
Сергій Рижков до Анна Показати IP 13 Травня 2014 21:29
можна тел організаторів
лучанка Показати IP 13 Травня 2014 12:54
Живий приклад корупції у владі. Куди вже далі. Чи це перед виборами останні дриги,чи це просто черговий беспрєдєл. Коли вже наврешті пройде люстрацію наша міська влада?
Наталка Показати IP 13 Травня 2014 13:14
Після бійки руками не махають. Не контролювали тоді, а зараз вже все- "стройка" завершена, час відробляти вкладене. Корупція на всіх рівнях- Коза Ностра відпочиває.
ТеТ Показати IP 13 Травня 2014 13:44
Повідомте будь-ласка час початку бойкоту... по-перше - в країні жах, що твориться, а їм пір серед чуми проводити приспічило...по -друге - місцеве населення за людей вже давно ніхто не рахує, з цим вже давно треба щось робити......
ТуТ до ТеТ Показати IP 13 Травня 2014 14:06
То що?! Всім голову пеплом посипати і у монахи податись?! Те що у країні твориться - це "дякую" скажіть "новій" владі!!!
пішохід Показати IP 13 Травня 2014 14:04
Зрозуміло що за натяк у статті під кого і проти кого!:))) Ну спочатку нехай біля ЦУМу побудують, а потім вчать "життю" інших!
Водій до пішохід Показати IP 13 Травня 2014 14:16
Цум не такий великий, і там немає такого потоку автомобілів і пішоходів. А біля там-таму буде коллапс, бо зараз багато машин і авто, а після відкриття - важко уявити як воно все буде.
Тойота до Водій Показати IP 13 Травня 2014 14:23
Коли буде колапс і наведете факти, тоді буде привід, а зараз це все виглядає як заказуха! Стільки часу тиша і раптов стільки незадоволених і медіа так пнеться, так пнеться...:)))
веломото до Водій Показати IP 13 Травня 2014 20:36
Який колапс? Там є світлофори, заїзди для автомобілів зручні і є підземний паркінг, що вам ще потрібно? А-би ляпнути!
відповідь до веломото Показати IP 13 Травня 2014 21:39
ну ну
к до Водій Показати IP 13 Травня 2014 20:38
Який колапс? Там є світлофори, заїзди для автомобілів зручні і є підземний паркінг, що вам ще потрібно? А-би ляпнути!
фывапролдж Показати IP 13 Травня 2014 14:20
Не полінуйтесь прочитати про підземні переходи http://zyalt.livejournal.com/1055487.html Це тільки в країнах пострадянського простору підземним переходам "рукоплєщуть"
ждлорпавыф до фывапролдж Показати IP 13 Травня 2014 14:44
В Луцьку замість підземних переходів - підземні велодоріжки!
ждлорпавыф до фывапролдж Показати IP 13 Травня 2014 19:34
+1. Давайте вимагати в Єрьоми і міста збудувати там міст!!
Сітімен Показати IP 13 Травня 2014 14:27
Почекайте! А ви журналіста Шаповала не бачили?
Оля Показати IP 13 Травня 2014 14:38
Ганьба! Стільки грошей зарядили у той ТРЦ, а на пішохідний перехід для людей гроші зажали. Це якраз в стилі Континіума і Ко.
Олі до Оля Показати IP 13 Травня 2014 15:51
Оля! Жги ещо!:)))
Лучанин Показати IP 13 Травня 2014 14:39
То все єрунда.. а от той дибільний екран який на портсіті повісил.. ото буде реальна загроза для дороги... коли всі проїзжаючі по мосту будуть втикати у нього.. цікаво після якого дтп над цим питанням задумаються.. Проїздив у той вечір коли його налаштовували.. то це просто жах.. він так сліпить просто не реально їхати..
луцький до Лучанин Показати IP 13 Травня 2014 15:55
У всіх країнах у Києві... це нормально, а у Луцьку загроза? Не смішіть людей!?!:) Їдите за кермом - на дорогу дивіться, поставте авто на стоянку і тоді роздивляйтесь, а то шукаєте що небудь... За двома зайцями?:)
Сергій Рижков до Лучанин Показати IP 13 Травня 2014 21:40
підтримую
007 до Лучанин Показати IP 14 Травня 2014 09:42
їхав вчора ввечері, дійсно відволікає і сліпить. яка епічна х-ня!!! а для кого його повісили? його ж тільки з мосту і видно, але водію на нього дивитись ніколи, можна в дупу комусь заїхати. безглузде викідання грошей...за які можна було б побудувати перехід, мабуть.
Лучанин Показати IP 13 Травня 2014 14:39
Хочеться Романюку в рожу плюнути. Хто йому тільки не платить за те, щоб він очі закривав на подібні речі?!!
Романюк до Лучанин Показати IP 13 Травня 2014 14:45
Плюнь. І не ходи в Порт-сіті. В чому проблема?
Володимир Показати IP 13 Травня 2014 14:50
Тому торгово-розважальному центру треба бити вікна до того часу, поки не збудують підземного переходу згідно зобов’язання. Шахраї!
Дід Щукар Показати IP 13 Травня 2014 14:54
А кажуть на відкриті Порт-Сіті пенсіонерам будуть надавати сексуальні послуги зі значними знижками.
УбдА до Дід Щукар Показати IP 14 Травня 2014 00:41
А знижки по законам.
перехід Показати IP 13 Травня 2014 15:38
так в п. 10 зазначено "розробити проект", а не "збудувати перехід", то проект може й є(
Пенсіонерка Параска до перехід Показати IP 13 Травня 2014 15:40
Уточніть, будь-ласка, величину % знижки. Наперед дякую!
Будівельник до перехід Показати IP 13 Травня 2014 19:30
В точку!( В тому то і весь прикол, що містобудівні умови не варті того паперу, бо їх пишуть лабухи часів сталіна. А Континіум і Ко - "красавци" дуже технічно знаходять слабкі місця в нашій недолугій системі і правильно роблять, і всі так будуть робити, поки не поставимо нормальних відповідальних людей в міскій раді і т. д. Навіщо тратити гроші, якщо можна їх не тратити?...( + І взагалі, нафіга нам той перехід, в якому будуть тільки гопніки тусуватись вночі, якщо там не буде якоїсь інфраструктури? Я за те, що був міст!!! Давайте всі вимагати міст!
монтажниквисотник до Будівельник Показати IP 13 Травня 2014 20:42
Вони хоч з нуля будують, а не палять...
Марк до перехід Показати IP 13 Травня 2014 21:43
прочитай внимательнее
Hatahama77 Показати IP 13 Травня 2014 17:01
Є декілька запитань, на які у матеріалі не отримав відповіді. Мова зокрема йде про те, що відкрили Порт-сіті, а підземки ще нема. А тому ключове питання, а чи брали забудовиники зобов"язання відкривати ТЦ одночасно із підземкою? Бо наскільки я пам"ятаю, такого зобов"язання не було в договорах
Лучанин до Hatahama77 Показати IP 13 Травня 2014 17:36
Вони брали зобов'язання одночасно будувати... а там і миша не пробігала.
Волинь Показати IP 13 Травня 2014 18:01
Гроші на Порт-Сіті дав Фірташ, той самий, котрого американці вважають причетним до фінансування банди януковича та терористів в Україні. А єрьома-третій посередник у Фірташа. Тому треба блокувати цей об'єкт і розкрити усім очі на це злочинне угрупування. Слава Україні !
вуйко до Волинь Показати IP 13 Травня 2014 20:46
А чому такими різкими не були при будівництві Буратіно, ЦУМу...?:)))
Ігор Показати IP 13 Травня 2014 22:16
В нас народ такий - у всьому шукає вигоду для себе... - якщо сусід має бабло побудувати щось грандіозне, то і мені обов"язково повинно щось перепасти... Чому всі вважають за обов"язок приватну особу будувати майданчики, підземні переходи??? Чому ніхто не згадує, що сама ідея пішоходного переходу виникла з пропозиції до міськради спільно його влаштувати. От тільки наша влада умила руки - нема грошей... будуйте самі за свої... Не забувайте, що ТРЦ будується в 3 етапи: Там Там, ліва сторона і права сторона, будівництво якої ще не розпочалося. А крику наробили, що це обов'язок, та ще й давай вже і бігом. Чому ніхто не згадує, що якимось чином земля, яку впринципі не можна було приватизувати і де запланований перехід стала власністю приватної особи. Загнали космічну ціну, затягнулися строки... Журналюгі, чому висвітлюєте лише одну сторону медалі??? Впровадження 3-го етапу розпочнеться з підземного переходу!
ВОНО до Ігор Показати IP 13 Травня 2014 22:34
якщо сусід злодій і виродок, такого сусіда бояться, а не заздрять йому.
Анонім до ВОНО Показати IP 13 Травня 2014 23:06
я дуже чудово памятаю ту сесію на якій давали землю... памятатаю як шиба всіх переконовав що це така серйозна фірма і фактично примусив проголосувати депутатів що відмовлялись за 4 разом!!!!!!
читаю ) до Ігор Показати IP 14 Травня 2014 08:53
Так, представниця портсіті.. дірєктріса там якась відмовилася давати коментарі, нє ? Чи я неуважно читаю. Вона "неготова говорити" )))
Ігор до читаю ) Показати IP 14 Травня 2014 09:23
журналісти, перекручують слова і висвітлюють події під замовника сюжету. Навряд хтось погодиться повторно давати коментарі, коли акцентуєш увагу на одне, а публікують зовсім інше.
:) Показати IP 13 Травня 2014 22:43
Собаки лают - караван идет чем больше будут бойкотировать, тем просторнее там будет нам :)
Здраствуй опа до :) Показати IP 13 Травня 2014 22:52
вот вместе с Ивахивым и будете там резвится, и то не долго, предателей никто не любит, а вы продаете свое государство значит продадите и чужое
гість Показати IP 13 Травня 2014 23:02
Подивився сюжет по аверсу і відразу питання: а скільки за нього заплатили??? Такі методи подання новин перейняті з рассії? Людей явно налаштували, що їм має щось перепасти з того будівництва. Типу коли був пустир з будинками, то було краще, дороги по Сухомлинського тоді не було, чи вона за кілометр далі була? А ще цікаво, чому саме дит. майданчик? чому не безкоштовний ремонт в квартирі? чи персональний гараж в дворі або постійне місце парковки в ТРЦ? а може краще золоту карточку з безкоштовними розвагами пожиттєво? Можливо вдасться грошову винагороду відбойкотувати!? Головне побільші плакати робіть.
охоронець Показати IP 13 Травня 2014 23:23
Дивні там мешканці. Зимою масово приходили в Там Там просили записи з камер відеонагляду, через крадіжки автомобілів і з авто. Коли крадіїв вичислили, то казали що добре, що є такий ТРЦ, а тепер вже фігово, бо занадто близько :D
Ваван Показати IP 13 Травня 2014 23:25
коментар було видалено
Вітюха Показати IP 14 Травня 2014 11:09
Я теж живу за Там-тамом. Крім незручностей жодних принад від побудови нового критого базару під назвою Порт - сіті я не бачу. Добре хоч на Карпенка- Карого трохи роздільну полосу подовжили, а то після відкриття цього базару були б суцільні аварії, такі які спостерігаєм на Ковельській біля ПАККО..... Від Шиби власники Там-Таму в свій час відкупились шістьома авто на міську ДАЇ, чим відкупились зараз від Романюка?
Вано Показати IP 14 Травня 2014 13:15
хто піде в той порт той Кончіта Гомес
Дато до Вано Показати IP 14 Травня 2014 22:26
Ти перший підеш, подивишься, скористуєшься знижками або якоюсь халявою... а потім прийдеш на сайт і будеш ср...ти на це все! Знаємо ми таких!:)))
1 Показати IP 14 Травня 2014 13:46
всіх небайдужих блокувати відкриття ато цар Єремеєв берега небачить
громадянин до 1 Показати IP 14 Травня 2014 13:55
не хоч - не йди!!! Та хоть цвяхом собі одне місце до бруківки приколи, аби тим хто хоче піти на відкриття не заважав.
Вано до громадянин Показати IP 14 Травня 2014 15:52
сразу видать стойкого еремеевца, все тюремные мастырки знает на отлично
Лана Показати IP 14 Травня 2014 19:08
А чи доречне зараз гучне відкриття торгового центру з пєснями-танцами та салютами??? коли щодня гинуть наші співвітчизники.... чи ми не в Україні живемо?
Дана до Лана Показати IP 14 Травня 2014 22:32
А ви не задавались питанням, чому проводять футбольні матчі, вболювальники так закликають, щоб їх пускали на стадіони, щоб радіти за перемоги своїх улюбленців? Може людей треба заспокоїти?!
Окса Показати IP 20 Травня 2014 15:25
Люди, перестаньте заздрити чужим успіхам, а просто розслабтеся і сходіть подивіться, в Луцьку нарешті є нормальний торговий ЦЕНТР, а якщо принципово, сидіть вдома біля телевізора!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus