USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

ROSHEN у Липецьку: Порошенку «списали» 362 мільйони податків

13 Жовтня 2015 22:12
Арбітражний суд Липецької області заборонив Міжрайонній інспекції податкової служби стягувати з АТ "Липецька кондитерська фабрика "Рошен" 361,5 мільйона рублів донарахованих податкових платежів.

Про це йдеться в матеріалах суду, - повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Визначення підлягає негайному виконанню, але може бути оскаржене в Дев'ятнадцятому арбітражному апеляційному суді (Воронеж) у місячний строк з дня винесення через Арбітражний суд Липецької області", - йдеться в матеріалах суду.

Липецька кондитерська фабрика раніше оскаржила рішення ФПС про донарахування податкових платежів і одночасно просила суд вжити заходів щодо забезпечення позову у вигляді зупинення дії оскаржуваного рішення.

Рішення діятиме до закінчення розгляду в суді заяви АТ про визнання незаконним рішення податкової інспекції.

Суд врахував наявність збитку у АТ і прийняв до уваги доводи адвокатів підприємства про те, що стягнення погіршить ситуацію і призведе до невиконання зобов'язань перед працівниками, постачальниками за контрактами ЗЕД по сплаті страхових внесків.

"Суд також дійшов висновку, що прийняття забезпечувальних заходів у розглянутому випадку спрямоване на зменшення негативних наслідків дії ненормативного правового акта податкового органу, законність якого оспорюється платником податків, забезпечить тимчасовий захист майнових інтересів АТ ЛКФ "Рошен" не порушуючи при цьому баланс публічних і приватних інтересів", - йдеться в матеріалах.

Нагадаємо, претензії податківців викликали договірні відносини Roshen з будівельною фірмою НВФ "Металлімпресс".

На думку ФПС, підрядник виконував роботи за завищеною ціною, а фабрика отримала необґрунтовану вигоду, яка виразилася у завищенні податкових відрахувань по ПДВ при придбанні товарів і послуг.

Адвокат АО Олександр Гур'єв повідомив, що це четверта справа за претензіями податкової інспекції до компанії.

Нагадаємо, Roshen об'єднує кондитерські фабрики в Україні, а також Клайпедську кондитерську фабрику (Литва), АТ "Липецька кондитерська фабрика "Рошен" і фабрику Bonbonetti Choco (Угорщина).

Нагадаємо, свого часу президент Петро Порошенко пообіцяв продати активи Roshen у Росії.

Однак, попри обіцянки Порошенка, Roshen досі розширюється, прибутки Порошенка збільшуються. Як наголосив член політради «Українського об’єднання патріотів – УКРОП» Ігор Палиця під час з’їзду партії у Києві, "наш президент досі не може продати фабрику в Росії, бо йому за це не дають гарних грошей".

ЧИТАТИ ЩЕ: СПРАВА ROSHEN: ЗА ЩО РОСІЯ «СПИСАЛА» ПОРОШЕНКУ МІЛЬЙОНИ ДОЛАРІВ

Тим часом соцопитування свідчать про те, що рейтинг Порошенка впав нижче, ніж у Януковича напередодні Революції Гідності.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 13
Дончанин Показати IP 13 Жовтня 2015 22:19
Берите пример с львовян, спаливших "по ошибке" вместо российского банка первый фирменный магазин "Рошен" в своем городе. А теперь придерись
Анонім Показати IP 13 Жовтня 2015 22:58
Ну списали та й списали. Чи це не ваш президент?
Анатоль_ Показати IP 13 Жовтня 2015 23:57
Нашому Президенту -низький доземний уклін! Цукерки "Рошен"-найсмачніші у світі!
Андрій до Анатоль_ Показати IP 14 Жовтня 2015 12:06
В нього завжди добре діти та цукерки "виходили", тільки ЧОГО його в "прізідєнти" поперло Фірташем? Тепер "в саплях і слєзах" закатує істерики від "підскочившого рівня цукру в крові" по словам Цеголка... (то мабуть ті "360 мільйонів" що ПОПа "пожертвував" на ВСУ"?) "Заробив за рік 380, а "пожертвував" - 360? (Юрі Бірюкову хтось вірить?)
ого до Анатоль_ Показати IP 14 Жовтня 2015 12:45
і найдорощі в ціні
ковель Показати IP 14 Жовтня 2015 00:20
Шо, з налогової прийшли? Питають звідки нова машина, а в сім’ї ніхто не працює? Да пішли вони... На дорозі знайшли! Хай Вальцман налоги платить, і ліпєцкаяфабріка.
Анонім Показати IP 14 Жовтня 2015 09:04
Це в стільки Порошенко оцінив Україну?
Мацоїд шоколадний Показати IP 14 Жовтня 2015 09:42
Це за злив добровольців.
капкан Показати IP 14 Жовтня 2015 09:44
Цілком очевидно, що на сході сепари перед боєм жруть цукерки Рошен що надіслані з гумконвоями. А нам вдувають з ТВ казки про країну агресора, мовляв зупинили ворога - ким, смертю необстріляних дітей, колгоспників, програмістів, добровольців. Справжні наміри Росії до війни відображені в сюжетах про Сирію, де країна агресор по-СПРАВЖНЬОМУ ДОПОМАГАЄ президенту. Уявіть на мить Україну на місці Сирії - перед, під час і після авіаційних атак. Солодощі Рошен не купую більше 2 років, вони особливо смердять, хоча обгортка найкраща.
Анонім Показати IP 14 Жовтня 2015 11:50
Дурак ти дядя Петя.
вк Показати IP 14 Жовтня 2015 15:00
Як гидко!!!!!!! Невже ці гроші йому не смердять?! І кому вірити?!
вк до вк Показати IP 14 Жовтня 2015 15:01
І, головне, не печуть!!!!!
Біда в країні! Показати IP 21 Жовтня 2015 01:09
У школах з дітей здирають гроші на шоколадки бійцям!А наш президент сидить тихенько і не париться!!Міг би п*дло сам шоколад на передову постачати!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus